Κοινή ανακοίνωση των αιρετών του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας για τις υποχρεωτικές μετακινήσεις

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο Περιφερειακός Διευθυντής Εκπαίδευσης κ. Γ. Κουμέντος, με παρέμβασή του κατά τη διαδικασία των τοποθετήσεων των εκπαιδευτικών που βρίσκονται στη διάθεση της Α΄ Δ/νσης Π.Ε. Αθηνών, δήλωσε ότι θα κάνει χρήση του άρθρου 31&3β του Ν.3848/2010, που δίνει τη δυνατότητα απόσπασης εκπαιδευτικών που πλεονάζουν σε  σχολική μονάδα, της αρμοδιότητας άλλου Π.Υ.Σ.Π.Ε. της ίδιας Περιφερειακής Δ/νσης, ύστερα από πρόταση του αρμόδιου Υπηρεσιακού Συμβουλίου.

Ο Περιφερειακός Διευθυντής θεωρεί ότι, εν μέσω μιας διαδικασίας σε μια αχανή εκπαιδευτική περιοχή, στην οποία οι μεταβολές σε εκπαιδευτικό προσωπικό μοιάζουν με «κινούμενη άμμο», τέτοιου είδους πρακτικές θα δώσουν λύση στα τεράστια προβλήματα της εκπαίδευσης, που δημιούργησε η   ακολουθούμενη κυβερνητική πολιτική στα πλαίσια του μνημονίου και των οδηγιών της τρόικας.

Δηλώνουμε την αντίθεσή μας σε τέτοιου είδους πρακτικές, που αποσκοπούν, αποκλειστικά, στην εξοικονόμηση οικονομικών πόρων, σταματάμε τη διαδικασία τοποθετήσεων και καλούμε τους Συλλόγους των εκπαιδευτικών σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας, για να εκφράσουμε την αντίθεσή μας σ’ αυτές τις πρακτικές.

Το Συμβούλιο θα συνεχίσει τη διαδικασία τοποθέτησης μόνο στην περίπτωση που θα κληθεί να επιτελέσει τον πραγματικό του ρόλο, που είναι η τοποθέτηση των εκπαιδευτικών σύμφωνα με τις ανάγκες της εκπαίδευσης και όχι τις ανάγκες κάποιων που θέλουν να υλοποιήσουν πολιτικές αντίθετες προς το συμφέρον της δημόσιας δωρεάν παιδείας.

 

Αθήνα, 06-09-2012

     Οι αιρετοί του ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας

    Δημήτρης Σκλάβος

       Τάκης Ρουμπής