Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

12-05-2020

Απόφαση έκτακτης Γενικής Συνέλευσης Α΄ Συλλόγου Αθηνών (12-5-2020)

  • Αγωνιζόμαστε για την απόσυρση του πολυνομοσχεδίου για την εκπαίδευση και την κατάργηση της τροπολογίας για τις κάμερες
  • Προτείνουμε ως ενδεικτική ημερομηνία της επόμενης πανεκπαιδευτικής κινητοποίησης την Τετάρτη 20 Μαΐου.
  • Καλούμε τους Συλλόγους και τις Ενώσεις Γονέων να πάρουν θέση ενάντια στο Πολυνομοσχέδιο και στην τροπολογία για τις κάμερες. Καλούμε σε κοινές αγωνιστικές δράσεις για το θέμα των εγγραφών, ενάντια στα πληθωρικά τμήματα, τις υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών, τις συμπτύξεις τμημάτων.
  • Χαιρετίζουμε τους συναδέλφους που όλο το προηγούμενο διάστημα έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους για να στηρίξουν, με όποιο τρόπο επέλεξε ο καθένας τους μαθητές τους κάτω από ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες. Διαφυλάσσουμε και υπερασπίζουμε τη δυνατότητά τους να συνεχίσουν να το κάνουν με τον τρόπο που θεωρούν εκείνοι καταλληλότερο.
  • Καλούμε τους συναδέλφους να μη δεχθούν να κάνουν μάθημα με ζωντανή ή μαγνητοσκοπημένη  αναμετάδοση και παρέχουμε πλήρη συνδικαλιστική κάλυψη. Καλούμε τους Συλλόγους Διδασκόντων να μην εφαρμόσουν την τροπολογία συνολικά, να πάρουν αποφάσεις ενάντια στο μέτρο της ζωντανής μετάδοσης των μαθημάτων. Αποφασίζουμε απεργία-αποχή σε κάθε περίπτωση πιέσεων ή υποχρεωτικότητας.
  • Συνεχίζουμε με τις αποφάσεις των 77 Συλλόγων ΠΕ – ΕΛΜΕ για Απεργία – Αποχή από κάθε διαδικασία αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης. Καλούμε και τους υπόλοιπους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ να πάρουν αντίστοιχες αποφάσεις. Καλούμε τις εκπαιδευτικές Ομοσπονδίες να πάρουν απόφαση απεργίας-αποχής από την αξιολόγηση/αυτοαξιολόγηση.
  • Τις ημέρες των κινητοποιήσεων κατεβάζουμε τα πληκτρολόγια, κλείνουμε τις οθόνες και κατεβαίνουμε μαζικά στα συλλαλητήρια.

Comments are closed.