ΤΟ ΘΕΑΤΡΟ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ… (ανακοίνωση των αιρετών Π. Γκρέκα και Α. Κλιάφα)

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ Των αιρετών   Γκρέκα Παναγιώτη- Κλιάφα Αρτέμιδος

 

Τα γεγονότα που συμβαίνουν στην Α Αθήνας έχουν φέρει σε αδιέξοδο τη λειτουργία όλων των σχολικών μονάδων (Δημοτικά – Νηπιαγωγεία). Η κατάσταση ιδιαίτερα στα  Νηπιαγωγεία είναι τραγική λόγο της έντονης έλλειψης προσωπικού.

Οι σύλλογοι διδασκόντων ,οι διευθύνσεις των σχολείων κάνουν καθημερινά αγώνα να ανταποκριθούν στη διαμόρφωση του καθημερινού σχολικού προγράμματος.

Όλη αυτή η κατάσταση δεν ήρθε ξαφνικά. Η απόλυση χιλιάδων αναπληρωτών η εξοικονόμηση προσωπικού και όλα όσα βιώνουμε τα τελευταία χρόνια στο σχολείο αλλά και στην κοινωνία. είναι αποτέλεσμα της πολιτικής τους

Η λειτουργία του ΠΥΣΠΕ της Α Αθήνας είναι ενδεικτική πως εννοούν τη λειτουργία των συμβουλίων για το μέλλον. Είναι μια κατάσταση που πρέπει να προβληματίσει κάθε συνάδελφο αλλά και κάθε συλλογικότητα που δραστηριοποιείται μέσα στο σχολείο. Μέχρι τις 9/9 σύμφωνα με τα στοιχεία που μας είχαν δοθεί από το ΠΥΣΠΕ όλοι οι συνάδελφοι που ήταν στην διάθεση αλλά και όσοι χαρακτηρίζονταν λειτουργικά υπεράριθμοι ήταν αναγκαίο να τοποθετηθούν σε πραγματικές λειτουργικές ανάγκες της Α Αθήνας. Η υπουργική απόφαση άλλαξε τα δεδομένα. Σε δυο συναντήσεις των συλλόγων εκπαιδευτικών της Α Αθήνας που έγιναν στο διάστημα μέχρι τις 13/9 δόθηκε η διαβεβαίωση από την πρώην διευθύντρια της Α΄ Αθήνας ότι τα σχολεία θα λειτουργήσουν κανονικά καλύπτοντας τις λειτουργικές τους ανάγκες. Στη συνέχεια έχουμε την άδεια- παραίτηση τόσο της διευθύντριας όσο και του αναπληρωτή της. Το Σαββατοκύριακο 14,15/9 αναλαμβάνει αυθαίρετα με προφορική εντολή από τον περιφερειακό διευθυντή ο κ Κάππας να προχωρήσει σε παραπέρα επεξεργασία των στοιχείων με απώτερο σκοπό τη διόγκωση του αριθμού των υπεραρίθμων αγνοώντας τις πραγματικές λειτουργικές ανάγκες της Α΄ Αθήνας, αλλά και παραδίδοντας τους συναδέλφους που βρίσκονταν στη διάθεση του ΠΥΣΠΕ στην διάθεση της περιφέρειας Αττικής. Η παρέμβαση μας το πρωινό της Κυριακής 15/9 απέτρεψε τον κ. Κάππα να συνεχίσει το έργο του έστω προσωρινά έως την οριστική του τοποθέτηση από το ΑΠΥΣΠΕ. Τη συνέχεια τη γνωρίζουμε όλοι…

Το ΠΥΣΠΕ έπαψε να ασκεί τα νόμιμα καθήκοντα του.

Με το πρόσχημα της άμεσης λειτουργίας των σχολείων αλλά και της αντιμετώπισης των προβλημάτων ο αναπληρωτής προϊστάμενος κ. Κάππας έχει καταργήσει κάθε λειτουργία του ΠΥΣΠΕ. Δουλεύοντας ο ίδιος και στο σπίτι του(!) όπως μας δήλωσε ανακαλύπτει υπεραρίθμους και τους τοποθετεί και κατά προτεραιότητα σε σχολεία όπως στο Δημ. Σχ.  Αγλαΐα Κυριακού. O αναπληρωτής διευθυντής πρέπει να απαντήσει γιατί στη διάθεση του περιφερειακού διευθυντή δεν τέθηκε το σύνολο των συναδέλφων που ήταν διάθεση του Α’ ΠΥΣΠΕ Αθήνας. Ποιοι εξαιρέθηκαν και για ποιους λόγους; To ΠΥΣΠΕ πρέπει άμεσα να λειτουργήσει να απαντήσει στο αίτημα των συναδέλφων για διαφάνεια, να δοθεί η δυνατότητα να ακουστούν τα αιτήματα όλων των συναδέλφων για τη λειτουργικότητα των σχολείων με κριτήριο τις   πραγματικές τους ανάγκες.

Ο αναπληρωτής διευθυντής εκπαίδευσης προκειμένου να καλύψει τις δικές του ενέργειες δε διστάζει μάλιστα να συκοφαντήσει στους γονείς τους εκπαιδευτικούς. Στα δεκάδες κενά που υπάρχουν καθώς και σε αυτά που θα προκύψουν ο αναπληρωτής διευθυντής εκπαίδευσης σκοπεύει να τα καλύψει με υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών πιθανόν από τα ολοήμερα καθώς και με εκπαιδευτικούς που θα βγουν στη διάθεση μετά από συγχωνεύσεις τμημάτων. Την ίδια στιγμή 73 συνάδελφοι έχουν μετακινηθεί στην περιφερειακή διεύθυνση για να τοποθετηθούν σε σχολεία άλλων διευθύνσεων.

Ο κ. Κάππας επέλεξε να υπηρετήσει και να εφαρμόσει την πολιτική των μνημονίων και του υπουργείου η οποία είναι επικίνδυνη και επιζήμια για το δημόσιο σχολείο και τους λειτουργούς του,  αφού ο στόχος τους δεν είναι άλλος από την καταπάτηση και κατάργηση των εργασιακών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών της Π.Ε. (οργανικότητα, αμετάθετο κλπ.), καθώς και την περιστολή των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών – παιδιών των εργαζόμενων.

Οι πολιτικές αυτές και όσοι τις εφαρμόζουν έχουν καταδικαστεί στη συνείδηση του κλάδου και της κοινωνίας και θα ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΣΥΝΕΧΩΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ. 

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Ο δρόμος του συλλογικού αγώνα θα μπει εμπόδιο και θα ανατρέψει τις αντιεκπαιδευτικές, αντεργατικές πολιτικές του.

Καλούμε τους συναδέλφους μας να καταθέτουν ενστάσεις στο ΠΥΣΠΕ και στο ΑΠΥΣΠΕ για οποιαδήποτε μη νόμιμη ενέργεια της διοίκησης ενημερώνοντας τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ και τα μέλη των Δ. Σ. των Συλλόγων Π. Ε.

 

ΚΑΝΕΝΑΣ/ΚΑΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΣ ΔΕΝ ΠΕΡΙΣΣΕΥΕΙ –  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΠΥΣΠΕ ΠΟΥ ΑΝΗΚΟΥΝ – ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΝΤΟΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ – ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΑΝΑΠΛΗΡΩΤΩΝ ΤΩΡΑ

 

 

.