ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (29-5-2014)

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε.

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΤΑΚΤΙΚΗΣ Γ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (29-5-2014)

 

Α. Για το Πολιτικό πλαίσιο, το διεκδικητικό πλαίσιο και το πρόγραμμα δράσης

Τέσσερα χρόνια τώρα  καταργούνται κατακτήσεις ενός αιώνα με εξαιρετικά βίαιο τρόπο. Τέσσερα χρόνια τώρα, οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, η νεολαία, ο λαός ζουν την επέλαση της βαρβαρότητας. Οι κυβερνήσεις, η ΕΕ, το ΔΝΤ συνθλίβουν κάθε εργατικό δικαίωμα, καταστρέφουν κάθε κοινωνικό αγαθό με ένα και μοναδικό σκοπό, να ξεπεράσουν την καπιταλιστική κρίση που μαίνεται στην καρδιά του συστήματος.

Βρισκόμαστε στη δίνη μιας πρωτοφανούς επίθεσης ενός παγκόσμιου αρπαχτικού καπιταλισμού, που θέλει να διασφαλίσει και να διευρύνει τα κέρδη του, από την οικονομική κρίση που ο ίδιος δημιούργησε. Βρισκόμαστε στη δίνη μιας επίθεσης που τσαλαπατά χώρες και λαούς, δικαιώματα και ζωές, με στόχο την επιβολή μιας νέας παγκόσμιας τάξης που θα επαναφέρει τους λαούς, τις κοινωνίες και τους ανθρώπους, σε ένα νέο μεσαίωνα. Βρισκόμαστε στη δίνη των μεγάλων καπιταλιστικών ανταγωνισμών για την πολιτική οικονομική και γεωγραφική κυριαρχία.

Η επίθεση ενάντια στην κοινωνία καθοδηγείται από την Ε.Ε. και το ΔΝΤ, με εργαλείο την τραπεζική κυριαρχία και το €υρώ.

Ανατρέπονται οι εργασιακές σχέσεις. Καταργείται η κοινωνική ασφάλιση και το δικαίωμα στη σύνταξη. Διαλύεται η δημόσια Παιδεία, υγεία, περίθαλψη. Ιδιωτικοποιείται ή ξεπουλιέται κάθε κοινωνικός πλούτος. Η επιτήρηση και ο έλεγχος παίρνουν τη θέση των όποιων σωμάτων πολιτικής ελευθερίας.

Το καθεστώς του κοινοβουλευτικού ολοκληρωτισμού καταλύει στοιχειώδη αστικά δικαιώματα, γίνεται όλο και πιο αυταρχικό, ανελεύθερο για να μπορέσει να επιβάλλει την πολιτική της λεηλασίας. Δείχνει το πιο αποκρουστικό πρόσωπό του, με τις συνεχείς επιστρατεύσεις των αγωνιζόμενων κλάδων, με την κρατική τρομοκρατία να κυριαρχεί σε κάθε εκδήλωση αντίστασης κι ανυπακοής του λαού, τους περιορισμούς και τις απαγορεύσεις των δικαιωμάτων στην απεργία, τη διαδήλωση, με την εργοδοτική τρομοκρατία σε δημόσιο κι ιδιωτικό τομέα να αναπτύσσεται ραγδαία με επίθεση φόβου και υποταγής των εργαζόμενων και τη φασιστική βία της Χρυσής Αυγής να επιδιώκει να χτυπήσει τους αγώνες και τη δράση των εργαζομένων, να συκοφαντήσει την ιστορία ενός λαού που πάλεψε για λευτεριά, ψωμί και παιδεία.

Βρισκόμαστε στη δίνη της επίθεσης ενός χρεοκοπημένου αστικού μπλοκ εξουσίας και του πελατειακού πολιτικού του συστήματος, που δημιούργησε τους όρους για τον κοινωνικό μεσαίωνα και τη Νέα Τάξη. Αφού ρήμαξε σημαντικούς τομείς της παραγωγής, έκανε τη μεγάλη κλοπή του χρηματιστηρίου, σπατάλησε τα πάντα σε Ολυμπιάδες και ιδέες φούσκες, έφαγε με χρυσά κουτάλια αναπαράγοντας διαρκώς πολιτικά και οικονομικά σκάνδαλα και σήψη…

Την ίδια στιγμή σε ολόκληρη την Ευρώπη εγκαθιδρύεται ο σύγχρονος μινώταυρος της καπιταλιστικής επιτήρησης. Η ΕΕ δείχνει το κανιβαλικό της πρόσωπο.  Επιβάλλει δημοσιονομική σταθερότητα, πλεονάζοντες προϋπολογισμούς, σαρώνει δικαιώματα, λεηλατεί λαούς!

Με τα μνημόνια, τη δανειακή σύμβαση, το ευρωσύμφωνο, οι κυβερνήσεις και οι συγκυβερνήσεις Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ, σε αγαστή συνεργασία με την ΕΕ και το ΔΝΤ, πιέζουν αφόρητα για την υλοποίηση του επαίσχυντου Μνημονίου  με κλιμάκωση της ιδεολογικής τρομοκρατίας για «πτώχευση». Την ίδια στιγμή κηρύσσουν 20ετή «ελεγχόμενη χρεοκοπία» του εισοδήματος των εργαζομένων και των συνταξιούχων, εφαρμόζουν «στάση πληρωμών» του κράτους στα νοσοκομεία, την παιδεία και την κοινωνική πρόνοια και ανεβάζουν τα ληστρικά επιτόκια των τραπεζών.

Αποδείχτηκε ότι η βάρβαρη επίθεση τους ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΕΛΟΣ. Τα μέτρα τους είναι τα σκληρότερα που έχουν εφαρμοστεί σε όλη την Ευρώπη. Κάθε φορά υπόσχονται ότι είναι τα τελευταία και κάθε φορά έρχονται τα επόμενα για να καλύψουν τους στόχους που δεν πιάστηκαν. Το successes story αποδείχτηκε άνθρακας!

ΔΕΝ πρόκειται να σταματήσουν αν ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ. Η ανατροπή της βαρβαρότητας είναι μονόδρομος για τους εργαζόμενους και το δικό μας χρέος.

Δεν αποδεχόμαστε τους εκβιασμούς για χρεοκοπία για να αποδεχτούμε το σφαγιασμό των δικαιωμάτων μας. Αυτοί μας οδηγούν σε βέβαιη χρεοκοπία και αδυναμία να ζήσουμε.

Δεν θα παραδώσουμε ότι κατέκτησε το εργατικό κίνημα με αγώνες και αίμα, εδώ και ένα αιώνα.

Την ίδια στιγμή η εκπαίδευση δέχεται την πιο βίαιη επίθεση από ποτέ:

Όλα ξεκινούν από την εφαρμογή της κινητικότητας δομών και εργαζομένων στο δημόσιο σχολείο.  Το υπουργείο ξεδιπλώνει συντονισμένο σχέδιο υποβάθμισης, κατάργησης, αναστολής και μετατροπής δομών σε πιλοτικές (άρα όχι μόνιμες και σταθερές) όπως του ολοημέρου, των τμημάτων ένταξης, των ειδικών σχολείων, σταδιακά σημαντικού μέρους του ωρολογίου προγράμματος (π.χ. ευέλικτη ζώνη), του νηπιαγωγείου κ.λπ.

Καταργώντας αυτές τις θέσεις για το μόνιμο προσωπικό, δημιουργεί πλήθος πλασματικών υπεραριθμιών, οδηγώντας έτσι πολλούς εκπαιδευτικούς σε υποχρεωτικές μετακινήσεις εκτός του ΠΥΣΠΕ τοποθέτησής τους, σε κατάργηση ουσιαστικά των αποσπάσεων από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ, σε καταστρατήγηση όλων των εργασιακών δικαιωμάτων και κανόνων.

