Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Να μην περάσει η επιχείρηση χτυπήματος της συνδικαλιστικής δράσης στον Πειραιά

Για ακόμα μια φορά ο Δ/ντης Δ.Ε. Πειραιά επιχειρεί να τρομοκρατήσει τους εκπαιδευτικούς και να ποινικοποιήσει την συνδικαλιστική δράση. Τώρα κινεί διαδικασία προανάκρισης, για κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε από την ΕΛΜΕ Πειραιά ενάντια στις εξετάσεις Pisa σε Γυμνάσιο της περιοχής.

Τον ενοχλεί οποιαδήποτε φωνή επιχειρεί να κοντράρει με τις αντιδραστικές πολιτικές. Εναρμονισμένος με την κεντρική πολιτική γραμμή επιθυμεί στα σχολεία να ακούγονται και να κυριαρχούν μόνο οι απόψεις που προωθούν αυτές τις πολιτικές.

Θα θυμίσουμε ότι είναι ο ίδιος που ξεσήκωσε όλη την Ελλάδα με τις απανωτές απόπειρές του να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση τον Νοέμβρη που μας πέρασε.

Φυσικά η στάση αυτή δεν είναι δική του ιδιορρυθμία. Παίρνει αέρα από τις κεντρικές πολιτικές του συστήματος που ποινικοποιούν το δικαίωμα στην απεργία και στην διαδήλωση. Που θέλουν να επιβάλλουν σιωπή νεκροταφείου στα σχολεία για να προωθηθούν απρόσκοπτα οι αντιδραστικές πολιτικές στην εκπαίδευση.

Καταγγέλλουμε ανοικτά αυτή τη νέα επιχείρηση τρομοκράτησης και εκφοβισμού (η πολλοστή φέτος, που αφορά την πραγματοποίηση πειθαρχικών διαδικασιών ενάντια στο κατοχυρωμένο δικαίωμα της συνδικαλιστικής δράσης).

Δηλώνουμε ότι δε θα αφήσουμε τέτοιες ενέργειες να περάσουν! Δε θα περάσει η επιχείρηση τρομοκράτησης των συναδέλφων, το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης, της συγκέντρωσης, της απεργίας.

Απαιτούμε να σταματήσει τώρα κάθε διαδικασία προανάκρισης

Κάτω τα χέρια από τη συνδικαλιστική δράση

Κάτω τα χέρια από τα σωματεία

O πρόεδρος                                          Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης                                         Σπύρος Ντελέζος