Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΑΠΟΧΗ 85% στην Α΄ ΑΘΗΝΑΣ! Οι εκπαιδευτικοί υπερασπίζονται τα σωματεία τους

Με σαρωτικά ποσοστά αποχής απάντησε και πάλι η μαχόμενη βάση των εκπαιδευτικών στις ηλεκτρονικές ψευτοεκλογές γυρνώντας την πλάτη της τόσο στην Κεραμέως και την αντιεκπαιδευτική

Τα γραφεία της Α΄ Διεύθυνσης Π.Ε. κλειδαμπαρωμένα

της πολιτική, όσο και στην απαράδεκτη απόφαση συμμετοχής της πλειοψηφίας του ΔΣ της ΔΟΕ.

Στην Α΄ Διεύθυνση Αθήνας, σε σύνολο 7005 εγγεγραμμένων, ψήφισαν 1104 για το ΠΥΣΠΕ, 1027 για το ΑΠΥΣΠΕ και 1020 για το ΠΥΣΠΕ. Δηλαδή, η αποχή κυμάνθηκε στο 85%. Υπενθυμίζουμε ότι το 2018, στις τελευταίες εκλογές αιρετών που διεξήχθησαν δια ζώσης, συμμετείχαν 4424 σε σύνολο εγγεγραμμένων 5240, δηλαδή ποσοστό αποχής 15,6%!

ΚΕΚΛΕΙΣΜΕΝΩΝ ΤΩΝ ΘΥΡΩΝ!

ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑ ΚΑΙ ΕΝ ΚΡΥΠΤΩ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ ΟΙ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ «ΕΚΛΟΓΕΣ» – ΠΑΡΩΔΙΑ ΣΤΗ Δ.Π.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ!

  • Καταθέσαμε ως Α΄ Σύλλογος Αθηνών, το ίδιο έχουν κάνει και άλλοι Σύλλογοι στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας, αίτημα να μας δοθούν τα εξής στοιχεία: Τα ονοματεπώνυμα και τα στοιχεία επικοινωνίας των μελών της εφορευτικής επιτροπής, οι εκλογικοί κατάλογοι και ο αριθμός των συναδέλφων που έχουν δικαίωμα συμμετοχής στις ηλεκτρονικές εκλογές και ο υπεύθυνος ανάρτησης στην πλατφόρμα των προσωπικών στοιχείων των εκλογέων. Ζητήσαμε επίσης με το πέρας της εκλογικής διαδικασίας να μας χορηγηθούν: τα πρακτικά αρχαιρεσιών, οι καταστάσεις ψηφισάντων και ο αριθμός των ψηφισάντων επί του συνόλου των συναδέλφων της Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας.
  • Επιπλέον, o πρόεδρος του Συλλόγου μας, όπως και άλλοι πρόεδροι, προσπάθησε πολλές φορές να επικοινωνήσει με τον Διευθυντή της Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας κ. Μιχαηλίδη, για να ενημερωθεί απευθείας για τη διαδικασία των ψευδοεκλογών, αλλά ο Διευθυντής δεν απάντησε.
  • Παράλληλα, o πρόεδρος του Συλλόγου μας και η πρόεδρος του Συλλόγου Π.Ε. «Αριστοτέλης» πήγαν, το πρωί του Σαββάτου 5/11, στη Διεύθυνση Α΄ Αθήνας και ζήτησαν να μπουν για να ελέγξουν επί τόπου τη διαδικασία, όπως άλλωστε είναι δικαίωμα των σωματείων και όλων των συναδέλφων. Βρήκαν την πόρτα κλειστή και τον υπεύθυνο “security” να απαντάει, αφού ανέβηκε να ρωτήσει, ότι ο Διευθυντής Εκπαίδευσης δεν είναι μέσα και «δεν μπορείτε να μπείτε»! Δηλαδή απαγορεύτηκε σε εκπροσώπους Σωματείων να διαπιστώσουν πώς γίνονται οι εκλογές!

Συμπερασματικά: Οι «εκλογές» στη Δ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας έγιναν κεκλεισμένων των θυρών και των στοιχείων, με πλήρη αδιαφάνεια. Επιβεβαιώνονται και με την ίδια τη διαδικασία με την οποία πραγματοποιούνται οι «εκλογές» αυτές όσα 48 Σύλλογοι Π.Ε. (μέσα στους οποίους και ο Σύλλογός μας) και 37 ΕΛΜΕ με ανακοινώσεις τους καταγγέλλουν όλο αυτό το διάστημα που κυβέρνηση και ΥΠΑΙΔ επιχειρούν να περάσουν τις ηλεκτρονικές «εκλογές» με στόχο να αλλοιώσουν και την ίδια την ψήφο των συναδέλφων και να χτυπήσουν τα σωματεία! Τεράστια η ευθύνη των πλειοψηφιών ΔΟΕ και ΟΛΜΕ που συμμετέχουν σε αυτές τις εκλογές και βάζουν πλάτη σε κυβέρνηση, ΥΠΑΙΔ και Κεραμέως να εφαρμόζουν αντεργατικά τερατουργήματα (ν. Χατζηδάκη και όχι μόνο) σε μια περίοδο μάλιστα που εντείνεται η αντιλαϊκή αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Η ΝΕΑ ΠΑΝΩΛΕΘΡΙΑ ΤΗΣ ΚΕΡΑΜΕΩΣ στις ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΨΕΥΤΟΕΚΛΟΓΕΣ

Από την προσφυγή στα Δικαστήρια για να κρίνει τις απεργίες μας παράνομες μέχρι την κατάργηση της συνδικαλιστικής άδειας για συνελεύσεις, από την την αυταρχική επιχείρηση επαναφοράς κι εφαρμογής της αξιολόγησης-επιθεωρητισμού κόντρα στις αποφάσεις των Συλλόγων Διδασκόντων και τη θέσπιση εσωτερικών ιεραρχικών δομών μες στον Σύλλογο με μέντορες-μικροσυντονιστές μέχρι τις κάμερες στην τάξη, από τα πρότυπα μέχρι τις προτάσεις για τμήματα “αρίστων“, ο σκοπός της (πολιτικής της) κυβέρνησης είναι ένας: ένα πιο αντιδημοκρατικό, ανελεύθερο και εν τέλει διαλυμένο δημόσιο σχολείο για να έρθει μετά η “Δημοκρατία της ελεύθερης αγοράς”, η δικτατορία δηλ. του ιδιωτικού κέρδους και των πλουσίων.

Τον ίδιο σκοπό εξυπηρετεί και η “ηλεκτρονική ψηφοφορία” για τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, τροχιοδεικτική βολή των Από Πάνω για τη γενίκευσή της σε σωματεία (νόμος Χατζηδάκη), αυτοδιοίκηση και (γιατί όχι; ) βουλευτικές.

Όποιος δεν το αντιλαμβάνεται όλο αυτό, όποιος βλέπει το δέντρο του “δικού μας ανθρώπου εκεί μέσα” αντί για το δάσος της κεραμικής πλημμυρίδας που μας πνίγει σιγά-σιγά, λυπούμεθα αλλά  “τυφλός τα τ’ώτα τον τε νουν τα τ’όμματ’ εστί”.

Πόσο μάλλον όταν η “ψηφοφορία” αυτή δεν συνοδεύεται από στοιχειώδεις προϋποθέσεις όπως κατάλογο εκλογέων και ψηφισάντων, διαπίστωση ταυτοπροσωπίας, μοναδικότητα ψήφου, μυστικότητα ψήφου, κ.ά.

Οι ηλεκτρονικές «εκλογές» απονομιμοποιήθηκαν από τη βάση του κλάδου. Καλούμε όσους εκλέγουν από αυτή την απαράδεκτη διαδικασία να παραιτηθούν.  Καλούμε το ΥΠΑΙΘ να ορίσει άμεσα δια ζώσης εκλογές για ανάδειξη γνήσιων αιρετών.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου μας χαιρετίζει τη συντριπτική πλειοψηφία των συναδέλφων που συντάχθηκε με το κάλεσμα του Συλλόγου μας και συνολικά των 48 Συλλόγων Π.Ε. και των 37 ΕΛΜΕ που έδωσαν τη μάχη ενάντια στις ψευτοεκλογές της χειραγώγησης και διάλυσης των σωματείων μας.

 

Από την πλευρά μας θα συνεχίσουμε τον αγώνα για ελεύθερες δημοκρατικές δια ζώσης εκλογές, για το δικαίωμα οι εκπαιδευτικοί να ψηφίζουν αυτό που θέλουν μυστικά, καθολικά, μοναδικά, άφοβα.

ΑΠΑΝΤΑΜΕ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΜΕ ΤΗ ΜΑΖΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΝ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος