Α΄Σύλλογος Αθηνών : Καμιά ανοχή στο φασισμό – Να καταδικαστούν οι δολοφόνοι νεοναζί της Χρυσής Αυγής

Τη Δευτέρα 20 του Απρίλη αρχίζει η δίκη της νεοναζιστικής συμμορίας της «Χρυσής Αυγής» στις φυλακές Κορυδαλλού. Μεταξύ των 69 κατηγορουμένων είναι ολόκληρη η κοινοβουλευτική ομάδα και τα αρχηγικά στελέχη της Χ.Α. Η δίκη γίνεται ενάμιση χρόνο μετά την στυγνή δολοφονία του αντιφασίστα αγωνιστή Παύλου Φύσσα και με ένα κατηγορητήριο που περιλαμβάνει δεκάδες τραμπούκικες και τρομοκρατικές επιθέσεις ενάντια σε συνδικαλιστές και αγωνιστές του λαϊκού κινήματος, μαζικά πογκρόμ και δολοφονικές επιθέσεις ενάντια σε μετανάστες, ελάχιστο μόνο δείγμα της εγκληματικής δράσης που έχει αναπτύξει τις τελευταίες δεκαετίες η νεοναζιστική αυτή συμμορία.

Αυτή η δίκη πρέπει να γίνει χωρίς την παραμικρή έκπτωση για την εγκληματική δράση της οργάνωσης των νεοναζί.

Είναι ώρα να καταδικαστούν οι υπεύθυνοι αυτής της εγκληματικής συμμορίας, οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα και του Σαχζάτ Λουκμάν, οι τραμπούκοι της εργοδοσίας που επιτέθηκαν δολοφονικά στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, οι ρατσιστές που επιτέθηκαν στους Αιγυπτίους ψαράδες, αλλά και σε εκατοντάδες μετανάστες, αγωνιστές κινημάτων, Εβραίους, Ρομά, ομοφυλόφιλους και ανάπηρους.

Γνωρίζουμε καλά ότι οι ναζί και στο παρελθόν αλλά και σήμερα, αποτελούν το οπλισμένο χέρι των κρατικών και παρακρατικών μηχανισμών και λειτουργούν ως υπηρέτες των μεγάλων συμφερόντων που τους χρηματοδοτούν και τους υποθάλπτουν. Η μάχη ενάντια στις φασιστικές ιδέες είναι μάχη της εργατικής τάξης, του εργατικού λαϊκού κινήματος εναντίον του κεφαλαίου, το οποίο χρησιμοποιεί το φασισμό ως την πιο ακραία μορφή διαχείρισής του. Η Χρυσή Αυγή είναι παιδί του συστήματος, διάδοχος των ταγμάτων Ασφαλείας, συμμορία θρασύδειλων τραμπούκων που χτυπούν και δολοφονούν μετανάστες, αγωνιστές και πρωτοπόρους εργάτες προσπαθώντας να σπείρουν το φόβο και την τρομοκρατία.

 

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στα πλαίσια της έναρξης της καμπάνιας συνδικάτων και αντιρατσιστικών οργανώσεων για την καταδίκη των νεοναζί, συνδιοργανώνει τη Δευτέρα, 20 Απριλίου 2015 και ώρα 8:00πμ, κινητοποίηση στα Δικαστήρια των φυλακών Κορυδαλλού και κηρύσσει 4ωρη Παναττική Στάση Εργασίας ώρα 7:30-11:30πμ για τη διευκόλυνση της συμμετοχής των εργαζομένων στο συλλαλητήριο.

 

 

Όλοι στην αντιφασιστική συγκέντρωση!

Δευτέρα 20 Απρίλη, 8π.μ.

Χρ. Σμύρνης και Γρ. Λαμπράκη (γήπεδο Προοδευτικής)