Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Κινητοποίηση την Τρίτη 19/9 στις 2.00 στην Α΄Διεύθυνση για τα κενά και τα προβλήματα λειτουργίας των σχολικών μοναδων

Συνάδελφοι,συναδέλφισσες

 

Η φετινή σχολική χρονιά βρήκε τα σχολεία μας με πολλά  κενά σε εκπαιδευτικό προσωπικό και  τα ολοήμερα να μη λειτουργούν ή να υπολειτουργούν πράγμα που επιδεινώνει τις εκπαιδευτικές συνθήκες τόσο για τους μαθητές μας όσο και για εμάς τους εκπαιδευτικούς.

 

Σε επίπεδο Α Διεύθυνσης δυστυχώς επιβεβαιώνονται οι εκτιμήσεις ότι ακόμα και μετά τις τελευταίες τοποθετήσεις παραμένουν 55 κενά δασκάλων,13 θεατρολόγων,33 εικαστικών ενώ για 300 μαθητές αντιστοιχούν μόνο 88 δάσκαλοι παράλληλης στήριξης 18 νήπια ενώ έχουν έγκριση,δεν έχουν παράλληλη στήριξη.

 

  • Τα ωρολόγια προγράμματα στα δημοτικά σχολεία, προκειμένου να ανταποκριθούν στο σχολείο της ΥΑ Φίλη και του Προεδρικού διατάγματος 79,συντάσσονται με μνημονιακή λογιστική και όχι με παιδαγωγικά κριτήρια.

 

  • Συνάδελφοι που συμπληρώνουν το ωράριο τους στο τμήμα τους αναγκάζονται να δίνουν ώρες μαθημάτων σε άλλους συναδέλφους προκειμένου να «κατεβούν» στο ολοήμερο.

 

  • Τμήματα με μαθητές από πολλές διαφορετικές χώρες ,πολλοί από τους οποίους δεν μιλούν ελληνικά,στερούνται τις πολύτιμες ώρες του δασκάλου τους για να λειτουργήσει το ολοήμερο ενώ ταυτόχρονα αυτοί οι μαθητές δεν έχουν καμμία επιπλέον στήριξη .

 

Καθόλου τυχαία ,όπως αποδεικνύεται,η αρμοδιότητα σύνταξης του ωρολόγιου προγράμματος ανήκει πια στον διευθυντή του σχολείου και όχι στον σύλλογο διδασκόντων.

 

Για όλα τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία μας,οι μαθητές , οι μαθήτριές μας και οι εκπαιδευτικοί ,σας καλούμε να είστε την Τρίτη 19/9 στις 2.00 στα γραφεία της Α Διεύθυνσης (Δώρου 9,Ομόνοια) στην κινητοποίηση που οργανώνει ο σύλλογός μας αλλά και άλλα εκπαιδευτικά σωματεία της Α Διεύθυνσης.