Ενημερωτικό δελτίο της αιρετού Μπερμπατιώτη Δήμητρας (A ΠΥΣΠΕ Συνεδρίαση 18/12/2012)

       Προς: ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

       ΚΟΙΝ:ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ  Π.Ε A΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ       

 

Ενημέρωση  από   A  ΠΥΣΠΕ                     

Συνεδρίαση 18/12/2012, συζητήθηκαν τα  παρακάτω θέματα:

Θέμα 1ο

Χορήγηση άδειας άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή

Κατατέθηκαν 10 αιτήσεις, (2) ΠΕ06, (4) ΠΕ70, (2)ΠΕ11, (2)ΠΕ60 και εγκρίθηκαν. Όλες πληρούσαν τις προϋποθέσεις του νόμου: ως 10 ώρες την εβδομάδα και εκτός ωραρίου του σχολείου. Η απασχόληση αφορούσε διδασκαλία παραδοσιακών χορών, ποδοσφαίρου, διδασκαλία ρομά, διδασκαλία σε  προγράμματα ΕΣΠΑ του πανεπιστημίου, διδασκαλία στο ΙΕΚ ΔΟΜΗ, επιμελητής εκδόσεων ΙΑΝΟΣ, συνεργασία με ΙΤΥΕ.

Θέμα 2ο

Έγκριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών

Κατατέθηκαν 10 αιτήσεις (3) ΠΕ06, (2) ΠΕ05, (2) ΠΕ19, (2) ΠΕ70, (1) ΠΕ32 και εγκρίθηκαν. Όλες πληρούσαν  τις προϋποθέσεις του νόμου : επικυρωμένοι τίτλοι ελληνικών πανεπιστημίων,  αναγνωρισμένοι τίτλοι εξωτερικού από ΔΟΑΤΑΠ και το αντικείμενό τους ήταν συναφές  με την εκπαίδευση.

Οι μεταπτυχιακοί τίτλοι αφορούσαν:

Διδακτική ξένων γλωσσών και μεταφραστικές  σπουδές, από πανεπιστήμια του εξωτερικού,

Ιστορία Γαλλικού Πολιτισμού από Καποδιστριακό πανεπιστήμιο

Θεατρικές Σπουδές, από Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο

Σπουδές στην Εκπαίδευση, από ΕΑΠ

Σπουδές στην Ορθόδοξη Θεολογία, από ΕΑΠ

Μεταπτυχιακή Ειδίκευση Καθηγητών Αγγλικής Γλώσσας της σχολής Ανθρωπιστικών Σπουδών, από ΕΑΠ

Οργάνωση και Διοίκηση της Εκπαίδευσης, από Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Διδακτική της Τεχνολογίας και ψηφιακά συστήματα, από Πανεπιστήμιο Πειραιά

Θέμα 3ο

 Αποσπάσεις εκπαιδευτικών

Κατατέθηκαν 7 αιτήσεις και εγκρίθηκαν.

Οι μετακινήσεις που έγιναν ήταν:

Από το 3ο Δημ. Σχ. Ταύρου στο 52ο Δημ. Σχ. Αθηνών ΠΕ70

Από το 3ο Δημ. Σχ. Αθηνών στο 96ο Δημ. Σχ. Αθηνών ΠΕ70

Από το 3ο Δημ. Σχ. Αθηνών στο 96ο Δημ. Σχ. Αθηνών ΠΕ70

Από το 3ο Δημ. Σχ. Καισαριανής στο 105ο Δημ. Σχ. Αθηνών ΠΕ70

Από το 162ο Δημ. ΣΧ. Αθηνών στο 145ο Δημ. Σχ. Αθηνών ΠΕ70

Από το 128ο Δημ. Σχ. Αθηνών στο 162 Δημ. Σχ. Αθηνών ΠΕ70

Από το 150ο Δημ. Σχ. Αθηνών στο 13ο Δημ. Σχ. Βύρωνα ΠΕ11

Από το 126 Δημ. Σχ, Αθηνών στο 19ο Δημ Σχ. Ζωγράφου

Θέμα 4ο

Προσωρινή  τοποθέτηση εκπαιδευτικών

Τοποθετήθηκαν προσωρινά: α) εκπαιδευτικός ΠΕ05 που διατέθηκε από ΠΥΣΔΕ Πειραιά στο 3ο&15ο Δημ. Σχ. Ζωγράφου και 18ο&104ο Δημ. Σχ. Αθηνών, β) εκπαιδευτικός ΠΕ70 που επέστρεψε από το εξωτερικό στο 22ο Δημ. Σχ. Αθηνών.

Θέμα 5ο

Ορισμός Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων

Α) Τοποθετήθηκε προϊσταμένη με θητεία (έχει οργανική θέση) στο 15ο Νηπιαγωγείο Γαλατσίου η συνάδελφος που είχε θετική δήλωση (η άλλη συνάδελφος είχε αρνητική δήλωση). Η θητεία της λήγει στις 31/8/2015

Β) Τοποθετήθηκε αναπληρώτρια προϊσταμένη ( αποσπασμένη από άλλο ΠΥΣΠΕ) στο 16ο Νηπιαγωγείο Αθηνών η συνάδελφος που είχε θετική δήλωση (οι υπόλοιποι 3 συνάδελφοι είχαν αρνητική δήλωση). Η θητεία της λήγει 21/6/2013.

Γ) Τοποθετήθηκε αναπληρώτρια προϊσταμένη (αποσπασμένη από άλλο ΠΥΣΠΕ), στο 17ο Νηπιαγωγείο Αθηνών η συνάδελφος που είχε θετική δήλωση  (η άλλη συνάδελφος είχε αρνητική δήλωση). Η θητεία της λήγει 21/6/2013.

Θέμα 6ο

Αλλαγή Ωραρίου Δημοτικών Σχολείων

 1)Κατατέθηκε από τα Νοσοκομειακά Σχολεία Παίδων: Αγλαΐα Κυριακού και Αγία Σοφία αίτημα για τροποποίηση του προγράμματος λειτουργίας τους και εγκρίθηκε αλλαγή της ώρας έναρξης και λήξης του προγράμματος λειτουργίας τους με σκοπό   την καλύτερη εξυπηρέτηση των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν και των ιδιαίτερων  παιδαγωγικών αναγκών που καλύπτουν. 2) Κατατέθηκε αίτημα τροποποίησης προγράμματος της πρωινής ζώνης του ολοημέρου  από το 1ο Δημ. Σχ. Νέας Φιλαδέλφειας. Η συζήτηση του θέματος αναβλήθηκε,  για να  δοθούν περαιτέρω διευκρινίσεις και να διερευνηθούν οι λεπτομέρειες της προτεινόμενης αλλαγής.

Θέμα 7ο

Διάθεση Εκπαιδευτικών Ειδικοτήτων

Για το θέμα αυτό της μερικής διάθεσης συναδέλφων ειδικοτήτων σε σχολεία της Α΄Διεύθυνσης για τη συμπλήρωση του ωραρίου τους ως τη λήξη του διδακτικού έτους το ΠΥΣΠΕ αποφάσισε κατά πλειοψηφία (3-2).  Μειοψήφησαν τα αιρετά μέλη του Συμβουλίου και κατέθεσαν γραπτά τη διαφωνία τους.

Η διαφωνία αυτή αφορά τη μετακίνηση συναδέλφων που ενώ συμπληρώνουν 18 διδακτικές ώρες στο σχολείο της οργανικής τους θέσης ή σε συστεγαζόμενα μ’ αυτό σχολεία μετακινούνται σε άλλο σχολείο για την κάλυψη του ωραρίου τους , ενώ θα μπορούσαν  να το συμπληρώσουν στο σχολείο τους είτε με την προετοιμασία  εκδηλώσεων, ενισχυτική διδασκαλία  είτε με την ανάθεση άλλων καθηκόντων από το διευθυντή και το σύλλογο διδασκόντων του σχολείου όπως πάγια διεκδικούμε ως συνδικαλιστικό κίνημα.

 

 

Συνάδελφοι εύχομαι σε όλες και όλους καλές γιορτές. Ο καινούριος χρόνος να είναι η αφετηρία των αγώνων που θα  οδηγήσει στην απαλλαγή από τη λαίλαπα της μνημονιακής καταστροφής και να γίνει η ζωή των σκυθρωπών και απελπισμένων ανθρώπων, ΖΩΗ της ελπίδας ,του χαμόγελου, του ονείρου, του οράματος.

 

 Μπερμπατιώτη Δήμητρα