Φωτορεπορτάζ και βίντεο από τις κινητοποιήσεις της 24ης Απρίλη ενάντια στο πολυνομοσχέδιο για την εκπαίδευση

ΝΑ ΑΠΟΣΥΡΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕ ΠΛΗΘΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ
Μαζικό – για τα δεδομένα της περιόδου – συλλαλητήριο οργάνωσαν την Παρασκευή 24 Απριλίου στο κέντρο της Αθήνας, έξω από την Βουλή, Σύλλογοι Εκπαιδευτικών Π.Ε., ΕΛΜΕ και συλλογικότητες μαθητών ενάντια στο πολυνομοσχέδιο που προωθεί η Κυβέρνηση.
Τα μηνύματα από όλη την Ελλάδα δείχνουν ότι ο κόσμος της εκπαίδευσης -Εκπαιδευτικοί μαθητές και γονείς- βράζει εξαιτίας της τακτικής του ΥΠΑΙΘ να νομοθετεί εν μέσω πανδημίας . Ανάλογες κινητοποιήσεις πραγματοποιήθηκαν στη Θεσσαλονίκη, έξω από το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης αλλά και σε άλλες πόλεις της χώρας.
Πλήθος κόσμου κατέλαβε το οδόστρωμα μπροστά από τη βουλή και απαίτησε την άμεση απόσυρση του νομοσχεδίου παρά το γεγονός ότι με εντολή της ΕΛΑΣ λίγο μετά τις 11:00 έκλεισαν οι σταθμοί του μετρό στο Σύνταγμα και τον Ευαγγελισμό.
Σε μιά περίοδο που κυριαρχεί η αγωνία εκπαιδευτικών μαθητών και γονέων για το πότε και αν θα ανοίξουν τα σχολεία, η ηγεσία του υπουργείου Παιδείας προωθεί κρίσιμες ρυθμίσεις για όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης:
  • Δρομολογεί από τον Σεπτέμβριο του 2020 την αξιολόγηση (εσωτερική και εξωτερική) των σχολικών μονάδων με στόχο την «κατηγοριοποίηση των σχολικών μονάδων».
  • Αυξάνει τον μέγιστο αριθμό μαθητών ανά τμήμα στους 24 (με δυνατότητα προσαύξησης 10% σε νηπιαγωγεία και δημοτικά.
  • Μετατρέπει το σχολείου σε απέραντο εξεταστικό κέντρο αυξάνοντας τα εξεταζόμενα μαθήματα σε Γυμνάσιο και Λύκειο.
  • Επαναφέρει τις «μίνι» πανελλαδικές εξετάσεις, την Τράπεζα Θεμάτων και κάνει αυστηρότερους τους όρους προαγωγής και απόλυσης των μαθητών.
Οι συγκεντρωμένοι αφού πραγματοποίησαν συμβολική πορεία γύρω από την πλατεία Συντάγματος, αποχώρησαν συντεταγμένα ζητώντας από τις εκπαιδευτικές ομοσπονδίες (ΔΟΕ, ΟΛΜΕ) να πάρουν άμεσα αποφάσεις κλιμάκωσης του αγώνα ενάντια στα σχέδια της κυβέρνησης.

https://youtu.be/sAHLyRW39Nk