Του αιρετού Καβακλή Λουκά: 6o ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΣΗΜΕΙΩΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΥΣΠΕ Α ΑΘΗΝΑΣ

ΘΕΜΑΤΑ ΠΥΣΠΕ 23/04/2015 – ΠΡΑΞΗ 6
1. Αποσπάσεις εκπαιδευτικών – τοποθετήσεις
Έγιναν δύο τοποθετήσεις εκπαιδευτικού σε κενές θέσεις, κατόπιν αιτήσεων των ίδιων των εκπαιδευτικών.
Έγινε, με ψήφους 3-2 (καταψηφίσαμε οι δυο αιρετοί) τοποθέτηση ως το τέλος της χρονιάς εκπαιδευτικού που είχε αποσπαστεί, χωρίς τη θέληση του, σε σχολείο που είχε κενό στο πρωινό πρόγραμμα με απόφαση της διευθύντριας εκπαίδευσης, κάνοντας χρήση του «διευθυντικού δικαιώματος» που της δίνει ο νόμος Διαμαντοπούλου.
Δυστυχώς η κυβέρνηση ακόμα διατηρεί την αντιδραστική αυτή διάταξη που στερεί από τους εκπαιδευτικούς βασικά εργασιακά δικαιώματα και αποψιλώνει τα ολοήμερα τμήματα από δασκάλους.
2. Αναγνώριση μεταπτυχιακού τίτλου σπουδών
Υποβλήθηκαν 3 αιτήσεις οι οποίες εγκρίθηκαν από το ΠΥΣΠΕ
3. Χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου
Υπήρξαν 7 αιτήσεις εκπαιδευτικών. Εγκρίθηκαν και οι επτά. Ιδιαίτερη προσοχή χρειάζεται από τους συναδέλφους η αίτησή τους να γίνεται πριν την πρόσληψη τους σε άλλη δουλειά ή έργο γιατί το ΠΥΣΠΕ δεν μπορεί να δώσει αναδρομικά άδεια εξάσκησης ιδιωτικού έργου.
4. Απόλυση εκπαιδευτικών λόγω μη ιάσιμης νόσου
Υποβλήθηκαν δυο αιτήσεις εκπαιδευτικών με αντίστοιχες βεβαιώσεις της Δευτεροβάθμιας Υγειονομικής Επιτροπής Αθηνών οι οποίες έγιναν αποδεκτές. Σημειώνουμε ότι οι εκπαιδευτικοί που ανήκουν στην παραπάνω κατηγορία συνταξιοδοτούνται.
5. Αίτηση συμμετοχής στη διαδικασία των μεταθέσεων
Απορρίφθηκε εκπρόθεσμη αίτηση εκπαιδευτικού για συμμετοχή στη διαδικασία των μεταθέσεων αφού είχε παρέλθει η καταληκτική ημερομηνία που προβλέπεται.
Λουκάς Καβακλής

αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Α Αθήνας

εκλεγμένος με το ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ (ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ – ΚΙΝΗΣΕΙΣ – ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ)

τηλ. 6949294781
αναπληρωματικός:

Κλιάφα Άρτεμις τηλ. 6986590304