Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: Ψήφισμα συμπαράστασης στο συνάδελφο της ΕΛΜΕ Κέρκυρας

Το Δ.Σ. του Α’ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. εκφράζει τη συμπαράστασή του στον Σ. Θύμη, εκπαιδευτικό δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, μέλος της ΕΛΜΕ και τέως αιρετό μέλος του ΠΥΣΔΕ Κέρκυρας, στον οποίο έχει υποβληθεί μήνυση από το Διευθυντή Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Κέρκυρας Χ. Άνθη για αρνητικά σχόλια τρίτων κάτω από ανάρτησή του σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα και μέσο κοινωνικής δικτύωσης σχετικά με θέματα συνδικαλιστικής φύσης.

Θεωρούμε ότι οι συνδικαλιστικοί μας εκπρόσωποι οφείλουν με κάθε τρόπο να υπερασπίζονται τα δικαιώματα των εκπαιδευτικών, να  αποκαλύπτουν και να καταδικάζουν τις αυθαιρεσίες της διοίκησης.

Καταδικάζουμε οποιαδήποτε προσπάθεια τρομοκράτησης ή φίμωσης του συνδικαλιστικού κινήματος και όλων των εκπαιδευτικών και δηλώνουμε ότι θα είμαστε πάντα στο πλευρό των συναδέλφων αλλά και όποιου εργαζόμενου αντιμετωπίζει τέτοιου είδους κατηγορίες, είτε ως συνδικαλιστής είτε όχι.

Καλούμε τους συναδέλφους στο δημόσιο και ιδιωτικό τομέα να καταδικάσουν όποιες μεθόδους τρομοκράτησης και καταστολής και ζητάμε να αποσυρθεί τη μήνυση.

Θεωρούμε, επίσης, ότι τυχόν προσωπικές διαφωνίες ή/και διαφορές δεν μπορεί και δεν πρέπει να λύνονται μέσα από σχόλια και αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος