Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ούτε βήμα πίσω: η αξιολόγηση δε θα περάσει. Πάνω από 85% η συμμετοχή στην απεργία-αποχή στον Σύλλογό μας.

Συγκεκριμένα, στις 22 από τις 26 σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας (που αφορούν οι συγκεκριμένες διατάξεις) όπου ήδη έχει πρωτοκολληθεί η δήλωση με τις υπογραφές των συναδέλφων, 495 στους 580 εκπαιδευτικούς, δηλαδή ποσοστό 85,34% συμμετέχει στην απεργία-αποχή από τους μέντορες και ενδοσχολικούς συντονιστές. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι σε αυτά τα σχολεία η συγκεκριμένη αξιολογική διαδικασία ακυρώνεται, αφού είτε απέχει ο/η διευθυντής/ντρια, είτε όλοι οι εκπαιδευτικοί, οπότε δεν μπορεί να οριστεί μέντορας/συντονιστής, είτε η συντριπτική πλειοψηφία τους, οπότε ακόμα κι αν οριστεί δεν υπάρχει εκπαιδευτικό σώμα διαθέσιμο για να συνεργαστεί.

Μπροστά στο μαζικό κύμα συμμετοχής των εκπαιδευτικών στην Απεργία-Αποχή που έχει κηρύξει η ΔΟΕ, το Υπουργείο Παιδείας πανικόβλητο, προσφεύγει για τέταρτη φορά δικαστικά για να βγάλει την Απεργία-Αποχή παράνομη και καταχρηστική, καταφεύγοντας για μια ακόμα φορά στην τρομοκράτηση και την καταστολή.

Το μέγεθος της αντιδημοκρατικής εκτροπής αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το εξώδικο του ΥΠΑΙΘ παραδόθηκε στα γραφεία της ΔΟΕ την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου στις 11:30, ζητώντας να παρευρεθεί η ΔΟΕ στη δίκη που ορίστηκε την ίδια ημέρα στις 13:00!! Παρ’ όλα αυτά, το δικαστήριο δέχθηκε το αίτημα της ΔΟΕ για αναβολή και η δίκη θα γίνει τη Δευτέρα 26/9, στις 13.15, στην Ευελπίδων.

ΔΕ ΘΑ τους ΠΕΡΑΣΕΙ

Ό,τι κι αν κάνουν η αγωνιστική διάθεση του κλάδου δεν κάμπτεται. Ό,τι κερδίζει η κυβερνητική εξουσία στους διαδρόμους του Υπουργείου ή της Βουλής και στις αίθουσες των δικαστηρίων γίνεται σκόνη όταν επιχειρεί να περπατήσει στις κακοτράχαλες ράχες της σχολικής πραγματικότητας.

Συσπειρωνόμαστε γύρω από τους Συλλόγους μας και την Ομοσπονδία.

Η ΑΠΕΡΓΙΑ- ΑΠΟΧΗ ΤΟΥ ΚΛΑΔΟΥ  ΑΠΟ ΜΕΝΤΟΡΕΣ ΚΑΙ ΕΝΔΟΣΧΟΛΙΚΟΥΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΕΣ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ !

Καλούμε όσες και όσους συναδέλφους δεν έχουν ακόμη υπογράψει και όσα σχολεία δεν έχουν ολοκληρώσει τη διαδικασία συγκέντρωσης υπογραφών να την υλοποιήσουν άμεσα και με καθολική συμμετοχή.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ κηρύσσει στάση εργασίας για τη Δευτέρα 26/9, από τις 8:15 έως τις 11:30 για την υπεράσπιση του δικαιώματος στην απεργία και τη συνδικαλιστική δράση. Η στάση εργασίας λειτουργεί συμπληρωματικά με εκείνη της ΔΟΕ.

Καλούμε, Δευτέρα 26/9 στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας της ΔΟΕ στις 12.30 στα δικαστήρια της Ευελπίδων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος