Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Οι αντιφασιστικές συγκεντρώσεις έκλεισαν το δρόμο στον φασισμό

Καταγγέλλουμε την κοινή δράση φασιστών και κρατικών μηχανισμών

Εγκληματίες είναι οι νεοναζί και όχι οι αντιφασίστες αγωνιστές και αγωνίστριες!

Η φετινή 1η Νοεμβρίου κατέληξε με μαζικές συγκεντρώσεις του λαϊκού αντιφασιστικού κινήματος με χιλιάδες ανθρώπους στο δρόμο! Εργατικά σωματεία, φοιτητικοί σύλλογοι, μετωπικές αντιφασιστικές πρωτοβουλίες, δημοτικά σχήματα γέμισαν το Νέο Ηράκλειο, τη Νέα Ιωνία και τα Πευκάκια ακυρώνοντας στην πράξη την πανευρωπαϊκή φασιστική φιέστα, εκφράζοντας αμέριστη αλληλεγγύη στο δίκαιο αγώνα του λαού της Παλαιστίνης και σπάζοντας την απαγόρευση διαδηλώσεων που ήθελε να επιβάλλει η κυβέρνηση της ΝΔ. Ο Σύλλογός μας, τηρώντας το ραντεβού που είχε δοθεί, με το πανό του, οργανωμένα, συμμετείχε στη συγκέντρωση του Νέου Ηρακλείου.

Στο τέλος της βραδιάς μια χούφτα νεοναζί με την ανοχή των ΜΑΤ τρομοκρατούσαν μετανάστε/τριες κι έστησαν δολοφονική ενέδρα σε αντιφασίστες/τριες στο Μοναστηράκι που για αρκετή ώρα προσπάθησαν να αποκρούσουν την επίθεση εναντίον αυτών και των επιβατών του ΗΣΑΠ. Με σκανδαλώδη τρόπο η αστυνομία που έκανε πλάτες στους φασίστες  συνέλαβε ακόμα και τραυματισμένη στο κεφάλι αντιφασίστρια μαζί με όσους την περιέθαλπταν και εντελώς προκλητικά οδηγεί τη Δευτέρα 6/11 αγωνιστές και αγωνίστριες σε ανάκριση εξισώνοντάς τους με τους φασίστες εγκληματίες που απειλούσαν να βάλουν φωτιά σε βαγόνι γεμάτο επιβάτες χρησιμοποιώντας εύφλεκτο υλικό. Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι η αστυνομία απαγόρευσε και στις τρεις συγκεντρώσεις να πραγματοποιήσουν πορεία ενώ την ίδια στιγμή, στο Μοναστηράκι έκανε τα στραβά μάτια όταν μια φασιστική ομάδα πραγματοποιούσε δολοφονικές επιθέσεις σε αντιφασίστες και μετανάστες στο σταθμό του ΗΣΑΠ. Έδρασε με αυτό τον τρόπο ως δύναμη στήριξης και συγκάλυψης των φασιστικών συμμοριών.

Παράλληλα την ερχόμενη Τετάρτη 8 Νοεμβρίου εκδικάζεται η σκευωρία που έστησε σε βάρος της περιφρούρησης της αντιφασιστικής συναυλίας της 28ης Οκτωβρίου η κρατική ασφάλεια μαζί με ακροδεξιό ψευδομάρτυρα για περιστατικό στη Νέα Ιωνία ενώ τα μέλη της περιφρούρησης ήταν στο επίμαχο χρονικό διάστημα στο πόστο περιφρούρησης της αντιφασιστικής συναυλίας στην πλατεία Ν.Ηρακλείου. Αυτό προκύπτει από αυτόπτες μάρτυρες και βιντεοληπτικό υλικό της περιοχής.

Το ίδιο βράδυ, κατά τη διάρκεια της συναυλίας, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες, χτυπήθηκε από την αστυνομία 16χρονη αντιφασίστρια, με ιδιαίτερο μένος, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί σοβαρά στο κεφάλι, (κάταγμα ινιακού οστού, υποσκληρίδιο αιμάτωμα, υπαραχνοειδής αιμορραγία και θλάσεις της εγκεφαλικής ουσίας ιδιαίτερα στον μετωπιαίο λοβό».κλπ.). Από την πρώτη στιγμή έγινε σαφές, τόσο από τους αυτόπτες μάρτυρες, όσο και από τις μαρτυρίες των γιατρών του Ευαγγελισμού όπου μετακομίστηκε η τραυματισμένη αντιφασίστρια, ότι το κράτος επιχειρεί να συγκαλύψει το έγκλημά του με τη γνωστή τακτική της ζαρντινιέρας: «σκόνταψε και έπεσε»!

Ως εκπαιδευτικοί γνωρίζουμε ότι όταν μαζικά ο λαός βγαίνει στο δρόμο, οι φασίστες δρουν μόνο στο σκοτάδι. Αυτή τη βδομάδα καλούμε κάθε αντιφασίστα/τρια, κάθε αγωνιστή/τρια σε εγρήγορση για να απαιτήσουμε μαζί:

  1. Nα αφεθούν ελεύθεροι οι συλληφθέντες αντιφασίστες που δέχτηκαν επίθεση από τους νεοναζί στο Μοναστηράκι το βράδυ της 1ης Νοέμβρη
  2. Να τιμωρηθούν οι νεοναζί δολοφόνοι
  3. Άμεση αθώωση των 4 μελών της αντιφασιστικής περιφρούρησης της 28ης Οκτώβρη
  4. Να διερευνηθεί ο ρόλος και η ευθύνη της ΕΛΑΣ στο βαρύ τραυματισμό της 16χρονης το βράδυ της αντιφασιστικής συναυλίας στο Ν. Ηράκλειο

Ο Πρόεδρος                                    Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                         Σπύρος Ντελέζος