Ε Ν Η Μ Ε Ρ Ω Τ Ι Κ Ο Δ Ε Λ Τ Ι Ο της αιρετού Κλιάφα Αρτέμιδας

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΠΥΣΠΕ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ (15/2/2016)

Συνεδρίασε τη Δευτέρα 15/2/2016 το ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας υπό τη νέα του σύνθεση μετά την αλλαγή που έγινε στις επιλογές Διευθυντών Εκπαίδευσης και συζήτησε τα παρακάτω θέματα:

 

1)  Αποσπάσεις προσωρινές τοποθετήσεις εκπαιδευτικών.

Στο υπηρεσιακό συμβούλιο κατατέθηκαν 2 αιτήσεις προσωρινής τοποθέτησης και 8 αιτήσεις απόσπασης. Κατά τη συνεδρίαση έγιναν δεκτές ομόφωνα οι αιτήσεις προσωρινής τοποθέτησης.  Από τις αιτήσεις απόσπασης μια απορρίφθηκε κατά πλειοψηφία, ψηφίστηκε από μεριάς μου, ενώ μία αίτηση θα εξεταστεί σε επόμενο συμβούλιο.

 

2)  Άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου.

Αίτηση για άδεια άσκησης ιδιωτικού έργου υπέβαλαν 13 συνάδελφοι. Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι 9 αιτήσεις ενώ 4 θα εξεταστούν σε επόμενη συνεδρίαση. Επίσης έγινε δεκτή η αίτηση ανάκλησης άσκησης ιδιωτικού έργου από συνάδελφο. Οι άδειες ισχύουν από την ημερομηνία της αίτησης των συναδέλφων.

Όσοι συνάδελφοι επιθυμούν να λάβουν άδεια καλό είναι να καταθέτουν την αίτηση πριν την ημερομηνία έναρξης του έργου, για να μην υπάρχει πρόβλημα κατά την πληρωμή τους.

 

3)  Απαλλαγή εκπαιδευτικού ΠΕ70 από κατ’ οίκον διδασκαλία μαθητή.

Έγινε ομόφωνα δεκτή η αίτηση απαλλαγής συναδέλφου από την κατ’ οίκον διδασκαλία.

 

 

 

4)  Αναγνώριση συνάφειας τίτλων μεταπτυχιακών σπουδών.

Εγκρίθηκαν ομόφωνα οι 4 αιτήσεις συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών μόνιμων εκπαιδευτικών. Το συμβούλιο απέρριψε ως αναρμόδιο την αίτηση συνάφειας αναπληρωτή συναδέλφου.

 

5)  Αναγνώριση προϋπηρεσίας μόνιμων εκπαιδευτικών.

Στο υπηρεσιακό συμβούλιο είχαν καταθέσει αίτηση αναγνώρισης προϋπηρεσίας 12 μόνιμοι εκπαιδευτικοί. Από αυτές έγιναν δεκτές οι 2 αιτήσεις που τηρούσαν όλες τις προϋποθέσεις. Δύο θα εξεταστούν σε επόμενη συνεδρίαση λόγω έλλειψης δικαιολογητικών, ενώ οι υπόλοιπες απορρίφθηκαν.

 

6)  Απόλυση εκπαιδευτικού λόγω ανικανότητας προς εργασία.

Απολύθηκε, μετά από αίτησή του, συνάδελφος λόγω μη ιάσιμου νοσήματος.

 

7)  Συμπλήρωση ωραρίου εκπαιδευτικού.

Εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, καταψήφισα, η μετακίνηση συναδέλφου ΠΕ06 για μία ώρα σε σχολείο του Ζωγράφου ώστε να καλύψει το ωράριό της.

Σαν να μην άλλαξε μια μέρα, οι εκπαιδευτικοί μετακινούνται ακόμη και για μια ώρα για να καλύψουν τα κενά στα σχολεία. Ήδη το υπουργείο εξέδωσε εγκύκλιο με την οποία καλεί τους σχολικούς συμβούλους να προβούν σε τροποποιήσεις των ωρολογίων προγραμμάτων για την κάλυψη των κενών. Η ενισχυτική διδασκαλία βαφτίστηκε από τον μνημονιακό υπουργό παιδείας αστοχία και στρέβλωση. Μιλά για χιλιάδες ώρες που πλεονάζουν, την ώρα που υπάρχουν χιλιάδες κενά εκπαιδευτικών. Ο κ. Αρβανιτόπουλος μετακινούσε συναδέλφους από ΠΥΣΠΕ σε ΠΥΣΠΕ για να καλύψει τα κενά, ο κ. Φίλης αποφάσισε τη μετακίνηση συναδέλφων για να καλύψει την έλλειψη διορισμών καταργώντας τις ώρες ενισχυτικής διδασκαλίας.

 

Την Τετάρτη 17/2/2016, στις 13.30,  συγκεντρωνόμαστε όλοι στο υπουργείο Παιδείας  για να απαιτήσουμε την κάλυψη των κενών με μόνιμους διορισμούς και να αποτρέψουμε την προσπάθεια   μετακίνησης εκπαιδευτικών.

 

Άρτεμις Κλιάφα

τηλ. 6986599304, e-mail: akliafa@gmail.com

Γεωργιόπουλος Γιώργος

(αναπληρωματικός)

                            τηλ. 6948519294  geogeor2@gmail.com