Ενημερωτικά δελτία του αιρετού του Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθήνας, Τάκη Ρουμπή (εκτίμηση για την πολιτική συγκυρία του 2012 και ενημέρωση από τη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ στις 21/12/2011)

        ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ……

             ΣΧΟΛΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ 2011-2012

       Μάλλον κάποιος θα πρόσφερε παγάκια στους Εσκιμώους λέγοντας ότι ενέσκηψε Αρμαγεδδών στον τόπο μας – συνακόλουθα και στην εκπαίδευση – που δεν αφήνει τίποτα όρθιο στο πέρασμά του.

       Δυστυχώς η πραγματικότητα διαψεύδει όσους πίστευαν ότι με την έναρξη της σχολικής χρονιάς τα σχολεία θα λειτουργούσαν χωρίς προβλήματα εκπαιδευτικού προσωπικού (τα υπάρχοντα –μέχρι και τώρα- κενά άλλωστε αποτελούν αδιάψευστο μάρτυρα), ύστερα από τις εκτεταμένες συγχωνεύσεις της περσινής χρονιάς.

        Βρισκόμαστε περίπου στο μέσον της σχολικής χρονιάς και η αλήθεια είναι σκληρή σε ό,τι έχει να κάνει με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία και ο κατήφορος στο χώρο της εκπαίδευσης δεν έχει τελειωμό, το βαρέλι αποδεικνύεται «πίθος των Δαναΐδων».

 

       Τι να πρωτοαναφέρει κανείς!!!

 

  • 2,26% του ΑΕΠ για την Παιδεία (το χειρότερο ποσοστό των τελευταίων 50 ετών)
  • Υποχρηματοδότηση των σχολικών επιτροπών κατά 50 έως 60% (με ό,τι αυτό συνεπάγεται στη λειτουργικότητα των σχολείων)
  • Κατάργηση του ΟΕΔΒ (οι καλύτεροι οιωνοί μιλούν για όλα τα βιβλία να φτάνουν  στα σχολεία γύρω στο Φεβρουάριο)
  • Κατάργηση του ΜΔΔΕ (ένας θεσμός 90 χρόνων διαγράφεται με μια μονοκοντυλιά και βάζει ταφόπλακα στην επιμόρφωση των εκπαιδευτικών)
  • Κατάργηση του ΟΣΚ (με συνέπεια το πέρασμα της κατασκευής των σχολείων σε ΣΔΙΤ)
  • Κατάργηση 2ης ξένης γλώσσας και απαξίωση του θεσμού του ολοήμερου σχολείου με τις συνεχείς αποχωρήσεις και τις βεβαιώσεις ανεργίας ή εργασίας)
  • Μειωμένοι διορισμοί (ο μικρότερος αριθμός των τελευταίων ετών, όπου η αναλογία 1:10 δεν υπάρχει ούτε καν για πρόσχημα!)

 

 ………….και πολλά άλλα ων ουκ έστιν αριθμός.

 

         Προφανώς κάποιοι επιμένουν να πιστεύουν ότι η βελτίωση της ποιότητας της παρεχόμενης εκπαίδευσης δεν περνάει μόνο μέσα από τη χρηματοδότησή της και καταφανέστατα βαυκαλίζονται και ονειροβατούν.

         Σε μια δύσκολη στιγμή για τη χώρα μας και για την εκπαίδευση, οι μακρόπνοοι σχεδιασμοί για «Δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας παιδεία για όλους», όπως κάποιοι οραματίζονται- αν δεν πάσχουν από πολιτικό δαλτωνισμό- απαιτούν τα στοιχειώδη.

 

Οι πολιτικές της σκληρής λιτότητας, της εργασιακής εφεδρείας, των πειραματισμών, των παλινωδιών, των σπασμωδικών ενεργειών και των περικοπών δεν έχουν χώρο στην εκπαίδευση.

        Δεν μπορούμε να τους αφήσουμε και δεν πρέπει να τους αφήσουμε να βάλουν ταφόπλακα στα όνειρά μας. Το χρωστάμε στους εαυτούς μας, το χρωστάμε στις οικογένειες μας, το χρωστάμε σ’ αυτούς που ακολουθούν, το χρωστάμε στις επόμενες γενιές!

        Η ανατροπή αυτής της άδικης και κοινωνικά ανάλγητης πολιτικής είναι μονόδρομος!

 

                                Τάκης Ρουμπής

                        Αιρετός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας

 

     Τάκης Ρουμπής                                                                   Αθήνα  21/12/2011

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Α΄Αθήνας

Τηλ.: 6977393115

E-mail: takisroumpis@yahoo.gr                      ΠΡΟΣ: Δ.Σ  ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΕΚΠ/ΚΩΝ Π.Ε. Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

                                                                                                ΚΟΙΝ.:ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Π.Ε. Α΄ Δ/ΝΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ 21/12/2011

 

 

ΘΕΜΑ 1ο: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ

 

Υποβλήθηκε μία αίτηση συναδέλφου ΠΕ70 (διδασκαλία στο ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Αιγαίου) η οποία και ικανοποιήθηκε καθώς πληρούσε τις προϋποθέσεις (εκτός ωραρίου και μέχρι 10 ώρες την εβδομάδα).

 

ΘΕΜΑ 2ο: ΚΑΤ’ ΟΙΚΟΝ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑ

 

Καλύφθηκαν τρεις κενές θέσεις (περιοχές Κολωνακίου, Ζωγράφου και Ηλιούπολης) για υπερωριακή διδασκαλία, για μία ώρα την ημέρα και συνολικά πέντε ώρες την εβδομάδα.

Εξετάζονται κατά προτεραιότητα αιτήσεις εκπαιδευτικών που έχουν τα προσόντα του άρθρου 21 παρ. 1.3 του Ν.3699/2008 (μεταπτυχιακές σπουδές – μετεκπαίδευση στην Ειδική Αγωγή) και σε περίπτωση έλλειψης αυτών, αιτήσεις ενδιαφερομένων με προϋπηρεσία σε ΣΜΕΑΕ και ΚΕΔΔΥ τουλάχιστον ενός διδακτικού έτους και τέλος αιτήσεις εκπαιδευτικών Γενικής Αγωγής.

 

ΘΕΜΑ 3ο: ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ

ΤΙΤΛΟΥ ΣΠΟΥΔΩΝ

 

        Χορηγήθηκε σε συνάδελφο ΠΕ70 (Τεχνολογίες Πληροφορικής και Επικοινωνίας στην Εκπαίδευση).

 

 

ΘΕΜΑ 4ο: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ

 

       Τοποθετήθηκε από τον αξιολογικό πίνακα στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Νέας Φιλαδέλφειας η συνάδελφος ΠΕ06 Χρυσάνθη Τσελίκα. 

 

 

Υ.Γ  Μετά τις τελευταίες προσλήψεις αναπληρωτών πλήρους ή μειωμένου ωραρίου μέσω τακτικού προϋπολογισμού ή μέσω ΕΣΠΑ, τοποθετήθηκαν σε σχολεία της Α΄ Διεύθυνσης Αθηνών (ΕΑΕΠ, ΖΕΠ και κανονικά ολοήμερα) 3 συνάδελφοι Γαλλικών, 1 Γερμανικών, 9 Αγγλικών, 22 Φυσικής Αγωγής, 8 Εικαστικών, 13 Θεατρικών Σπουδών, 4 Δραματικής Τέχνης, 6 Πληροφορικής και 2 Μουσικής.

 

ΚΑΛΕΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ

 

Τάκης Ρουμπής

Αιρετός στο ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας