Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όχι στην έξωση του ελεύθερου αθλητισμού από το Αττικό Άλσος! Να αποδοθούν στους κατοίκους δωρεάν όλοι οι δημόσιοι χώροι άθλησης!

Oι κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής  εδώ και μια δεκαετία αθλούνταν δωρεάν στις εγκαταστάσεις του Αθλητικού Πάρκου του Αττικού Άλσους. Εκεί υλοποιούνταν δωρεάν προγράμματα προπονήσεων τένις και μπάσκετ από προπονητές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Τις υπόλοιπες ώρες, οι κάτοικοι χρησιμοποιούσαν δωρεάν τις εγκαταστάσεις.

Με λύπη μας ενημερωθήκαμε από κατοίκους της περιοχής, αλλά και από πλήθος δημοσιευμάτων και ψηφισμάτων διαμαρτυρίας, ότι τα 4 γήπεδα τένις του Αττικού Άλσους παραχωρήθηκαν στον Όμιλο Αντισφαίρισης Νέας Ιωνίας. Πλέον παύει η ελεύθερη άθληση, καθώς οι πολίτες θα μπορούν να παίζουν τένις μόνο πληρώνοντας αντίτιμο! Ο Όμιλος ανέλαβε τις δωρεάν προπονήσεις, ορίζοντας ώρες που δεν διευκολύνουν ούτε τους μαθητές, αλλά ούτε και τους εργαζόμενους (12-7) σε ένα μόνο από τα 4 γήπεδα. Όλα τα γήπεδα όλες τις υπόλοιπες ώρες θα τα εκμεταλλεύεται αποκλειστικά ο Όμιλος!

Στεκόμαστε στο πλάι των αθλούμενων στο Αττικό Άλσος!

Απαιτούμε να ανακληθεί η τροποποίηση της σύμβασης μεταξύ Περιφέρειας Αττικής και Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που επέτρεψε στην δεύτερη να παραχωρεί όλα τα γήπεδα του Αττικού Άλσους σε όποιο σωματείο θέλει!

Ζητάμε την επαναφορά στην προηγούμενη σύμβαση και την συνέχιση του επιτυχημένου προγράμματος «Άθληση για μικρούς και Μεγάλους».

 

O πρόεδρος                             H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Σοφία Μπογιατζή