ΔΕΛΤΙΟ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ Νο 47 του αιρετού Γιώργου Χρόνη

  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΑΠΥΣΠΕ ΑΤΤΙΚΗΣ         ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ  2014

Την Τρίτη 2-12-2014 συνεδρίασε το ΑΠΥΣΠΕ Αττικής.

Απαλλαγές καθηκόντων:                 Εγκρίθηκαν 3 αιτήσεις Διευθυντών( από Α΄ Αθήνας, από Γ΄ Αθήνας, από Ανατολική Αττική ) για απαλλαγή καθηκόντων για λόγους υγείας, για προσωπικούς λόγους, για απόσπαση στο εξωτερικό αντίστοιχα.

Απορρίφτηκε μία αίτηση Διευθυντή( από Γ΄ Αθήνας ), για απαλλαγή καθηκόντων( επικαλείτο προσωπικούς λόγους ). Οι 2 αιρετοί ψηφίσαμε υπέρ της απαλλαγής.

Παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση αίτηση Διευθυντή( από Β΄ Αθήνας ) για απαλλαγή καθηκόντων( επικαλείτο προσωπικούς λόγους ) προκειμένου να ζητηθούν περισσότερες διευκρινίσεις.

 

Εγκρίθηκαν 4 αιτήσεις Υποδιευθυντών( από Α΄Αθήνας, από Β΄ Αθήνας, 2 από Γ΄Αθήνας ) για απαλλαγή καθηκόντων για οικογενειακούς λόγους, για λόγους υγείας, για απόσπαση στο εξωτερικό, για οικογενειακούς λόγους αντίστοιχα.

Απορρίφτηκε μία αίτηση Υποδιευθύντριας( από Β΄ Αθήνας ) για απαλλαγή καθηκόντων( επικαλείτο προσωπικούς και οικογενειακούς λόγους ). Οι 2 αιρετοί ψηφίσαμε υπέρ της απαλλαγής.

Παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση αίτηση Υποδιευθύντριας( από Α΄ Αθήνας ) για απαλλαγή καθηκόντων( επικαλείτο οικογενειακούς λόγους ) προκειμένου να ζητηθούν περισσότερες διευκρινίσεις.

 

Εγκρίθηκαν 7 αιτήσεις Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων( από Α΄ Αθήνας, 2 από Β΄ Αθήνας, από Δυτική Αττική, 2 από Ανατολική Αττική, από Πειραιά ) για απαλλαγή καθηκόντων για λόγους υπεραριθμίας, για λόγους υγείας, για οικογενειακούς λόγους, για λόγους υγείας, για προσωπικούς λόγους, για λόγους υγείας, για προσωπικούς λόγους αντίστοιχα.

Απορρίφτηκαν 3 αιτήσεις Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων( από Β΄ Αθήνας, από Δ΄ Αθήνας, από Ανατολική Αττική ) που επικαλούντο προσωπικούς λόγους, προσωπικούς λόγους, προσωπικούς λόγους αντίστοιχα. Οι αιρετοί ψηφίσαμε υπέρ της απαλλαγής.

 

Παραπέμφθηκαν σε επόμενη συνεδρίαση 3 αιτήσεις( μιας Υποδιευθύντριας από Β΄ Αθήνας και 2 Προϊσταμένων Νηπιαγωγείων από Α΄ Αθήνας και Πειραιά ) για απαλλαγή καθηκόντων λόγω της αξιολόγησης. Χαιρετίζουμε την απόφαση των συναδέλφων, καλούμε άμεσα τον Περιφερειακό Διευθυντή και το υπηρεσιακό συμβούλιο να κάνουν αποδεκτές τις συγκεκριμένες παραιτήσεις.

 

Χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών:                Εγκρίθηκαν 6 αιτήσεις εκπαιδευτικών( 4 ΠΕ 70 από Α΄ Αθήνας, από Ανατολική Αττική, από Γ΄ Αθήνας, από Πειραιά, 2 ΠΕ 11 από Β΄ Αθήνας, από Ανατολική Αττική ) για χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών.

Απορρίφτηκαν 5 αιτήσεις εκπαιδευτικών( 2 ΠΕ 70 από Α΄ Αθήνας, από Ανατολική Αττική, 1 ΠΕ 07 από Δ΄ Αθήνας, 1 ΠΕ 60 από Πειραιά, 1 ΠΕ 19 από Ανατολική Αττική ) για χορήγηση άδειας άνευ αποδοχών. Οι 2 αιρετοί ψηφίσαμε υπέρ της χορήγησης σε 3 από τις 5 περιπτώσεις( όπου προέβλεπε ο νόμος ).

Διακοπή άδειας άνευ αποδοχών:                  Εγκρίθηκαν 2 αιτήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ 70 από Πειραιά και Δυτική Αττική για διακοπή άδειας άνευ αποδοχών που τους είχε χορηγηθεί.

 

Χορήγηση 2ης ειδικότητας:                              Εγκρίθηκαν 4 αιτήσεις εκπαιδευτικών( 3 ΠΕ 70 από Πειραιά, Δυτική Αττική, Ανατολική Αττική, 1 ΠΕ 07 από Β΄ Αθήνας ) για χορήγηση 2ης ειδικότητας( ΠΕ16, ΠΕ 02, ΠΕ 02, ΠΕ 40 αντίστοιχα ).

Απορρίφτηκαν 2 αιτήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ 70 από Γ΄ Αθήνας για χορήγηση 2ης ειδικότητας( με πτυχίο τμήματος βιβλιοθηκονομίας, ΠΕ 23 αντίστοιχα ) καθώς δεν προβλέπονταν από τη σχετική νομοθεσία.

Παραπέμφθηκε σε επόμενη συνεδρίαση αίτηση εκπαιδευτικού ΠΕ 70 από Πειραιά για χορήγηση 2ηςειδικότητας( ΠΕ 32 ) προκειμένου να καταθέσει τα απαραίτητα δικαιολογητικά.

 

Συμπλήρωση υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου:          Εγκρίθηκαν 2 αιτήσεις εκπαιδευτικών από την Α΄ Αθήνας για πλήρη απαλλαγή διδακτικού ωραρίου λόγω προβλημάτων υγείας και απορρίφτηκαν άλλες 2 επειδή δεν υπήρχαν γνωματεύσεις της Β/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής.

 

Εγκρίθηκαν 3 αιτήσεις εκπαιδευτικών από τη Γ΄ Αθήνας για πλήρη απαλλαγή διδακτικού ωραρίου λόγω προβλημάτων υγείας. Εγκρίθηκαν επίσης οι προτάσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης για τη συμπλήρωση υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου 158 εκπαιδευτικών με ενισχυτική διδασκαλία και διοικητικό έργο.

 

Εγκρίθηκαν 4 αιτήσεις εκπαιδευτικών από τη Δ΄Αθήνας για πλήρη απαλλαγή διδακτικού ωραρίου λόγω προβλημάτων υγείας και απορρίφτηκαν άλλες 7 επειδή δεν υπήρχαν γνωματεύσεις της Β/θμιας Υγειονομικής Επιτροπής.

 

Εγκρίθηκαν οι προτάσεις της Διεύθυνσης Ανατολικής Αττικής για τη συμπλήρωση του υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου 30 εκπαιδευτικών με ενισχυτική διδασκαλία και διοικητικό έργο.

 

Εγκρίθηκε μία αίτηση εκπαιδευτικού από τη Δυτική Αττική  για πλήρη απαλλαγή διδακτικού ωραρίου λόγω προβλημάτων υγείας με την προϋπόθεση να φέρει σχετική γνωμάτευση από τη Β/θμια Υγειονομική Επιτροπή. Εγκρίθηκαν επίσης οι προτάσεις της αρμόδιας Διεύθυνσης για τη συμπλήρωση υποχρεωτικού διδακτικού ωραρίου 54 εκπαιδευτικών με ενισχυτική διδασκαλία και διοικητικό έργο. Όσον αφορά τη συμπλήρωση ωραρίου 24 αναπληρωτών ΕΣΠΑ θα διερευνηθεί αν μπορούν να συμπληρώσουν ωράριο με ενισχυτική διδασκαλία και διοικητικό έργο.

 

Εγκρίθηκε μία αίτηση εκπαιδευτικού από Πειραιά για πλήρη απαλλαγή διδακτικού ωραρίου λόγω προβλημάτων υγείας.

 

Διάφορα:               Εγκρίθηκε αίτηση εκπαιδευτικού ΠΕ 16 για μετακίνηση από Β΄ Αθήνας σε Ανατολική Αττική λόγω προβλημάτων υγείας.

Απορρίφτηκε ως εκπρόθεσμη αίτηση εκπαιδευτικού ΠΕ 70 της Α΄ Αθήνας για απόσπαση σε διοικητική θέση. Επειδή επικαλείται προβλήματα υγείας θα πρέπει για να εξεταστεί ως εκπρόθεσμη να προσκομίσει  σχετική γνωμάτευση από τη Β/θμια Υγειονομική Επιτροπή.

Ορίστηκε αναπληρωτής Διευθυντής Εκπαίδευσης στη Δυτική Αττική.

 

                                                             ΧΡΟΝΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ                                                                                                                                                

                                                                                                     Αιρετός εκπρόσωπος στο ΑΠΥΣΠΕ  Αττικής

                                                                                                   εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

                                                                       ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

                                                                     (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

                                                                       Τηλ.  6972363653

                                                                        e-mail: georgechronis02@gmail.com

                                                                     ΑναπληρωματικόςΚΑΒΑΚΛΗΣ ΛΟΥΚΑΣ

                                                                       Τηλ.  6949294781