Ενημερωτικό των αιρετών Δίπλα-Διαμαντοπούλου

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 19ο

Των εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

 

 

 

                                                                                               

                                                   Δίπλα Νατάσα (τακτική),

                                                                                                τηλ: 6972339679  diplanat@gmail.com

                                                                                      Διαμαντοπούλου Αρετή (αναπληρωματική),

                                                                                                τηλ: 6974035938 aretidiam@gmail.com

 

 

 

 

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

           

26/08/2020

 

 

Καλωσορίζουμε όλους/όλες τους/τις συναδέρφους/ισσες αναπληρωτές/τριες που προσλήφθηκαν στην Α΄ Αθήνας για τη φετινή σχολική χρονιά, καθώς και τα μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ. Τους ευχόμαστε καλή θητεία, με όσο το δυνατόν λιγότερη ταλαιπωρία στη διαδικασία τοποθέτησής τους.

Εμείς θα κάνουμε κάθε δυνατή ενέργεια που μας αναλογεί, για να διευκολύνουμε όλες τις διαδικασίες τοποθέτησης, ώστε να πραγματοποιηθούν με διαφάνεια.

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

Χθες, Τρίτη 25/08/2020, ανακοινώθηκαν από το Υπουργείο οι προσλήψεις 21.065 εκπαιδευτικών, προσωρινών αναπληρωτών, Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, στη Γενική εκπαίδευση και Ειδική αγωγή κι εκπαίδευση (δείτε εδώ) και 3.862 αναπληρωτών μελών Ειδικού Εκπαιδευτικού Προσωπικού (ΕΕΠ) και Ειδικού Βοηθητικού Προσωπικού (ΕΒΠ) για το διδακτικό έτος 2020-2021 (δείτε εδώ).

 

Συγκεκριμένα, στην  Πρωτοβάθμια εκπαίδευση πραγματοποιήθηκαν 15.422 προσλήψεις αναπληρωτών εκπαιδευτικών, εκ των οποίων μόνο 715 εκπαιδευτικοί θα τοποθετηθούν στην Α΄ Αθήνας.

Συγκεκριμένα:

 

  • 207 Γενικής Παιδείας (όλες οι ειδικότητες) στα Δημοτικά Σχολεία
  • 126 ΠΕ60-Νηπιαγωγοί Γενικής Παιδείας
  • 333 για παράλληλη στήριξη (εκ των οποίων μόνο 32 ΠΕ60-Νηπιαγωγοί)
  • 45 για ΣΜΕΑΕ
  • 4 για το 1ο και 2ο ΚΕΣΥ της Α΄ Αθήνας (3 ΠΕ60-Νηπιαγωγοί και 1 ΠΕ70-δάσκαλος)

 

Παρόλα τα αμέτρητα κενά στα σχολεία της Α΄ Αθήνας, το Υπουργείο και προφανώς και η Διεύθυνση, εκτίμησε ότι οι ανάγκες περιορίζονται στον παραπάνω αριθμό, ο οποίος δεν αποτυπώνει τις πραγματικές ανάγκες των σχολείων. Μόνο ο αριθμός για την παράλληλη στήριξη εκτιμάται περίπου διπλάσιος.  Δεν έχουμε ακόμα ενημέρωση από τη Διεύθυνση για τον τρόπο με τον οποίο εκτιμήθηκαν τα κενά, ούτε για το σύνολο των ενεργειών που θα γίνουν για να ολοκληρωθούν οι τοποθετήσεις.

 

Οι προσπάθειες της Κεραμέως για «σεβασμό σε μαθητές και εκπαιδευτικούς» και έγκυρη κάλυψη των κενών για τη νέα σχολική χρονιά και ομαλή έναρξη των μαθημάτων φαίνεται ότι είναι μόνο στα λόγια.  Για άλλη μια χρονιά το Υπουργείο θα αφήσει τις σχολικές μονάδες ακάλυπτες με αμέτρητα κενά που θα πρέπει να καλύψει σε επόμενες φάσεις.

 

Επίσης, στην Ειδική αγωγή και εκπαίδευση προσλήφθηκαν στην Α΄ Αθήνας 164 αναπληρωτές μέλη ΕΕΠ και ΕΒΠ.

Συγκεκριμένα, 152 στα ΣΜΕΑ, 12 στο 1ο ΚΕΣΥ της Α΄ Αθήνας και 16 στο 2ο ΚΕΣΥ Α’ Αθήνας.

