Ενημερωτικό για αναπληρωτές της αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας Α. Κλιάφα

Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,

Με αφορμή τις προσλήψεις  των αναπληρωτών ΕΣΠΑ και τις τοποθετήσεις τους σε σχολεία της Διεύθυνσης, τις συνεδριάσεις Συλλόγων Διδασκόντων για τον προγραμματισμό σχολικού έτους 2014 – 2015 και την κατάθεσή του στην ΑΕΕ θα θέλαμε να διευκρινίσουμε τα εξής:

  1. Οι προσλήψεις των αναπληρωτών σε κάθε διεύθυνση γίνονται από το υπουργείο Παιδείας.
  2. Οι τοποθετήσεις σε σχολεία της Διεύθυνσης γίνεται από την Διευθύντρια Εκπαίδευσης μετά από αίτηση των συναδέλφων και σύμφωνα με την εγκύκλιο αρ.Πρωτ.Φ.361.1/1059/105160/Δ1/11-10-2006/ του υπουργείου Παιδείας.
  3. Έχουν δικαίωμα ένστασης στην απόφαση της Διευθύντριας, αν θεωρούν ότι  δεν έχει τηρηθεί σύννομα η διαδικασία τοποθέτησης.
  4. Οι διευθυντές των σχολικών μονάδων δεν αναμειγνύονται στη διαδικασία τοποθέτησης των αναπληρωτών ούτε και έχουν καμιά απολύτως αρμοδιότητα για την πρόσληψη ή για την τοποθέτησή τους.
  5. Οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί είτε από τον κρατικό προϋπολογισμό είτε από προγράμματα ΕΣΠΑ συμμετέχουν στον σύλλογο διδασκόντων ισότιμα με τους υπόλοιπους εκπαιδευτικούς του σχολείου.

 

Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές, να συνταχθούν με τον αγωνιζόμενο κλάδο στην κρίσιμη μάχη της αξιολόγησης. Η αξιολόγηση δεν είναι παρά μέρος της συνολικής κυβερνητικής πολιτικής στην εκπαίδευση, μια πολιτικής που τους καταδικάζει στην ανεργία, την αδιοριστία και τις ελαστικές σχέσεις εργασίας. Έχουν μια πρώτης τάξεως ευκαιρία να δείξουν έμπρακτα τη δυσαρέσκεια και την οργή τους με την πολιτική που αποδομεί το δημόσιο σχολείο και ισοπεδώνει τα μορφωτικά δικαιώματα των μαθητών και τα εργασιακά δικαιώματα των εκπαιδευτικών, μόνιμων και αδιόριστων.

 

Καλούμε τους συναδέλφους αναπληρωτές όταν καλούνται σε συνεδρίαση του Συλλόγου Διδασκόντων για τον προγραμματισμό που κατατίθεται/αναρτάται στο παρατηρητήριο αξιολόγησης ή για όποιο άλλο θέμα αφορά την αξιολόγηση, να δηλώνουν ότι συμμετέχουν στην απεργία – αποχή της ΔΟΕ. Είναι απόλυτα καλυμμένοι από την απόφαση της ΔΟΕ όπως και κάθε άλλος συνάδελφος.

 

Να κλείσουν τα αυτιά τους στους «καλοθελητές» που τους μοιράζουν ψεύτικες υποσχέσεις, προσπαθούν να τους παραπλανήσουν και να τους χρησιμοποιήσουν για να πετύχουν απαρτίες στους Συλλόγους Διδασκόντων.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΙΑΣ

 

ΓΙΑ ΜΑΖΙΚΟΥΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥΣ

ΓΙΑ ΣΤΑΘΕΡΗ ΚΑΙ ΜΟΝΙΜΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

ΓΙΑ ΠΑΙΔΑΓΩΓΙΚΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ

Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο  Δ Ε Λ Τ Ι Ο της αιρετού στο ΠΥΣΠΕ Α΄ΑΘΗΝΑΣ Κλιάφα Αρτέμιδας εκλεγμένης με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