ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΑΤΤΙΚΗΣ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΧΡΟΝΗ

Στις 31-12-2014 ολοκληρώνεται η διετής  θητεία μου ως αιρετός εκπρόσωπος των συναδέλφων στο  ΑΠΥΣΠΕ  Αττικής εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ.

Ήμουν παρών σε όλες τις συνεδριάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου ( 36 συνολικά ) και κυκλοφόρησα 44 ενημερωτικά φυλλάδια  με όλες τις αποφάσεις του ΑΠΥΣΠΕ( απαλλαγές καθηκόντων, άδειες άνευ αποδοχών, , απόδοση 2ης ειδικότητας, εκπαιδευτικές άδειες με αποδοχές, βελτίωση θέσης, συμπλήρωση υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου εκπαιδευτικών, αποσπάσεις εκπαιδευτικών σε Διευθύνσεις και Περιφερειακές Διευθύνσεις, διακοπές άδειας άνευ αποδοχών κ.λ.π. ) και άλλα θέματα που απασχολούσαν τους συναδέλφους ( κενά εκπαιδευτικών, υποχρεωτικές μετακινήσεις εκπαιδευτικών, συγχωνεύσεις-καταργήσεις-υποβιβασμοί σχολικών μονάδων, υπεράριθμα τμήματα μαθητών, έλλειψη σχολικής στέγης, συμπτύξεις τμημάτων σε δημοτικά και νηπιαγωγεία, μετακινήσεις μαθητών δημοτικού και νηπιαγωγείου, διακοπή φοίτησης προνηπίων, έλλειψη παράλληλης στήριξης, προσλήψεις και άδειες αναπληρωτών, σίτιση αανπληρωτών, μειωμένες σχολικές επιχορηγήσεις, πειθαρχικά, αυτοαξιολόγηση-αξιολόγηση, οργανικότητα σχολικών μονάδων, διδακτικό ωράριο εκπαιδευτικών, μεταθέσεις, απολύσεις-διαθεσιμότητα, βαθμολογική και μισθολογική κατάταξη εκπαιδευτικών βάση της γνωμάτευσης του Νομικού Συμβουλίου του κράτους 54/12-2-2013, μετατάξεις εκπαιδευτικών, λειτουργία δημοτικών και νηπιαγωγείων, κάλυψη κενών εκπαιδευτικών, σχολικές καθαρίστριες, ειδικά σχολεία, τμήματα ένταξης, ολοήμερο σχολείο, ελεγκτές Δημόσιας Διοίκησης, ωράριο αναπληρωτών στα ολοήμερα σχολεία, ανάπτυξη ωρολογίου προγράμματος σε περίπτωση απουσίας εκπαιδευτικών, παρουσιολόγιο, παρελάσεις, πρόσληψη ειδικού επιστημονικού και ειδικού βοηθητικού προσωπικού, πρωινή ζώνη, Ευ Ζην, στάση ΔΟΕ-ΟΛΜΕ, κοινωνικό σχολείο, υπεραριθμίες εκπαιδευτικών, διώξεις εκπαιδευτικών κ.λ.π. ).

Συνεχίσαμε και αυτή τη διετία που πέρασε ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ό.τι ξεκινήσαμε στις αρχές του 2011 όταν για πρώτη φορά εκλέξαμε αιρετό στο ΑΠΥΣΠΕ Αττικής. Να δίνουμε σημαντικές μάχες μέσα και έξω από το ΑΠΥΣΠΕ για την προάσπιση των δικαιωμάτων των συναδέλφων, της αξιοκρατίας, της διαφάνειας, της δικαιοσύνης, της ενημέρωσης

Με τη στάση μας αυτή αναβαθμίσαμε το ρόλο του αιρετού που σε καμιά περίπτωση δεν είναι ο παραγοντισμός και οι δημόσιες σχέσεις με γνώμονα το προσωπικό συμφέρον και κριτήριο την κομματική ταυτότητα, αλλά το μάτι, το αυτί και η φωνή του κλάδου μέσα στο υπηρεσιακό συμβούλιο.

Αναμφισβήτητα κορυφαίο γεγονός της διετίας που πέρασε ήταν τα κενά δασκάλων, νηπιαγωγών και ειδικοτήτων στα σχολεία και στα νηπιαγωγεία της Περιφέρειάς μας. Τεράστιες οι ευθύνες της κυβέρνησης των μνημονίων και της τρόικας, του Υπουργείου Οικονομικών, του Υπουργείου Παιδείας, της Περιφερειακής Διεύθυνσης, των Διευθύνσεων  που με τη στάση τους και τις αποφάσεις τους υποβάθμισαν τη λειτουργία των σχολικών μονάδων.  Άφησαν τα σχολεία χωρίς εκπαιδευτικούς και για να καλύψουν τα κενά προχώρησαν σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις σχολικών μονάδων, σε συμπτύξεις και καταργήσεις σχολικών  τμημάτων, σε μετακινήσεις μαθητών και εκπαιδευτικών, σε δημιουργία υπεράριθμων τμημάτων μαθητών, σε διακοπή φοίτησης προνηπίων. Και όλα αυτά στο μέσο των σχολικών  χρονιών αναστατώνοντας τις ζωές και τον προγραμματισμό γονέων, μαθητών και εκπαιδευτικών. ( Αναλυτική ενημέρωση υπάρχει στα ενημερωτικά μου φυλλάδια που έχω στείλει κατά καιρούς  στα σχολεία, αλλά και που έχουν δημοσιευτεί στο ΑΛΦΑΒΗΤΑ ).

Όλα αυτά οδήγησαν γονείς και εκπαιδευτικούς σε καταλήψεις σχολικών μονάδων, αλλά και γραφείων Διευθύνσεων απαιτώντας το διορισμό  εκπαιδευτικών για να καλυφτούν τα κενά και την  ακύρωση όλων των παραπάνω αποφάσεων.

Συμμετείχα με την ιδιότητα του αιρετού σε παραστάσεις διαμαρτυρίας και συναντήσεις με αρμόδιους φορείς είτε στην Περιφερειακή Διεύθυνση Αττικής( 17-1-2014, 10-4-2013, Σεπτέμβριος 2013, Ιανουάριος 2014, 4-6-2014, Σεπτέμβριος 2014 κ.λ.π. ) είτε στο Υπουργείο Παιδείας( Ιούνιος 2013-γραφείο υφυπουργού Παπαθεοδώρου, γραφείο Γενικού Γραμματέα για την Ειδική Αγωγή-Μάιος 2014, γραφείο υφυπουργού Δερμεντζόπουλου- 24-7-2014 κ.λ.π.)  για θέματα της εκπαίδευσης ενημερώνοντας αναλυτικά τους συναδέλφους και τους γονείς με σχετικά ενημερωτικά φυλλάδια.

Κατήγγειλα σε πολλές μου ανακοινώσεις( Δεκέμβριος 2013- Μάιος 2014, Ιούλιος 2014 κ.λ.π. ) τη δίωξη της αιρετού Ελισάβετ Παπαδοπούλου.

Όσον αφορά τη συμμετοχή μου στις συνεδριάσεις του υπηρεσιακού συμβουλίου κατήγγειλα τις υποχρεωτικές μετακινήσεις των εκπαιδευτικών και απείχα από τη σχετική διαδικασία. Επίσης ψήφιζα υπέρ των αιτήσεων των συναδέλφων για χορηγήσεις αδειών άνευ αποδοχών, για απαλλαγές καθηκόντων, για εκπαιδευτικές άδειες με αποδοχές κ.λ.π. Αναλυτικά μερικά στατιστικά στοιχεία:

Εγκρίθηκαν 46 αιτήσεις για απαλλαγές καθηκόντων Διευθυντών και απορρίφτηκαν 5.

Εγκρίθηκαν 22 αιτήσεις για απαλλαγές καθηκόντων Υποδιευθυντών και απορρίφτηκαν 4.

Εγκρίθηκαν 62 αιτήσεις Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων για απαλλαγές καθηκόντων και απορρίφτηκαν 6.

Εγκρίθηκαν 146 αιτήσεις εκπαιδευτικών για χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών και απορρίφτηκαν 95.

Εγκρίθηκαν 86 αιτήσεις για απόδοση 2ης ειδικότητας και απορρίφτηκαν 29.

Συνάδελφοι, ως ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ θα είμαστε μπροστά στη μάχη που θα δοθεί το επόμενο διάστημα απέναντι στο ντόπιο και διεθνές κατεστημένο. Δε μας πτοούν συλλήψεις, διώξεις, πειθαρχικά, μηνύσεις, αγωγές, αργίες. Θα αγωνιστούμε για ένα ελεύθερο και δημοκρατικό σχολείο, για δημόσια και δωρεάν εκπαίδευση, για την προάσπιση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Με την αξιολόγηση και τις διώξεις προσπαθούν και  θα προσπαθήσουν το επόμενο διάστημα να τρομοκρατήσουν και να χειραγωγήσουν τον Έλληνα και την Ελληνίδα εκπαιδευτικό. Μην τους το επιτρέψετε. Όλοι στους δρόμους και στον αγώνα ενάντια στην εξαθλίωση και το ξεπούλημα των πάντων. Το οφείλουμε στους εαυτούς μας, το χρωστάμε στα παιδιά μας.

                                                             ΧΡΟΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                                                                                                               

ΔΕΛΤΙΟ  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ  Νο  44

του  αιρετού  Γιώργου  Χρόνη

εκλεγμένου με  το  ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ-

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ  ΚΙΝΗΣΕΙΣ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

 

ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ  ΓΙΑ  ΤΗ ΔΙΕΤΙΑ ΠΟΥ  ΠΕΡΑΣΕ  ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ  ΑΤΤΙΚΗΣ

                                                          ΤΟΥ  ΓΙΩΡΓΟΥ  ΧΡΟΝΗ

ΑΠΕΡΧΟΜΕΝΟΥ  ΑΙΡΕΤΟΥ  ΕΚΛΕΓΜΕΝΟΥ  ΜΕ  ΤΟ  ΨΗΦΟΔΕΛΤΙΟ  ΤΩΝ  ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΩΝ

                                                           ΟΚΤΩΒΡΙΟΣ      2014

 

                                                                                                     Αιρετός εκπρόσωπος στο ΑΠΥΣΠΕ  Αττικής

                                                                                                   εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

                                                                       ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

                                                                     (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

                                                                       Τηλ.  6972363653

                                                                        e-mail: georgechronis02@gmail.com

                                                                     ΑναπληρωματικόςΚΑΒΑΚΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

                                                                       Τηλ.  6949294781