Την ίδια στιγμή που καταργεί δομές, προτάσσει την αξιολόγηση και το «νέο σχολείο». Στόχος η πλήρης εμπορευματοποίηση της δημόσιας εκπαίδευσης, η παράδοσή της στα επιχειρηματικά συμφέροντα με αποτέλεσμα την ένταση των ταξικών διαχωρισμών και αποκλεισμών. Έτσι οι διορισμοί εκπαιδευτικών, τα λειτουργικά έξοδα των σχολείων και το περιεχόμενο σπουδών υπάγονται στην πιστή εφαρμογή των δημοσιονομικών κριτηρίων της Τρόικας και της ΕΕ.  Η προσπάθεια εφαρμογής της αυτοαξιολόγησης και της αξιολόγησης από τη σημερινή πολιτική ηγεσία κινούνται στην ίδια γραμμή που έθεσαν οι προηγούμενοι υπουργοί με οδηγό το ήδη υπάρχον νομικό καθεστώς (2525/97, 2986/02, 3848/10, 4024/11). Σ’ αυτή την κατεύθυνση συνεχίζεται η εφαρμογή του μισθολογίου – βαθμολογίου, προχωράει η εφαρμογή του Π.Δ. για την αξιολόγηση, θεσμοθετείται η «Αρχή Διασφάλισης Ποιότητας στην Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Γενικεύεται η «Αυτοαξιολόγηση των σχολ. μονάδων. Νομοθετήματα σε πλήρη διασύνδεση με τους ν.4057/12 και 4093/12 με στόχο την πλήρη πειθάρχηση και εκφοβισμό των εκπ/κών ώστε να οικοδομηθεί το «νέο σχολείο» με ταμπέλα δημόσιου και όρους ιδιωτικού:

  • σχολείο βασισμένο στον ανταγωνισμό, την ταξική διαφοροποίηση και τις προτεραιότητες της αγοράς.
  • σχολείο της αγοράς, φθηνό, αυταρχικό, εξοντωτικό και ελιτίστικο.
  • σχολείο που αντικαθιστά τη συνολική γνώση και παιδεία με τις λειτουργικές δεξιότητες.

 

Όμως θέλουμε να φωνάξουμε με όλη μας τη δύναμη : Πιστεύουμε ότι υπάρχει άλλος δρόμος ! Τόσο στο πεδίο των κοινωνικών αγώνων και της χειραφετημένης συλλογικής υπόστασης, τόσο στο πεδίο της πολιτικής απάντησης, όσο και στο πεδίο της οικονομικής συγκρότησης. Είναι η εργαζόμενη πλειοψηφία, όλοι εμείς, οι άνθρωποι της δουλειάς και του μόχθου που πρέπει να πάρουμε τις τύχες μας στα χέρια μας και να ανοίξουμε έναν άλλο δρόμο για μας, για τα παιδιά μας και για τη χώρα.

Πρωταρχική προϋπόθεση για την επίλυση όλων των λαϊκών προβλημάτων αλλά και των προβλημάτων του δημόσιου δωρεάν σχολείου, θεωρούμε την αντιπαράθεση με μαζικούς κοινωνικούς δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας με κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας αντιδραστικής αντιλαϊκής πολιτικής. Σε μια τέτοια ιστορική στιγμή, είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα μεγάλο, μαχητικό, πανεκπαιδευτικό, λαϊκό, κοινωνικό μέτωπο σύγκρουσης και αντιπαράθεσης που θα προβάλλει στόχους και αιτήματα που θα απαντούν στην κρίση από τη σκοπιά των εκπαιδευτικών, ευρύτερα των εργαζομένων και των συλλογικών τους συμφερόντων. Αυτό το μέτωπο πρέπει να οικοδομηθεί στη βάση των εργαζομένων με πρωταγωνιστικό ρόλο των συνδικάτων.

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν χρωστάμε τίποτα και δεν πληρώνουμε τίποτα. Να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία που προκάλεσε την κρίση και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι. Να φύγουν τρόικα – Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. από τη χώρα. Είμαστε αντίθετοι στις πολιτικές  που επιβάλλουν με αφορμή το χρέος οι κυβερνήσεις, οι δανειστές και η τρόικα με το περιβόητο «κούρεμα» και την επιβολή ενός «αέναου» Μνημονίου (βλ. Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, Μνημόνια, νέο μισθολόγιο, Δανειακή Σύμβαση κλπ.) που οδηγεί στη διαχρονική μείωση μισθών και συντάξεων, στη φτώχεια, την ανεργία, την κατάρρευση και πλήρη εμπορευματοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών της παιδείας και της υγείας, στην πώληση της δημόσιας περιουσίας, στην πρόκληση εν τέλει μιας τεράστιας κοινωνικής καταστροφής. Παλεύουμε για την ανατροπή των μνημονίων και της δανειακής σύμβασης. Προβάλλουμε τα αιτήματα για παύση πληρωμών του χρέους, γενναία φορολόγηση του κεφαλαίου, των τραπεζών και της εκκλησιαστικής περιουσίας, εθνικοποίηση των τραπεζών και  των κοινωφελών οργανισμών, κρατική φαρμακοβιομηχανία, μείωση των στρατιωτικών δαπανών, έλεγχος των τιμών των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης και των φαρμάκων. Κατάργηση – απόσυρση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων για : τις περικοπές στους μισθούς την εκπαίδευση και την υγεία, τη φορολογία, την κοινωνική ασφάλιση, την εργατική νομοθεσία.  Εγγυημένος κατώτατος μισθός για όλο το λαό.  Όχι στη φτώχεια και στην εξαθλίωση – δουλειά, στέγη, τροφή, δημόσια και δωρεάν παιδεία και  υγεία για όλους.

Συσσίτια σε όλα τα σχολεία αποκλειστικά από δημόσιους φορείς και δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους τους μαθητές. Οργανώνουμε καμπάνια με αυτά τα αιτήματα (έκδοση αφίσας)

Όχι στην πειθάρχηση του νέου ΔΥΚ. Κατάργηση των ν.4057/12 και 4093/12 για το νέο πειθαρχικό δίκαιο των Δ.Υ. Κάτω τα χέρια από τη μονιμότητα και τις σταθερές εργασιακές σχέσεις– καμία εφεδρεία/απόλυση/διαθεσιμότητα/αργία, ούτε στην εκπαίδευση ούτε στον δημόσιο τομέα. Όχι στην κατάργηση του αμετάθετου και τις υποχρεωτικές μετακινήσεις/μεταθέσεις συναδέλφων.

Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Ενιαία συλλογική σύμβαση. Γνήσιες συλλογικές συμβάσεις εργασίας εφ’ όλης της ύλης. Κατάργηση του νόμου για το μισθολόγιο και την εφεδρεία στο δημόσιο. Αντίσταση στην εφαρμογή του – Όχι στη μισθολογική υποβάθμιση – επαναφορά όλων των συναδέλφων στον παλαιό βαθμό και μισθολογικό τους κλιμάκιο.  Ακώλυτη μισθολογική, βαθμολογική εξέλιξη. Αποκατάσταση όλων των αδικιών. Καμία έκπτωση βαθμών – καμία μείωση μισθών. Άμεση αποκατάσταση όλων των απωλειών των τελευταίων ετών. Το ποσό των δώρων που καταργήθηκε να ενταχθεί στους μηνιαίους μισθούς – μείωση των κρατήσεων στους μηνιαίους μισθούς.

Όχι στην αξιολόγηση- χειραγώγηση. Παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στα σχολεία. Συλλογικές διαδικασίες προγραμματισμού και αποτίμησης του διδακτικού έργου με πρωταγωνιστή τον Σύλλογο Διδασκόντων.

Να αποσυρθούν οι αντιασφαλιστικοί νόμοι που καταργούν την κοινωνική ασφάλιση. Υπεράσπιση και διεύρυνση των ασφαλιστικών μας δικαιωμάτων. Καθολικό-δημόσιο-κοινωνικό και όχι επαγγελματικό-ανταποδοτικό ασφαλιστικό σύστημα.  Όχι στο «κούρεμα» των ασφαλιστικών ταμείων – άμεση οικονομική ενίσχυσή τους. Άμεση παροχή όλων των ιατρικών εξετάσεων και πλήρης δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους –ες.

Αύξηση των δαπανών για την παιδεία στο 15% του ΓΚΠ. Άμεση χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων – κανένα σχολείο χωρίς πετρέλαιο. Άμεση, έγκαιρη και δωρεάν χορήγηση των βιβλίων στους μαθητές. Ούτε δεκάρα από τις τσέπες των γονιών για πετρέλαιο, βιβλία, θέρμανση, λειτουργικά έξοδα. Καμία συγχώνευση σχολείου – καμιά αύξηση ωραρίου – μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών – κάτω τα χέρια από τα σχολεία μας και τους μαθητές μας.

Στήριξη της λειτουργίας του ΚΕΔΔΥ. Ενίσχυση της ειδικής αγωγής.

Επαναλειτουργία των διδασκαλείων και την παροχή ουσιαστικής και δωρεάν επιμόρφωσης προκειμένου να μπορούμε να ανταποκριθούμε στις αυξημένες απαιτήσεις του ρόλου μας.

Μείωση του διδακτικού ωραρίου στα επίπεδα της Βθμιας εκπαίδευσης ώστε να υπάρχει απόλυτη εξομοίωση του ωραρίου σε πρωτοβάθμια – δευτεροβάθμια.

Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας για Αγγλικά, Γαλλικά, Γερμανικά και πληροφορική χωρίς τελικές εξετάσεις και μόνο με την αποφοίτηση από το Λύκειο. Μοναδική προϋπόθεση να έχουν οι απόφοιτοι προβιβάσιμο βαθμό όλα τα χρόνια στο συγκεκριμένο μάθημα.

Για το αγωνιστικό πρόγραμμα δράσης

Είναι σαφές ότι η επόμενη περίοδος είναι εξαιρετικά κρίσιμη για την εκπαίδευση και τους εκπαιδευτικούς, για τα εργατικά και κοινωνικά δικαιώματα και τις διεκδικήσεις μας.

Το κράτος προωθεί τη δραστική μείωση του δημοσίου τομέα και της εκπαίδευσης παραδίδοντας στους ιδιώτες μια σειρά από λειτουργίες της και λειτουργώντας με τους νόμους της αγοράς και του κέρδους όσες μείνουν στο δημόσιο. Αυτό σημαίνει απολύσεις, διαθεσιμότητες, εργασιακές και μισθολογικές σχέσεις δουλείας, αξιολόγηση και χειραγώγηση.

Θεωρούμε ότι εμείς οι εργαζόμενοι χρειάζεται να πάρουμε την υπόθεση των αγώνων στα χέρια μας. Με αποφασιστικούς απεργιακούς αγώνες που θα συντονίζονται με τους άλλους εργαζόμενους μπορούμε να νικήσουμε. Με γενική πολιτική απεργία με διάρκεια και προοπτική σύγκρουσης και ανατροπής κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ. Συντονιζόμαστε με άλλους συλλόγους και ΕΛΜΕ, με άλλους κλάδους εργαζομένων σε αυτή την κατεύθυνση.

 

Β. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΜΕΣΩΣ ΕΠΟΜΕΝΗ ΠΕΡΙΟΔΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ :

Συγκεκριμένα την αμέσως επόμενη περίοδο :

  1. Απέναντι στη διαδικασία της ΑΕΕ :

α. Δεν συμμετέχουμε σε ομάδες εργασίας, συνεχίζουμε τις στάσεις εργασίας για το μπλοκάρισμα της διαδικασίας της ΑΕΕ.

β. Στηρίζουμε το κοινό κείμενο της ΔΟΕ και του Συλλόγου – όταν καλούμαστε στο Σύλλογο Διδασκόντων για τη διαδικασία της ΑΕΕ – ως κοινή και ενιαία απάντηση και στάση. Επιμένουμε στην κατάθεση και υπερψήφιση του συγκεκριμένου κειμένου ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ, ΠΡΟΣΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΑΦΑΙΡΕΣΕΙΣ για να υπερασπίσουμε τον ενιαίο χαρακτήρα της απάντησής μας.

  1. Σε περίπτωση που κληθούν οι διευθυντές σχολικών μονάδων σε σεμινάρια για την αξιολόγηση, καλούνται να απέχουν από το σεμινάριο και να συμμετέχουν καθολικά στη 48ωρη απεργία που κηρύσσει η ΔΟΕ σε αυτές τις περιπτώσεις ενώ το σύνολο των συναδέλφων προχωρά σε άμεση κινητοποίηση με στόχο την ακύρωση του σεμιναρίου.

  1. Συνεχίζουμε τον αγώνα για την ανάκληση της Υ.Α. για τις συγχωνεύσεις. Με την οργάνωση κινητοποιήσεων, την ενεργοποίηση των τοπικών φορέων (Δήμοι κλπ), με τη συνεχή ενημέρωση των γονιών, τη συμμετοχή σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και αγωνιστικές δράσεις. Αγωνιζόμαστε για την υπεράσπιση των οργανικών θέσεων, την υπεράσπιση των οργανικών θέσεων του ολοήμερου, για να μην μετακινηθεί και να μη χάσει τη θέση του κανένας συνάδελφος, για να μην προχωρήσουν οι συμπτύξεις και να μη δημιουργηθούν πληθωρικά τμήματα στα νέα τμήματα της Α΄ τάξης. Αξιοποιούμε κάθε μέσο (κινητοποιήσεις, παραστάσεις διαμαρτυρίας, καταλήψεις σε ΠΥΣΠΕ-ΑΠΥΣΠΕ, καμπάνια, εκδηλώσεις με γονείς, νομικά μέσα) στην παραπάνω κατεύθυνση. Προχωράμε σε μαζική συγκέντρωση στην Περιφέρεια μαζί με τις Ενώσεις, τους Συλλόγους Γονέων και τους τοπικούς φορείς.

  1.  Η προώθηση της ατομικής αξιολόγησης το Σεπτέμβρη, όπως και άλλα συναφή μέτρα (π.χ. νέο μισθολόγιο) πρέπει να αντιμετωπιστούν από τον κλάδο με αποφασιστικό πανεκπαιδευτικό αγώνα διαρκείας που θα καταληχθεί στην 83η ΓΣ της ΔΟΕ  :

α. Με απεργιακό αγώνα διαρκείας σε όλη την εκπαίδευση που θα αποφασίζεται και θα ελέγχεται από ΓΣ και ολομέλεια προέδρων.

β. Με μαζικό κύμα ανυπακοής που θα οργανωθεί πανελλαδικά από τη ΔΟΕ και τοπικά από κάθε Σύλλογο με συλλογή υπογραφών των εκπαιδευτικών που θα δηλώνουν ότι δεν θα συμμετέχουν σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης.

γ. Με μαζικές παραιτήσεις διευθυντών σχολικών μονάδων που θα οργανωθούν πανελλαδικά από τη ΔΟΕ και τοπικά από κάθε Σύλλογο και δέσμευση όλων των υποψήφιων στις λίστες διευθυντών ότι δεν θα δεχθούν να αναλάβουν καθήκοντα.

Γ. ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΤΟΥ ΥΠΑΙΘ ΠΡΟΤΕΙΝΟΥΜΕ ΤΗ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

Δ. Για τα οικονομικά της ΔΟΕ ισχύει η απόφαση της περσινής μας ΓΣ του Ιουνίου για μείωση της συνδρομής (20€ προς τη ΔΟΕ και 5€ προς το Σύλλογο) και κατάργηση των συνδικαλιστικών προνομίων.