Α΄ Σύλλογος Αθηνών : Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, συμπτύξεις τμημάτων και αιτήματα σχολείων

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ                                                                      Ζωγράφου  13/ 9/2014

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ Π.Ε

Ευνομίας 2-Ζωγράφου 15772

                                                           Αριθ.πρωτ: 85

Προς

Δ/ντρια Eκπαίδευσης Α΄ Αθήνας, μέλη ΠΥΣΠΕ, αιρετοί

 

Θέμα: Τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, συμπτύξεις τμημάτων και αιτήματα σχολείων

Στη συνάντηση – παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση ΠΕ Α΄ Αθήνας των Συλλόγων ΠΕ στις 4 Σεπτέμβρη, τονίσαμε την ανάγκη να γίνουν έγκαιρα οι τοποθετήσεις εκπαιδευτικών, να γίνουν κανονικά οι τοποθετήσεις δασκάλων στα ολοήμερα με βάση τη νομοθεσία (1 δάσκαλος στα ΕΑΕΠ και στα κλασικά ανάλογα με τον αριθμό των μαθητών), να ληφθούν υπόψη τα έγγραφα και τα αιτήματα των σχολείων, να μην γίνουν συμπτύξεις τμημάτων και υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών.

Σήμερα επανερχόμαστε, στην παραπάνω κατεύθυνση, τονίζοντας την ανάγκη να καλυφθούν άμεσα τα κενά με γνώμονα τις παιδαγωγικές ανάγκες των σχολείων, την εργασιακή ηρεμία και το ομαλό εκπαιδευτικό κλίμα και όχι με βάση τις επιταγές και προτεραιότητες της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής. Σε αυτή την κατεύθυνση καλούμε τη Διευθύντρια Εκπαίδευσης, τα μέλη και βέβαια τους αιρετούς του ΠΥΣΠΕ να λειτουργήσουν ικανοποιώντας τα αιτήματα των Συλλόγων ΠΕ, των Συλλόγων Διδασκόντων και των φορέων του γονεϊκού κινήματος.

Ενδεικτικά αναφέρουμε όσο αφορά σχολεία του Συλλόγου μας :

  • Τα τμήματα Γ΄ και Δ΄ Δημοτικού του 106ου Δ.Σχ. Αθηνών που επιχειρείται να συμπτυχθούν με μεταφορά μαθητών στο 8ο Δ.Σχ. Αθηνών παρά τη διαφωνία των γονιών και των συλλογικών τους φορέων.
  • Τα αιτήματα για 4 τμήματα Α΄ και Ε΄ Δημοτικού του 12ου Δ.Σχ. Αθηνών που πρέπει να ικανοποιηθούν και μάλιστα όχι σε βάρος της λειτουργίας του ολοήμερου.
  • Το αίτημα για 2 τμήματα στη Γ΄ τάξη του 18ου Δ.Σχ. Αθηνών που σημειωτέον έχει πολύ μεγάλο ποσοστό αλλοδαπών μαθητών.
  • Τα αιτήματα για παράλληλη στήριξη σε μαθητές που έχουν διάγνωση σε σχολεία του Συλλόγου μας (για το ζήτημα αυτό θα επανέλθουμε με συγκεκριμένα στοιχεία).

Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι μαζί με τα άλλα σωματεία εκπαιδευτικών και τους γονείς είμαστε αποφασισμένοι να υπερασπίσουμε το δημόσιο σχολείο, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές.

 

Για το Δ.Σ.

Ο Πρόεδρος                                                                                             Η Γ.Γραμματέας

 

Μαριόλης Δημήτρης                                                                         Τουανζόγλου Αργυρώ