 

 

ΕΕΠ-ΕΒΠ  
ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΗΣ ΓΕΝΙΚΟ ΣΥΝΟΛΟ
Α΄ ΑΘΗΝΑΣ (Π.Ε.) 152

 

 

ΚΕΣΥ ΠΕ21 ΠΕ23 ΠΕ28 ΠΕ29 ΠΕ30 ΣΥΝΟΛΟ
ΚΕΣΥ 1o Α΄ ΑΘΗΝΑΣ 1 5 1 5 12
ΚΕΣΥ 2o Α΄ ΑΘΗΝΑΣ 1 7 1 7 16

 

 

 

 

Σε σχέση με τους αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικούς Γενικής αγωγής και εκπαίδευσης και Ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης ανακοινώθηκε από τη Διεύθυνση ότι επειδή οι φετινές προσλήψεις αναπληρωτών πραγματοποιήθηκαν πριν ολοκληρωθούν οι διαδικασίες υπηρεσιακών μεταβολών των μόνιμων/αποσπασμένων εκπαιδευτικών και προκειμένου οι αναπληρωτές/τριες εκπαιδευτικοί να αναλάβουν υπηρεσία,  σύμφωνα με το ΦΕΚ 3344/τβ’/10-08-2020 και τις Υπουργικές αποφάσεις πρόσληψης, στις σχολικές μονάδες την 01η/09/2020 και 2η/09/2020, με νεότερη ανακοίνωση, θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα της Διεύθυνσης η προσωρινή τοποθέτησή τους σε σχολικές μονάδες με Απόφαση Διευθυντή Εκπαίδευσης.

Σε αυτή τη φάση δε θα ζητηθούν δηλώσεις προτίμησης τοποθέτησης από τους ενδιαφερόμενους έως ότου ολοκληρωθούν οι υπηρεσιακές μεταβολές των μονίμων/αποσπασμένων εκπαιδευτικών.

Την ερχομένη εβδομάδα, αφού το ΠΥΣΠΕ ολοκληρώσει τις συνεδριάσεις των εν λόγω μεταβολών, η Διεύθυνση θα αναρτήσει ανά κλάδο τα εναπομείναντα λειτουργικά κενά και θα ζητήσει από τους αναπληρωτές να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτηση δήλωσης προτίμησης ώστε να ακολουθήσει η διαδικασία τοποθέτησής τους.

Συναδέλφισσες/συνάδελφοι, οι πρώτες τοποθετήσεις θα είναι προσωρινές και προφανώς δημιουργούν τεράστια ταλαιπωρία. Καθώς προηγούνται στις τοποθετήσεις όλες οι τοποθετήσεις μονίμων εκπαιδευτικών για την κάλυψη των κενών. Μια λύση που ζητάμε πάντα είναι η ηλεκτρονική ανάληψη υπηρεσίας για την πρώτη προσωρινή τοποθέτηση και για λόγους αποφυγής συνωστισμού .

ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΛΥΣΗ ΣΤΗΝ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ-ΜΑΘΗΤΩΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΔΙΟΡΙΣΜΟΙ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Για την ομαλή έναρξη της σχολικής χρονιάς και λειτουργία των σχολείων απαιτούμε να γίνουν:

Μαζικοί μόνιμοι Διορισμοί Εκπαιδευτικών – Διορισμός/Μονιμοποίηση εδώ και τώρα ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ αποκλειστικά με βάση το πτυχίο και ολόκληρη την προϋπηρεσία!

Μείωση αριθμού μαθητών ΤΩΡΑ με ανώτατο όριο τα 15 παιδιά

Εύρεση χώρων για να λειτουργήσουν άμεσα ως σχολικές αίθουσες

Διαγνωστικά τεστ για όλους, μαθητές και εκπαιδευτικούς πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς

Μείωση- αναδιάταξη της ύλης

 

Ημερήσια διάταξη 29ης συνεδρίασης του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας (27/08/2020)

Την Πέμπτη  27/08/2020 και ώρα 08:30 θα γίνει συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας με τηλεδιάσκεψη με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

Θέμα 1ο: Προσδιορισμός λειτουργικών κενών Ειδικής Αγωγής της Δ/νσης Π.Ε. Α’ Αθήνας για την τοποθέτηση λειτουργικά υπεράριθμου εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70 και εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας.

 

Θέμα  2ο: Ονομαστικός χαρακτηρισμός λειτουργικά υπεράριθμου εκπ/κού κλάδου ΠΕ 70.

 

Ημερήσια διάταξη 30ης συνεδρίασης του Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας (28/08/2020)

Την Παρασκευή 28/08/2020 και ώρα 09:00 θα γίνει συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

Θέμα 1ο: Τοποθέτηση λειτουργικά υπεράριθμου εκπαιδευτικού κλάδου ΠΕ70 και εκπαιδευτικών κλάδου ΠΕ11 που βρίσκονται στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας.

 

Θέμα  2ο: Προσδιορισμός λειτουργικών κενών Ειδικής Αγωγής κλάδων ΠΕ11 – ΠΕ70 (μετά την ολοκλήρωση των τοποθετήσεων) & ΠΕ60 της Δ/νσης Π.Ε. Α’ Αθήνας για την προσωρινή τοποθέτηση των νεοδιόριστων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής.

 

 

                                                 Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης, Ανεξάρτητη  Παρέμβαση/Αθηνά,

Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Μακρυγιάννης