Ψήφισμα συμπαράστασης στα μέλη της Επιτροπής κατοίκων για το Κτήμα Ζωγράφου

Στις 24 Απρίλη 2015 εκδικάζεται η μήνυση του πρώην Δημάρχου του Δήμου Ζωγράφου  Γιάννη Καζάκου ενάντια στους Γιώργο Πλουμπίδη, Διονύση Τζανετάτο και Σταύρο Σεργίου μέλη της Επιτροπής αγώνα για να γίνει το Κτήμα ζωγράφου-Κτήμα του Λαού .

Η Επιτροπή κατοίκων, οι κοινωνικοί φορείς και συλλογικότητες, τα κινήματα της πόλης ,οι περιβαλοντικές οργανώσεις μέσα από μια καμπάνια ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και κινητοποίησης των κατοίκων της πόλης του Ζωγράφου, κατέγραψαν μια μεγάλη νίκη.

Το Συμβούλιο της Επικρατείας – Ε΄ Τμήμα χαρακτήρισε το χώρο ως έκταση ιδιαίτερου φυσικού κάλους, παρέπεμψε το θέμα στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και στο ΥΠΕΧΩΔΕ για την έκδοση Π.Δ που θα ρυθμίζει τη χρήση και ταυτόχρονα απαγόρευσε την έκδοση οποιασδήποτε άδειας και δόμησης. Το Π.Δ δημοσιεύτηκε το 2013.

Ο Α΄ Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Αθηνών εκφράζει την συμπαράσταση και την αλληλεγγύη του  τόσο στους διωκόμενους αγωνιστές όσο και στον δίκαιο αγώνα τους  για το Κτήμα Ζωγράφου που αποτέλεσε κεντρικό σημείο αναφοράς στη ζωή της πόλης για περισσότερο από πέντε χρόνια.