ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ (4/9/2014) – της αιρετού Κλιάφα Αρτέμιδας

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο  Δ Ε Λ Τ Ι Ο

 

Συνεδρίασε την Πέμπτη 4/9/2014 το ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας. Την ίδια ώρα οι σύλλογοι εκπαιδευτικών της Α’ Αθήνας πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα γραφεία της Α’ Αθήνας και παράσταση διαμαρτυρίας στη συνεδρίαση του υπηρεσιακού συμβουλίου. Στη συγκέντρωση πήραν μέρος και εκπρόσωποι από συλλόγους γονέων.

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών και οι γονείς έθεσαν υπόψη της Διευθύντριας εκπαίδευσης και των μελών του υπηρεσιακού συμβουλίου τα παρακάτω αιτήματα:

  • Άμεση στελέχωση των σχολείων με το απαραίτητο προσωπικό δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικοτήτων ώστε να λειτουργήσουν δημοτικά και νηπιαγωγεία από τις 11 Σεπτέμβρη με μαζικούς μόνιμους διορισμούς
  • Να καλυφθούν τα ολοήμερα με δασκάλους.
  • Να μη γίνει καμιά μετακίνηση σε άλλα ΠΥΣΠΕ.
  • Να μην γίνει καμία σύμπτυξη τμήματος. Τα συγχωνευόμενα σχολεία να λειτουργήσουν με τα περσινά δεδομένα χωρίς συμπτύξεις. Να ληφθούν υπόψη τα έγγραφα και τα αιτήματα των συλλόγων διδασκόντων.
  • Να πραγματοποιηθούν κανονικά οι υπηρεσιακές μεταβολές στη γενική και ειδική αγωγή. Να στελεχωθούν όλα τα τμήματα ένταξης.

Δήλωσαν επίσης ότι οι δάσκαλοι της Α’ Διεύθυνσης δεν πλεονάζουν, καλύπτουν οριακά τα υπάρχοντα κενά και θα χρειαστούν και προσλήψεις. Οποιαδήποτε άλλη εξέλιξη θα οφείλεται κατά αποκλειστικότητα σε αλχημείες του ΥΠΑΙΘ.

Η Διευθύντρια εκπαίδευσης δεσμεύτηκε ότι με βάση την τελευταία διευκρινιστική του ΥΠΑΙΘ και για όσο δεν υπάρξουν άλλες εντολές θα καλυφθούν τα ολοήμερα σχολεία, οι τοποθετήσεις δασκάλων  σε αυτά, κλασσικά και ΕΑΕΠ, θα γίνουν με βάση την κείμενη νομοθεσία (1 δάσκαλος στα ΕΑΕΠ και στα κλασικά ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών). Η Διευθύντρια εκπαίδευσης διατύπωσε την άποψη ότι πιθανόν να χρειαστούν προσλήψεις.

Οι σύλλογοι εκπαιδευτικών ζήτησαν να ανακληθούν οι συμπτύξεις τμημάτων στα συγχωνευμένα σχολεία και να γίνουν δεκτά τα έγγραφα και τα αιτήματα των σχολείων που ζητούν να παραμείνουν τα τμήματα ως είχαν για παιδαγωγικούς λόγους. Για την ειδική αγωγή αποδέχτηκε το πρόβλημα δηλαδή την τεράστια έλλειψη εκπαιδευτικών τόσο στα Τμήματα Ένταξης όσο και στα Ειδικά Σχολεία δεν υπήρξε όμως συγκεκριμένη δέσμευση για τη λύση του.

Οι Σύλλογοι εκπαιδευτικών ζήτησαν επίμονα να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ώστε να τοποθετηθούν πριν την έναρξη της σχολικής χρονιάς όλοι οι εκπαιδευτικοί στα σχολεία και  να μην επαναληφθούν τα περσινά φαινόμενα, κάτι που έγινε αποδεκτό από τη Διευθύντρια εκπαίδευσης παρουσία όλων των συγκεντρωμένων.

Στη συζήτηση που έγινε στο υπηρεσιακό συμβούλιο οι τοποθετήσεις των εκπαιδευτικών μεταφέρθηκαν για τις 15/9/2014, μετά την έναρξη δηλαδή των σχολείων. Μια τέτοια εξέλιξη δημιουργεί τεράστια προβλήματα στη λειτουργία των σχολείων, και δημιουργεί κλίμα ανασφάλειας σε εκατοντάδες εκπαιδευτικούς.

Μετά την αποχώρηση των Συλλόγων Εκπαιδευτικών το συμβούλιο συνεδρίασε με τα παρακάτω θέματα:

  1. 1.  Τοποθέτηση Διευθυντών Δημοτικών Σχολείων.

 Τοποθετήθηκαν οι παρακάτω Διευθυντές σε κενές θέσεις που προέκυψαν από συνταξιοδοτήσεις και παραιτήσεις:

 

Ζήσιμος Απόστολος 2ο Δ.Σ. Ν. Χαλκηδόνας
Θανόπουλος Σωτήριος 1ο Δ.Σ. Ηλιούπολης
Αρβανίτη Αναστασία 7ο Δ.Σ. Βύρωνα
Βεσκούκης Χρήστος 4ο Δ.Σ Δάφνης
Στεργίου Δημήτρης 101ο Δ.Σ. Αθηνών
Πλιάμου Δέσποινα 54ο Δ.Σ. Αθηνών
Γκόνης Χρήστος 2ο Δ.Σ. Υμηττού
Μωραϊτίδου Φωτεινή 19ο Δ.Σ. Ζωγράφου
Τουμπουλίδου Ιουλία 117ο Δ.Σ. Αθηνών
Γιώγια Μαρία 99ο Δ.Σ. Αθηνών

 

  1. Ενστάσεις εκπαιδευτικών. Εξετάστηκαν οι ενστάσεις εκπαιδευτικών από μετάταξη για τους πίνακες προσωρινής τοποθέτησης. Οι εκπαιδευτικοί να επικοινωνήσουν με τη διεύθυνση για να ενημερωθούν. Οι τελικοί πίνακες θα αναρτηθούν στη σελίδα της διεύθυνσης.
  2. Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου. Εξετάστηκαν οι αιτήσεις για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου. Εγκρίθηκαν επτά (7) άδειες, καθώς τηρούσαν τις προϋποθέσεις που θέτει ο νόμος δηλ. παρέχεται μέχρι 10 ώρες την εβδομάδα, γίνεται εκτός εργασιακού ωραρίου, δεν επηρεάζει την εργασία τους, είναι συναφές με τα καθήκοντα του εκπαιδευτικού. Δύο (2) αιτήσεις παραπέμφθηκαν στο επόμενο συμβούλιο λόγω έλλειψης όλων των στοιχείων που απαιτούνται.
  3. Συνάφεια Μεταπτυχιακών τίτλων εκπ/κών. Έγιναν δεκτές οι αιτήσεις συνάφειας των μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών σε έντεκα (11) εκπαιδευτικούς ΠΕ 70.
  4. Συνάφεια Διδακτορικού τίτλου. Έγιναν δεκτή η αίτηση συνάφειας του διδακτορικού τίτλου τίτλων σπουδών ενός (1) εκπαιδευτικού ΠΕ 70.

 

 

Άρτεμις Κλιάφα  τηλ. 6986599304, e-mail: akliafa@gmail.com

Γεωργιόπουλος Γιώργος (αναπληρωματικός) Τηλ. 6948519294

 

Η επόμενη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας είναι τη Δευτέρα 08-09-2014, στις 11.00  π.μ.  με θέματα :

  1. 1.     Τοποθετήσεις Εκπαιδευτικών από μετάταξη Γαλλικής και Γερμανικής.
  2. 2.     Τοποθετήσεις Εκπαιδευτικών   ειδικοτήτων (πλην κλάδων Γαλλικής -Γερμανικής και ΠΕ 70-ΠΕ60 ) με απόσπαση από ΠΥΣΠΕ-ΠΥΣΔΕ.