Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Στήριξη συναδέλφου Ντίνας Ρέππα

Το ΔΣ του Α΄ Συλλόγου Αθηνών ΠΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη, αντισυναδελφική και αντισυνδικαλιστική συμπεριφορά της Διευθύντριας του 99ου Δημοτικού Σχολείου Α’ Αθήνας. Η συγκεκριμένη Διευθύντρια αφού προσπάθησε να παρεμποδίσει τη συνδικαλιστική ενημέρωση, ελευθερία και δράση, προχώρησε σε καταγγελία στο πρόσωπο της συναδέλφου-συνδικαλίστριας Ρέππα Ντίνας, καταγγελία την οποία προώθησε στον Γενικό Γραμματέα του ΥΠΑΙΘ Κόπτση, τη Δ/νση Α’ Αθήνας και σε μαθητές/τριες του δημοτικού σχολείου ζητώντας την καταδίκη της συναδέλφου για ανάρμοστη συμπεριφορά.

Πρόκειται για αυταρχική συμπεριφορά και πρακτική που πλήττει όχι μόνο το συνδικαλιστικό δικαίωμα αλλά επιδιώκει να χρησιμοποιήσει τη διευθυντική εξουσία για να πλήξει υπηρεσιακά τους εκπαιδευτικούς.

Δεν θα επιτρέψουμε να αμφισβητηθεί το δικαίωμα στον αγώνα, με εναντίωση σε κάθε είδους τρομοκράτηση και αυταρχισμό. Ο συλλογικός αγώνας και η συνδικαλιστική δράση αποτελούν κατάκτηση των εργαζομένων και προστατεύονται από το νόμο.

Το εκπαιδευτικό κίνημα συνεχίζει να δίνει τη μάχη ενάντια στις αντιλαϊκές, εκπαιδευτικές πολιτικές και στην προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης.

Υπερασπίζουμε το θεσμοθετημένο δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης, στηρίζοντας τη συνάδελφο εκπαιδευτικό Ντίνα Ρέππα, αντιπαλεύοντας κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης και απόπειρα δίωξης της με όλα τα μέσα συνδικαλιστικά και πολιτικά.

Υπερασπίζουμε την ελευθερία κι τη συλλογική έκφραση και καλούμε όλους κι όλες τους/τις συναδέλφους σε μαζική συμμετοχή στις διαδικασίες των Συλλόγων και της ΔΟΕ.

 

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος