Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας των Σχολείων του Κοργιαλένιου

(η παρακάτω ανακοίνωση διαβάστηκε και διανεμήθηκε σε πάνω από 300 γονείς και εκπαιδευτικούς του Κοργιαλενίου)

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας των Σχολείων του Κοργιαλένιου

ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ  2012 

Αγαπητοί γονείς, συνάδελφοι, γείτονες, 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ-ΑΛΛΗΛΟΒΟΗΘΕΙΑΣ 

ΣΥΛΛΕΓΟΥΜΕ ΤΡΟΦΙΜΑ: 

              ΛΑΔΙ,                         ΖΑΧΑΡΗ,

              ΓΑΛΑ ΕΒΑΠΟΡΕ,        ΟΣΠΡΙΑ,

              ΡΥΖΙ,                         ΖΥΜΑΡΙΚΑ,

              ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ,           ΚΑΦΕΣ,

              ΚΟΝΣΕΡΒΕΣ ΚΡΕΑΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΨΑΡΙΩΝ

και όποια άλλα τρόφιμα μπορούν να συντηρηθούν εκτός ψυγείου.

Γνωρίζουμε καλά ότι, εάν συνεχίσει η πολιτική της καταστροφής του λαού,  σε λίγο δε θα έχει κανείς υστέρημα  να προσφέρει. Να αγωνιστούμε ενάντια σε αυτή την πολιτική. Να οργανωθούμε σε μορφές διεκδίκησης τροφίμων από την πολιτεία.

ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ

 

ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ

Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης και αλληλοβοήθειας των Σχολείων του Κοργιαλένιου 

Ποιοι είμαστε: Είμαστε δάσκαλοι που εργαζόμαστε στο σχολικό συγκρότημα και γονείς που τα παιδιά τους φοιτούν στα σχολειά του Κοργιαλένιου. Η πρωτοβουλία μας είναι υπό την αιγίδα του Α’ Συλλόγου Εκπαιδευτικών ΠΕ Αθηνών και του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 115ου Δημοτικού Σχολείου Αθηνών.

Τι στόχους έχουμε: Ανήκουμε στο ευρύτερο κίνημα αντίστασης και αλληλεγγύης με στόχο να υπερασπιστούμε τις ζωές μας, την κοινότητά μας, την αξιοπρέπεια και την ελευθερία μας, απέναντι σε αυτούς που καταστρέφουν το παρόν και το μέλλον μας. Η αλληλεγγύη είναι απαραίτητη σε έναν τέτοιο αγώνα. Να μείνουμε όλοι «όρθιοι» με το κεφάλι ψηλά. Να διεκδικήσουμε συλλογικά το δικαίωμά μας στη ζωή, ενάντια στον «κανιβαλισμό» στον οποίο μας ωθούν.

Τι κάνουμε: Πέρυσι,

–          διοργανώσαμε συλλογή και διανομή τροφίμων σε οικογένειες με σοβαρά οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα που τα παιδιά τους φοιτούσαν στο σχολείο μας,

–          ζητήσαμε και  λάβαμε συσσίτιο από το Δημοτικό Βρεφοκομείο Αθηνών και οργανώσαμε τη διανομή του ώστε να σιτίζονται καθημερινά μαθητές του σχολείου που αντιμετώπιζαν ιδιαιτέρως σοβαρά οικονομικά ή/και κοινωνικά προβλήματα.

–          διοργανώσαμε δύο χαριστικά παζάρια όπου τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας (μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικοί) έφεραν ότι δεν τους ήταν απαραίτητο και πήραν ότι τους ήταν απαραίτητο, δωρεάν.

Φέτος, φιλοδοξούμε να συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας και να εμπλουτίσουμε τη δράση μας και με άλλες μορφές αλληλεγγύης αλλά και αντίστασης.

–          Ήδη λάβαμε αυξημένες μερίδες συσσιτίου (προβλέποντας και τη χειροτέρευση των όρων διαβίωσης στη γειτονιά μας) και διαχειριζόμαστε τη διανομή του.

–          Συνεχίζουμε τη συλλογή και διανομή τροφίμων.

–          Φιλοδοξούμε να διοργανώσουμε και φέτος χαριστικά παζάρια.

–          Είμαστε ανοιχτοί σε καινούργιες δράσεις και ιδέες.

–          Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι θα πρέπει να αναλάβουμε δράση πιο δυναμική.

Τα πλαίσια λειτουργίας μας: Λειτουργούμε με

–          διακριτικότητα και για όσους λαμβάνουν βοήθεια και για όσους προσφέρουν τέτοια. Τα στοιχεία όσων προσφέρουν ή λαμβάνουν βοήθεια είναι απόρρητα και η συλλογή και διανομή γίνεται με όσο το δυνατόν πιο διακριτικό τρόπο.

–          δίνεται βοήθεια από όποιον έχει τη δυνατότητα ή και τη θέληση (σε μορφή εθελοντικής εργασίας ή προσφοράς αγαθών)  σε όποιον την έχει ανάγκη ανεξάρτητα από πολιτικές απόψεις, επαγγελματική προέλευση, χρώμα, θρήσκευμα, εθνικότητα

–          λογοδοσία απέναντι στην κοινότητα στην οποία λειτουργούμε.

Πώς μπορείτε να γίνετε μέλος: Εάν διατίθεστε να συμμετέχετε στο έργο και τη δράση της  πρωτοβουλίας μπορείτε να επικοινωνήσετε είτε με τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, είτε με τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς.

Πώς μπορείτε να προσφέρετε τρόφιμα ή άλλα αγαθά: Τα τρόφιμα και τα άλλα προσφερόμενα είδη συλλέγονται καθημερινά σε ειδικά κουτιά που βρίσκονται στην είσοδο του σχολείου στο ισόγειο του κτιρίου. Από εκεί, καθημερινά, μετακινούνται από τους υπεύθυνους εκπαιδευτικούς και γονείς και φυλάσσονται σε συγκεκριμένους και ασφαλείς χώρους. Δε δεχόμαστε χρηματικά ποσά.

ΔΙΑΝΟΜΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ:  Για όσες οικογένειες έπαιρναν και πέρυσι τρόφιμα,  η διανομή θα γίνεται κάθε Τετάρτη και Παρασκευή  11.00-11.30 ή με ιδιαίτερη συνεννόηση με τους υπεύθυνους.  

 Στην περίπτωση που κάποια οικογένεια έχει ανάγκη από στήριξη και δεν το γνωρίζουμε να επικοινωνήστε με τον κ. Χατζηορφανό ή την κ. Παπαποστόλου.