Α΄ Σύλλογος Αθηνών ΠΕ: ΝΕΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΔΕ ΠΕΙΡΑΙΑ! ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΟΥΤΕ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΑΠΟΨΗΣ;

 

            Και άλλα κρούσματα εντάσσονται στη βιομηχανία διώξεων. Για τρίτη φορά  μέσα σε έναν χρόνο ο συνάδελφος και μέλος του ΔΣ της ΕΛΜΕ, Γιώργος Καββαδίας (ΓΚ) διώκεται πειθαρχικά

από τον Διευθυντή ΔΕ Πειραιά. Τώρα η κατηγορία δεν είναι η συμμετοχή του σε κάποια κινητοποίηση, αλλά η δημόσια διατύπωση απόψεων στο διαδίκτυο!

Νέα παραπομπή στο Πειθαρχικό Συμβούλιο, για τον ίδιο λόγο (άσκηση κακόβουλης κριτικής στις πράξεις της προϊστάμενης αρχής), έλαβε ξανά ο συνάδελφος Νεκτάριος Χατζηανδρέου (ΝΧ), επειδή άσκησε σε άρθρο του κριτική στην απόφαση του ΔΔΕ να τον παραπέμψει στο Πειθαρχικό Συμβούλιο. Παραπομπή, επειδή άσκησε κριτική στην παραπομπή του δηλαδή.

Η καταγγελία της κυβερνητικής πολιτικής και του ΥΠΑΙΘΑ ότι «βάζουν ταφόπλακα στον δημόσιο δωρεάν χαρακτήρα της εκπαίδευσης» θεωρείται «κακόβουλη κριτική στην προϊστάμενη αρχή». Ενώ το να λες ότι με τις κυβερνητικές πολιτικές «τα σχολεία μετατρέπονται σε κέντρα διερχομένων, χωρίς σταθερό προσωπικό» ή αν καταγγέλλεις «την απαξίωσή τους, την ελλιπή χρηματοδότηση και τις ελλείψεις σε δομές και εκπαιδευτικούς» παρουσιάζεις μια εικόνα των σχολείων ανυπόστατη και εξωπραγματική.

Οι διώξεις δεν είναι μεμονωμένα γεγονότα, δεν αφορούν μόνο τους εκπαιδευτικούς. Είναι μια προσπάθεια φίμωσης, τρομοκράτησης και καταστολής οποιασδήποτε φωνής θέλει να αντισταθεί στην αντιλαϊκή-αντιεκπαιδευτική πολιτική.

Καταγγέλλουμε τον Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στον Πειραιά που μαζί και με άλλους Προϊσταμένους επιχειρούν να καταστρατηγήσουν στοιχειώδη δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Πυροδοτεί με την στάση του την ένταση.

Οι απανωτές παραπομπές στο Πειθαρχικό, ακόμα και για τη διατύπωση μιας (ξεκάθαρα) πολιτικής – συνδικαλιστικής άποψης, ανοίγει ιδιαίτερα επικίνδυνους δρόμους, μάς γυρίζει πολλά χρόνια πίσω!
Ο κλάδος μας έχει δώσει σκληρούς αγώνες για να μπορούν να εκφράζονται ελεύθερα και ανεμπόδιστα οι εκπαιδευτικοί, τα σωματεία, να υπάρχει ελεύθερη συνδικαλιστική άποψη. Το ΥΠΑΙΘΑ, όχι μόνο κωφεύει στις αλλεπάλληλες καταγγελίες της ΕΛΜΕ, δεκάδων σωματείων, της ΟΛΜΕ, αλλά επιβραβεύει το Διευθυντή ΔΕ Πειραιά, ορίζοντάς τον μέλος του Δ.Σ. του Ινστιτούτου Εκπαιδευτικής Πολιτικής.

Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας στον συνάδελφο ΓΚ και στον ΝΧ όπως και σε όλους τους συναδέλφους που βρίσκονται υπό το καθεστώς δίωξης. Δεν θα περάσει η τρομοκρατία. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συσπειρωθούν και να κινητοποιηθούν μαζικά: ενάντια στις πολιτικές που συνθλίβουν τα δικαιώματά μας, ενάντια στο κλίμα διώξεων και τρομοκρατίας

  • Δε μας τρομοκρατεί η επιχείρηση φίμωσης των σωματείων, της συνδικαλιστικής και πολιτικής δράσης! Δε θα μας κάνουν να σωπάσουμε. Θα συνεχίσουμε ακόμα πιο μαζικά.
  • Κινητοποιούμαστε μαζικά απαιτώντας να σταματήσει κάθε διαδικασία δίωξης.
  • Κάτω τα χέρια από τα σωματεία και τους εκπαιδευτικούς.
  • Οι απειλές και οι διώξεις δεν μας τρομοκρατούν.
  • Απαιτούμε να παρθεί τώρα πίσω η δίωξη απέναντι στο Γ. Καββαδία και σε όσους εκπαιδευτικούς βρίσκονται στο στόχαστρο του ΔΔΕ Πειραιά.
  • Προτείνουμε να οργανωθεί άμεσα παναττική κινητοποίηση στη Διεύθυνση ΔΕ Πειραιά με στόχο να αρθούν οι διώξεις.
  • Κάτω τα χέρια από τους αγωνιστές.

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                         Σπύρος Ντελέζος