Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ είναι και δικός μας αγώνας

Στηρίζουμε το συλλαλητήριο αλληλεγγύης στην Αθήνα στις 20 Ιουνίου, 12:00, στο Σύνταγμα

Η κυβέρνηση προωθεί τροπολογία με την οποία επιδιώκει να εκκαθαρίσει την ΛΑΡΚΟ από τους εργαζόμενους και να προχωρήσει στην εκποίηση των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης. Ζητάμε την απόσυρση της τροπολογίας και άμεσα την ανανέωση των συμβάσεων όλων των εργαζόμενων της ΛΑΡΚΟ.

Οι εκπαιδευτικοί είμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα που δίνουν οι εργαζόμενοι στη ΛΑΡΚΟ. Την ώρα που η Κυβέρνηση πανηγυρίζει για τους ρυθμούς της καπιταλιστικής ανάπτυξης, που ξοδεύει εκατομμύρια ευρώ για να συμμετάσχει στους πολέμους στην Ουκρανία και την Ερυθρά Θάλασσα, που χαρίζει πακτωλό χρημάτων για τη στήριξη της κερδοφορίας επιχειρηματικών ομίλων, στέλνοντας τον λογαριασμό στον λαό, την ίδια στιγμή στέλνει στην ανεργία τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ. Παραβιάζει ακόμα και τους νόμους που η ίδια ψήφισε, σύμφωνα με τους οποίους η όποια μεταβίβαση της επιχείρησης θα έπρεπε να ολοκληρωθεί με τους εργαζόμενους στα πόστα τους και όχι απολυμένοι ή ενταγμένοι σε διάφορα προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Ο αγώνας των εργαζομένων στη ΛΑΡΚΟ μας ενδιαφέρει όλους, συναντιέται με τον αγώνα όλων των εργαζομένων της χώρας μας, με τους αγώνες όλου του λαού για την υπεράσπιση της ζωής μας με δικαιώματα και την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών μας τον 21ο αιώνα.

Απέναντι στα κέρδη τους, τα δικαιώματα και οι ζωές μας.

Κανείς μόνος του. Όλοι ενωμένοι δίνουμε το «παρών» στο συλλαλητήριο για τους εργαζόμενους στη ΛΑΡΚΟ στις 20 Ιουνίου!

 

 O πρόεδρος                          H  Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου