Α΄ Σύλλογος Αθηνών: 12 Μάη: Συλλαλητήρια ενάντια στην ελληνοαμερικανική συμφωνία – 22 Μάη: 40η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης

 

 Συναδέλφισσες, συνάδελφοι

Ο πόλεμος στην Ουκρανία μαίνεται και δεν χωρά καμιά επανάπαυση. Ο κίνδυνος της επέκτασης του είναι μεγάλος.

Συνεχίζουμε και κλιμακώνουμε τον αγώνα μας για να εκφραστεί μαζικά και μαχητικά η καταδίκη του ιμπεριαλιστικού πολέμου και της εμπλοκής της χώρας μας σ’ αυτόν, στους αμερικανοΝΑΤΟϊκούς σχεδιασμούς. Να απαντήσουμε αποφασιστικά στην ευρωατλαντική προπαγάνδα, η οποία θέλει να στοιχίσει τον λαό πίσω από τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών, που ευθύνονται για χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, για εκατομμύρια πρόσφυγες, ξεριζωμένους.

Καταδικάζουμε την απαράδεκτη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία! Πρόκειται για έναν άδικο ιμπεριαλιστικό πόλεμο, στον οποίο συγκρούονται από τη μια οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ και από την άλλη η Ρωσία, με το μάρμαρο να το πληρώνουν ο ουκρανικός, ο ρωσικός και οι άλλοι λαοί της περιοχής. Ο ελληνικός λαός δεν πρέπει να μπει στο ψευτοδίλημμα να διαλέξει στρατόπεδο. Τόσο οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ και η ΕΕ όσο και η Ρωσία έχουν τα δικά τους συμφέροντα στην περιοχή, που είναι ξένα και εχθρικά προς τις ανάγκες και τα πραγματικά συμφέροντα των λαών.

Δυναμώνουμε την πάλη για να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις. Να σταματήσει, να ματαιωθεί οποιαδήποτε αποστολή στρατιωτικών δυνάμεων και πολεμικού υλικού εκτός συνόρων. Κανένας φαντάρος, υπαξιωματικός και αξιωματικός να μη σταλεί στις ιμπεριαλιστικές αποστολές.

Να ακυρωθεί η Ελληνοαμερικανική Συμφωνία για τις Βάσεις.

  • Να κλείσουν άμεσα οι βάσεις στη Σούδα, στην Αλεξανδρούπολη, στο Στεφανοβίκειο και στη Λάρισα, να κλείσουν άμεσα όλες οι ευρωατλαντικές υποδομές, να μη χρησιμοποιηθεί καμιά για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία.
  • Να σταματήσει η συμμετοχή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους με οποιαδήποτε μορφή και πρόσχημα!

Ο λαός έχει τη δύναμη με την πάλη του να βάλει τη σφραγίδα του στις εξελίξεις. Να συμβάλει, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την πραγματική ειρήνη, τη φιλία, την αλληλεγγύη, τις σχέσεις αμοιβαίου οφέλους με άλλους λαούς.

Σε αυτό το πλαίσιο καλούμε:

Σε συμμετοχή στα αντιπολεμικά συλλαλητήρια στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 12 Μάη (Επιτροπή Αγώνα ενάντια στην Ελληνοαμερικανική Συμφωνία Προπύλαια, 7μ.μ., Αντιπολεμικός Διεθνιστικός Συντονισμός, Πλ. Κλαυθμώνος 6.30 μ.μ.)

Σε συμμετοχή στη 40η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης την Κυριακή 22 του Μάη 2022, που φέτος συμπίπτει με την ημέρα δολοφονίας του Γρηγόρη Λαμπράκη. Εκκίνηση: 8.00 – Τύμβος Μαραθώνα, Τερματισμός και συγκέντρωση: 18.30 – Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος