Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ψήφισμα για τη δίωξη συναδέλφου για μη συμμετοχή στην τηλεκπαίδευση

Ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών ενημερώθηκε για την πράξη περικοπής μισθών 80 ημερομισθίων, που ανέρχεται συνολικά στο ποσό των 5.659,20 ευρώ, του συναδέλφου και μέλους του ΔΣ της ΕΛΜΕ Αιτωλ/νίας Κώστα Κορδάτου, υπεύθυνου Τομέα (ΕΠΑΛ Καινούργιου) του ΕΚ Αγρινίου, λόγω δυσκολιών συμμετοχής του στην διαδικασία της τηλεκπαίδευσης στα εργαστηριακά μαθήματα (μηχανολογικού τομέα), που διδάσκει.

Είμαστε αντίθετοι με την εξοντωτική ποινή ενάντια στον συνάδελφο, ιδιαίτερα σε μια εποχή όπου οι υγειονομικές, κοινωνικές και εκπαιδευτικές συνθήκες που βιώνουμε ως εργαζόμενοι έχουν οξυνθεί. Η δίωξη του συναδέλφου για «μη παροχή τηλεκπαίδευσης» και μάλιστα σε μάθημα εργαστηριακό, το οποίο από τη φύση του πρέπει να διδάσκεται δια ζώσης, και έχει νόημα μόνο με τη φυσική συμμετοχή και εμπλοκή των ίδιων των μαθητών, είναι άδικη και εκδικητική.

Η περικοπή των μισθών του συναδέλφου γίνεται μετά την παρέλευση 8 μηνών και αφού ο ΔΔΕ είχε παραπέμψει την υπόθεση της φερόμενης απουσίας του συναδέλφου στο Α’ Πειθαρχικό Συμβούλιο Π&Δ Εκπαίδευσης Δυτ. Ελλάδας, από το οποίο εκκρεμεί η εκδίκαση της υπόθεσης τόσο στον τύπο όσο και στην ουσία.

Απαιτούμε την άμεσα ανάκληση της ποινής του συναδέλφου!

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος