Α΄ Σύλλογος Αθηνών : ΜΕΤΡΑ ΑΠΟΤΡΟΠΗΣ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ

Το Δ.Σ. συνεχίζοντας την ίδια αταλάντευτη στάση που τήρησε ο Σύλλογός μας στο ζήτημα της αξιολόγησης ως τώρα, καλεί όλους τους συναδέλφους  χωρίς φόβο να οργανώσουν την αντίστασή τους σε κάθε σχολείο με βάση τις συλλογικές αποφάσεις του  κλάδου και να μη συμμετέχουν σε καμία διαδικασία αξιολόγησης.

Σε απεργία-αποχή από τις διαδικασίες αξιολόγησης καλούν ΑΔΕΔΥ και ΔΟΕ με αποφάσεις που σας έχουν αποσταλεί. Επομένως, όποτε καλούμαστε να συμμετέχουμε σε οποιαδήποτε διαδικασία αξιολόγησης, δηλώνουμε ότι συμμετέχουμε στην απεργία – αποχή της ΑΔΕΔΥ και της ΔΟΕ και ΑΠΕΧΟΥΜΕ από κάθε αξιολογική διαδικασία.

Συγκεκριμένα, με βάση τα παραπάνω, προχωράμε συλλογικά κι οργανωμένα στα παρακάτω μέτρα αποτροπής της αξιολόγησης:

Α. Οι διευθυντές των σχολείων και οι προϊστάμενες νηπιαγωγείων να σταθούν δίπλα στους συναδέλφους και να μην μετατραπούν σε αξιολογητές τους. Αυτό σημαίνει:

 

Να μην συμμετέχουν στην εξ αποστάσεως επιμόρφωση.

Να μην ορίσουν ομάδες εργασίας.

Να μην παραδώσουν προγραμματισμό δράσης ή σχέδια δράσης.

Να μην συμμετέχουν στις διαδικασίες αξιολόγησής τους.

Να μην αξιολογήσουν εκπαιδευτικούς.

Να μην συμμετέχουν σε καμιά διαδικασία αξιολόγησης.

Να μην πιέζουν τους συναδέλφους προς αυτήν την κατεύθυνση.

 

Β. Οι εκπαιδευτικοί :

Δεν μπαίνουμε σε ομάδες εργασίας.

Δεν παραδίδουμε προγραμματισμό, ούτε δηλώνουμε σχέδιο εργασίας και δεν παραδίδουμε οτιδήποτε μπορεί να αναρτηθεί στο παρατηρητήριο της αξιολόγησης.

Δεν κάνουμε αίτηση για εθελοντική αξιολόγηση.

Δεν παραδίδουμε έκθεση ατομικής αξιολόγησης.

Δεν δεχόμαστε κανέναν αξιολογητή στην τάξη.

Δε συμβάλλουμε στη διαφοροποίηση του σχολείου μας με οποιονδήποτε τρόπο.

 

Υπερασπιζόμαστε τον ενιαίο χαρακτήρα της  εκπαίδευσης, το δημόσιο και δωρεάν σχολείο για όλα τα παιδιά.

 

Θυμίζουμε ότι, ο Σύλλογός μας, πέρσι, μέσα από επίπονες διαδικασίες έντονων συζητήσεων και προβληματισμού κατάφερε, να σταθεί ενιαία και ενωτικά απέναντι στην αξιολόγηση συσπειρώνοντας τη μεγάλη πλειοψηφία των συναδέλφων.

 

Και  στον  υπόλοιπο δημόσιο τομέα, οι εργαζόμενοι δεν έχουν υποκύψει, ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ ΚΑΘΟΛΙΚΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΑΠΟΧΗ της ΑΔΕΔΥ μπλοκάροντας τη διαδικασία ενώ, με αποφάσεις μαζικών Γενικών Συνελεύσεων, δεν κατέθεσαν τη φόρμα της ατομικής αξιολόγησης αλλά την παρέδωσαν στα σωματεία τους.

 

Το ΔΣ της ΔΟΕ με νέο εξώδικο προς το Υπουργείο Παιδείας και το Υπουργείο Οικονομικών, κήρυξε ΞΑΝΑ απεργία-αποχή ως 23/12/2014 από όλες τις διαδικασίες υλοποίησης της ατομικής αξιολόγησης (ΠΔ 152/13) των εκπαιδευτικών, αλλά και της αυτοαξιολόγησης – αξιολόγησης της σχολικής μονάδας και κάθε διαδικασία αξιολόγησης του εκπαιδευτικού έργου που πραγματοποιείται σε υλοποίηση του σχετικού νομοθετικού πλαισίου (ν. 4024/11, ν. 4142/13, ΠΔ 152/13, ν. 3848/10, ν. 3679/10).

 

Επίσης, ΔΟΕ και ΟΛΜΕ έχουν εκδόσει ειδική επιστολή για το θέμα της αξιολόγησης όπου :

 

α) Καλούν σε απεργία – αποχή από κάθε αξιολογική διαδικασία.

β) Εξηγούν τεκμηριωμένα, για μια ακόμα φορά ότι οι βαθμολογικές προαγωγές είναι παγωμένες.

 

Το ΔΣ του Συλλόγου αποφάσισε για να οργανωθεί καλύτερα η αντίστασή μας και παίρνοντας υπόψη την περσινή θετική εμπειρία των υπογραφών, να καλέσει όλες και όλους τους συναδέλφους να υπογράψουν τη λίστα υπογραφών του Συλλόγου και επιπλέον, να υπογράψουν και τη δημόσια πανελλαδική λίστα υπογραφών δηλώνοντας ότι συμμετέχουν στην απεργία – αποχή της ΔΟΕ και επομένως απέχουν από κάθε διαδικασία αξιολόγησης – αυτοαξιολόγησης. Στις εκλογές για τα υπηρεσιακά συμβούλια θα υπάρχει σχετικό τραπεζάκι του Συλλόγου όπου οι συνάδελφοι μπορούν να απευθυνθούν. Καλούμε επίσης το ΔΣ της ΔΟΕ, να υιοθετήσει τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ!

ΖΗΤΑΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΕΙ ΓΡΑΠΤΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ  ΕΝΤΟΛΗ ΜΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΑΡΑΤΥΠΗ  Η ΠΑΡΑΝΟΜΗ

ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟ Δ.Σ.