Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Πρόταση για αίτημα συνάντησης αντιπροσωπείας Συλλόγων ΠΕ με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε.

Απέναντι στο αντιεκπαιδευτικό πολυνομοσχέδιο που έδωσε στη δημοσιότητα η κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας, είναι ανάγκη, άμεσα, το εκπαιδευτικό κίνημα να κλιμακώσει τον αγώνα. Οι παραστάσεις διαμαρτυρίας Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ σε Υπουργείο Παιδείας, Υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής και Διευθύνσεις Εκπαίδευσης στις 16 Απρίλη και η μαζική και δυναμική κινητοποίηση στις 24 Απρίλη ήταν μόνο η αρχή.

Σε αυτή τη συγκυρία, είναι ανάγκη το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας να πάρει ξεκάθαρα θέση απόσυρσης του πολυνομοσχεδίου καταγγέλλοντας όχι μόνο την αντιδημοκρατική εξέλιξη της κατάθεσής του στη σημερινή συνθήκη πανδημίας και απαγορεύσεων κυκλοφορίας αλλά και το αντιεκπαιδευτικό του περιεχόμενο, την προώθηση της αξιολόγησης, την αύξηση του ορίου μαθητών ανά τμήμα, το εξεταστικό κάτεργο σε Γυμνάσιο και Λύκειο, τις νεοφιλελεύθερες αλλαγές στα προγράμματα σπουδών σε νηπιαγωγείο και δημοτικό. Πρέπει να πάρει αγωνιστικές πρωτοβουλίες, να καλέσει σε κινητοποίηση (με όλα τα μέτρα αυτοπροστασίας), να προετοιμάσει τον αγώνα διαρκείας κηρύσσοντας απεργία-αποχή από την αξιολόγηση-αυτοαξιολόγηση όπως καλούν ήδη 77 Σύλλογοι ΠΕ-ΕΛΜΕ.

Προτείνουμε, στο παραπάνω πλαίσιο, να πραγματοποιηθεί συνάντηση αντιπροσωπείας των Συλλόγων ΠΕ με το Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. τη Δευτέρα 27 Απριλίου στα γραφεία της Ομοσπονδίας, τηρώντας όλους τους κανόνες προστασίας.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος