Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

31-10-2021

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, Τρίτη 2/11, 18.30

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο Σύλλογός μας διοργανώνει διαδικτυακή ενημερωτική εκδήλωση για τον αγώνα ενάντια στην αξιολόγηση, την Τρίτη 2 Νοεμβρίου, στις 18.30.

Υπενθυμίζουμε ότι η προθεσμία λήξης για την κατάθεση του προγραμματισμού παρατάθηκε έως τις 12/11. Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην βιαστούν να συνεδριάσουν πριν την εκδήλωση και τα επόμενα βήματα που σχεδιάζει η Ομοσπονδία.

> ..συνέχεια.. >

30-10-2021

Δήλωση συμπαράστασης στον αγώνα των εκπαιδευτικών των μελών του διδακτικού προσωπικού του ΠΤΔΕ του ΑΠΘ

Η μεγάλη συμμετοχή στις κινητοποιήσεις (απεργία και διαδηλώσεις) των εκπαιδευτικών της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης στις 11/10/2021 έδειξαν ότι η νεοφιλελεύθερη – νεοσυντηρητική εκπαιδευτική πολιτική της κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας είναι ανεπιθύμητη. Γίνεται πλέον φανερό ότι κεντρικοί στόχοι της είναι η υποβάθμιση της δημόσιας εκπαίδευσης έναντι της ιδιωτικής, η ενίσχυση της κατάρτισης έναντι

> ..συνέχεια.. >

29-10-2021

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Στις απειλές, τους εκβιασμούς, τη συκοφάντηση των ΜΜΕ απαντάμε: Συντεταγμένα, αγωνιστικά και ανυποχώρητα! Η αξιολόγηση δεν θα περάσει!

Συναδέλφισσες και συνάδελφοι

 

Η μάχη ενάντια στην αξιολόγηση μαίνεται. Σχολείο το σχολείο, συνεδρίαση τη συνεδρίαση, όλα κρίνονται από τη στάση του καθενός και της καθεμιάς μας.

Το εκπαιδευτικό κίνημα δίνει αυτή τη μάχη για το δημόσιο δωρεάν σχολείο, απέναντι σε μια αδίστακτη κυβέρνηση, απέναντι σε όλους τους κρατικούς μηχανισμούς, τον βομβαρδισμό νόμων και εγκυκλίων,

> ..συνέχεια.. >

29-10-2021

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όχι στην έξωση του ελεύθερου αθλητισμού από το Αττικό Άλσος! Να αποδοθούν στους κατοίκους δωρεάν όλοι οι δημόσιοι χώροι άθλησης!

Oι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής εδώ και μια δεκαετία αθλούνταν δωρεάν στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Πάρκου του Αττικού Άλσους. Εκεί υλοποιούνταν δωρεάν προγράμματα προπονήσεων τένις και μπάσκετ από προπονητές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Τις υπόλοιπες ώρες, οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν δωρεάν τις εγκαταστάσεις.

Με λύπη μας ενημερωθήκαμε από κατοίκους της περιοχής, αλλά και από πλήθος δημοσιευμάτων

> ..συνέχεια.. >

28-10-2021

ΔΟΕ: γνωμοδότηση για αρμοδιότητες ΓΓ ΥΠΑΙΘ

Έπειτα από την ενέργεια του Γ.Γ. του ΥΠΑΙΘ να αναπέμψει αυθαίρετα και δίχως αρμοδιότητα εκθέσεις αξιολόγησης σχολικών μονάδων παραθέτουμε γνωμοδοτικό σημείωμα της νομικής συμβούλου της Δ.Ο.Ε. σχετικά με τη δυνατότητά του να πράξει κάτι τέτοιο.

 

ΓΝΩΜΟΔΟΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ

Αθήνα, 25-10-2021

Ι. Επί του ερωτήματος.

Μου ζητήθηκε να γνωμοδοτήσω, εάν ο Γενικός

> ..συνέχεια.. >

27-10-2021

ΔΟΕ: Συντονισμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού των εκπαιδευτικών. Απάντηση, η συντεταγμένη στάση τους και η ομοψυχία τους στα σχολεία και τους συλλόγους διδασκόντων. Η επιχείρηση εκφοβισμού δεν θα περάσει

Συνάδελφοι,

τις τελευταίες ημέρες, είναι όλο και πιο έντονη η προσπάθεια, της πολιτικής ηγεσίας του Υ.ΠΑΙ.Θ. να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς και να τους αναγκάσει να εφαρμόσουν την αντιεκπαιδευτική αξιολόγηση των νόμων 4692/20, 4823/21 καθώς και της Υ.Α. 108906/ΓΔ/7-9-2021 (ΦΕΚ 4189Α/10-9-21) για την εσωτερική και εξωτερική αξιολόγηση των σχολικών μονάδων.

Ένθερμοι συμπαραστάτες της αρκετά Μ.Μ.Ε. γνωστά

> ..συνέχεια.. >

25-10-2021

Πρόσκληση Βιβλιοπαρουσίασης για το νέο βιβλίο της συναδέλφου Αναστασίας Ν. Μαργέτη

Οι εκδόσεις Γρηγόρη σας καλούν στην παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Αναστασίας Ν. Μαργέτη: Πλάτων: Ψυχή και (π)οίηση Διαλεκτική των αντιθέτων (πενήντα επτά επιγράμματα) Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 31 Οκτωβρίου 2021, ώρα 18.30 στην Εταιρία Ελλήνων Λογοτεχνών (Ακαδημίας & Γενναδίου 8, Αθήνα, 7ος όροφος).

 

 

 

> ..συνέχεια.. >

25-10-2021

Εκπαιδευτικό υλικό για την 28η Οκτωβρίου

Αφιέρωμα στον αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας (1940 – 1944) Σε αυτό το αφιέρωμα συγκεντρώνουμε υλικό, σχολικές γιορτές συναδέλφων, χρονικά, δραστηριότητες, ποιήματα, πεζά, ταινίες που αφορούν το μεγάλο αντιφασιστικό αγώνα του λαού μας ενάντια στον ιταλικό φασισμό και το γερμανικό ναζισμό (1940 – 1944).

Το υλικό μπορεί να χρησιμοποιηθεί για την οργάνωση σχολικών γιορτών την

> ..συνέχεια.. >

25-10-2021

Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Κήρυξη στάσεων εργασίας ενάντια στην αξιολόγηση

Κηρύσσουμε μονόωρες στάσεις εργασίας, από τις 13.15 έως τις 14.00 τη Δευτέρα 25/10 και την Τρίτη 26/10 και 2 έως 4 ώρες στάση εργασίας για την Τετάρτη 27/10 ώστε να αξιοποιηθούν στις συνεδριάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων με θέμα την αξιολόγηση. Με το παρόν ενημερώνουμε και τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης για τις στάσεις εργασίας.

O

> ..συνέχεια.. >

25-10-2021

Απόφαση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών για την ολομέλεια προέδρων της ΔΟΕ (23/10/21)

Μετά τη συγκλονιστική απεργία της 11ης Οκτώβρη ο αγώνας συνεχίζεται μέχρι τέλους

Η αξιολόγηση (Ν.4823 του 2021) είναι το πρώτο γρανάζι της επιχείρησης κρυφής ιδιωτικοποίησης του δημόσιου σχολείου, το εργαλείο για να περάσει η αυτονομία της σχολικής μονάδας. Εφαρμόζεται δεκαετίες τώρα σε άλλες χώρες (βλ. ΗΠΑ, Αγγλία, Αυστραλία, Σουηδία, κ.ά.) με καταστροφικά αποτελέσματα. Για να

> ..συνέχεια.. >