Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΟΥΝ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ, ΣΤΗ ΖΩΗ, ΣΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ, ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Θεωρούμε ότι ο αγώνας μας πρέπει να οργανωθεί από την πρώτη μέρα που θα επιστρέψουμε στα σχολεία.

  1. Προχωράμε σε ανοιχτή επιστολή προς τους γονείς, ανάρτηση αφισών και πανό έξω από τα σχολεία μας. Οι συνάδελφοι να πάρουν την πρωτοβουλία να αναρτήσουν στις εισόδους των σχολείων τα αιτήματά μας για ασφαλή λειτουργία των σχολείων, για υπεράσπιση της δημόσιας υγείας και παιδείας.
  2. Από την Δευτέρα 11/1, σε συνεργασία με τις Ενώσεις και τους Συλλόγους Γονέων, προχωράμε σε ενημερώσεις των γονέων, έξω από τις εισόδους των σχολείων. Κάθε μέρα, με το σχόλασμα των μαθητών, σε συγκεκριμένα σχολεία θα υπάρξει αγωνιστική διαδικασία ενημέρωσης μετά από συνεννόηση με τις Ενώσεις/Συλλόγους Γονέων και τους συναδέλφους κάθε σχολείου. Να μετατρέψουμε τις πύλες των σχολείων σε εστίες αντίστασης και αγώνα, όπως αντίστοιχα πράττουν οι υγειονομικοί εδώ και μήνες.
  3. Συμμετέχουμε στις κινητοποιήσεις των Συλλόγων ΠΕ και ΕΛΜΕ:

-την Πέμπτη 14/1, στις 2μ.μ.στο Υπ. Παιδείας

-την Παρασκευή 15/1, στις 2μμ. στο Υπουργείο Υγείας

  1. Την Παρασκευή 15/1, στις 18.30, οργανώνουμε σε συνεργασία με την Ένωση Γονέων Ζωγράφου, κοινή διαδικτυακή εκδήλωση με θέμα «Παιδεία και Υγεία : «Ένα διαχρονικό έγκλημα εις βάρος του λαού και οι δυνατότητες αντίδρασης του κινήματος». Για να παρακολουθήσετε την εκδήλωση συνδεθείτε στον σύνδεσμο: https://us02web.zoom.us/j/85942981864?pwd=MHgxS21oWkdFMVBlNkZzS201THdiZz09
  2. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ να πάρει άμεσα θέση και να αποφασίσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις.
  3. Καλούμε τους Συλλόγους ΠΕ και ΕΛΜΕ σε κοινή, ενωτική σύσκεψη συντονισμού του αγώνα. Αναλαμβάνουμε με όποιον Σύλλογο ΠΕ επιθυμεί τη συνδιοργάνωση της σύσκεψης με όρους ισοτιμίας και δημοκρατικής λειτουργίας σε ημερομηνία που θα αποφασιστεί από κοινού. Προτείνουμε κεντρική πανεκπαιδευτική αγωνιστική κινητοποίηση στο κέντρο της Αθήνας, το τελευταίο δεκαήμερο του Γενάρη.

ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΧΤΑ ΑΛΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΟΛΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΗ

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος