Για τις ανακοινώσεις των παρατάξεων του Συλλόγου μπορείτε να ενημερώνεστε από τους παρακάτω συνδέσμους των κεντρικών τους σελίδων:

Εκπαιδευτικά Περιοδικά:

Αντιτετράδια της Εκπαίδευσης

Εκπαιδευτική Λέσχη

Θέματα Παιδείας

10-11-2020

Α΄ Αθηνών: Εκπαιδευτικοί: 95% – Υπουργείο Παιδείας: 5%

Το Δ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Αθηνών χαιρετίζει την ενωτική στάση των συναδέλφων που γύρισαν την πλάτη στην ηλεκτρονική παρωδία «εκλογών» του Υπουργείου Παιδείας, αψήφησαν την πρωτοφανή επίδειξη αλαζονείας και αυταρχισμού και έστειλαν ένα ηχηρό μήνυμα αντίστασης και αγώνα. Η συντριπτική ήττα της κυβέρνησης και του Υπουργείου Παιδείας ορθώνει σημαντικά εμπόδια στα κυβερνητικά σχέδια άλωσης και διάλυσης των συνδικάτων και αποτελεί ισχυρή παρακαταθήκη για την επόμενη μάχη της αξιολόγησης.

Συγκεκριμένα, στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας, σε σύνολο 6.140 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 193 για το ΠΥΣΠΕ (3,14%), 77 για το ΑΠΥΣΠΕ (1,25%) και 85 για το ΚΥΣΠΕ (1,38%). Σε πανελλαδικό επίπεδο, στην πρωτοβάθμια, σε σύνολο 87.365 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 4.741 (5,43%). Η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας επέλεξε τη μετωπική αντιπαράθεση με τη ζωντανή εκπαίδευση και ηττήθηκε κατά κράτος. Χωρίς να έχουμε καμία αυταπάτη για τη συνολική αντιεκπαιδευτική πολιτική κατεύθυνση της κυβέρνησης, απαιτούμε την παραίτηση της ηγεσίας του Υπουργείου Παιδείας, ακριβώς γιατί θα σηματοδοτήσει τη νίκη του εκπαιδευτικού κινήματος και τη χρεωκοπία της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Μια χρεωκοπία που αποκαλύφθηκε περίτρανα με την κατάρρευση της τηλεκπαίδευσης, από την πρώτη κιόλας ημέρα εφαρμογής της στη δευτεροβάθμια εκπαίδευση. Είναι κακό στην άμμο να χτίζεις παλάτια κυρίες του Υπουργείου Παιδείας!

Καλούμε όλους τους υποψήφιους των ψηφοδελτίων ΠΥΣΠΕ, στη βάση και της τελευταίας απόφασης της ΔΟΕ, όπως κατέθεσαν την απόσυρσή τους ομόφωνα, να καταθέσουν τώρα και τις παραιτήσεις τους. Σε συνεννόηση με τους όμορους Συλλόγους της Α΄ Διεύθυνσης, να ορίσουμε κοινή ημέρα κατάθεσης όλων των παραιτήσεων.

Οι ψευτοεκλογές της 7ης Νοεμβρίου απονομιμοποιήθηκαν από την συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων. Οι αιρετοί του κλάδου παραμένουν εκείνοι που εκλέχτηκαν το 2018 με την ψήφο 71.000 συναδέλφων, δηλαδή, του 90% του κλάδου. Απαιτούμε από το Υπουργείο Παιδείας, να παρατείνει τη θητεία τους και να ορίσει νέες εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια, δια ζώσης, μόλις τα επιδημιολογικά δεδομένα το επιτρέψουν.

Ο αγώνας μας συνεχίζεται, για ανοιχτά αλλά ασφαλή σχολεία, για όλα τα απαραίτητα μέτρα διασφάλισης της υγείας των μαθητών και των εκπαιδευτικών, για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή και στήριξη των αγωνιστικών κινητοποιήσεων που αποφάσισε η ΑΔΕΔΥ:

  • 12 Νοεμβρίου: στήριξη του αγώνα του νοσηλευτικού προσωπικού
  • 17 Νοεμβρίου: συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου
  • 26 Νοεμβρίου: πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος

Comments are closed.