Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

17-03-2020

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΚΚΛΗΣΙΕΣ!!! Από αύριο θα είναι ανοιχτά μόνο τα φαρμακεία, τα σούπερ – μάρκετ, οι φούρνοι και …τα ΚΕΣΥ!

Ενώ τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας γίνονται όλο και αυστηρότερα, ενώ κλείνουν σχολεία, πανεπιστήμια, εκκλησίες, εμπορικά καταστήματα, ενώ επιβάλλονται περιορισμοί στην κίνηση των πολιτών στα καταστήματα τροφίμων και τα φαρμακεία, τα ΚΕΣΥ καλούνται να συνεχίσουν να λειτουργούν σαν να μην συμβαίνει τίποτε!

Το Υπουργείο Παιδείας, οι αρμόδιοι φορείς, η κυβέρνηση  προκλητικά και ανεύθυνα κωφεύουν. Είναι εξωφρενικό να καλείται το προσωπικό των ΚΕΣΥ να παρέχει τις υπηρεσίες του κάτω από αυτές τις συνθήκες, με απρόβλεπτα αποτελέσματα για την υγεία των ίδιων των συναδέλφων, των παιδιών με αναπηρίες (πολλά εκ των οποίων έχουν και προβλήματα υγείας) και των γονέων που επισκέπτονται τις δομές αλλά και για τους ρυθμούς μετάδοσης του κορονοϊού (COVID-19).

Στα 13 ΚΕΣΥ της Αττικής αλλά και στης υπόλοιπης χώρας προσέρχονται για αξιολόγηση καθημερινά δεκάδες μαθητές με αναπηρίες και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες με τους γονείς τους και παραμένουν για 2-3 ώρες κάθε φορά, διάστημα κατά το οποίο εξετάζονται σε πολύ στενά, χωρίς αερισμό γραφεία-κουβούκλια ή ακατάλληλους γενικά χώρους, χωρίς συστηματική καθαριότητα.

Οι σχετικές ανακοινώσεις της ΔΟΕ, της ΟΛΜΕ, της ΠΟΣΕΕΠΕΑ, των Συλλόγων ΠΕ, ΕΕΠ, των ΕΛΜΕ και οι δραματικές εκκλήσεις των ίδιων των συναδέλφων που εργάζονται στα ΚΕΣΥ (σε ένα ΚΕΣΥ της Αττικής είχαμε ήδη κρούσμα-συνάδελφο η οποία μέχρι την προηγούμενη εβδομάδα εργαζόταν κανονικά), δεν είχαν ως τώρα κανένα αποτέλεσμα. Είναι επίσης απαράδεκτη αλλά και ένοχη η σιωπή των ΜΜΕ – δεν είναι άλλωστε η μοναδική περίπτωση που παρέχουν πλήρη κάλυψη στις επιλογές της κυβέρνησης.

Καλούμε το Υπουργείο Παιδείας να προχωρήσει άμεσα στην αναστολή της λειτουργίας των ΚΕΣΥ για όσο διάστημα θα παραμένουν κλειστά τα σχολεία. Καλούμε τη ΔΟΕ και την ΟΛΜΕ να εντείνουν τις πιέσεις τους στο ευαίσθητο αυτό ζήτημα.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος

Comments are closed.