Σχετικά με τα σεμινάρια της υπηρεσίας εκτός ωραρίου για το «νέο σχολείο»

Α΄ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΘΗΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ

Όπως γνωρίζετε, το Υπουργείο Παιδείας επιχείρησε δυο φορές, τον περασμένο Νοέμβρη και Δεκέμβρη αντίσοιχα, να πραγματοποιήσει σεμινάρια σχετικά με το νέο σχολείο, εκτός ωραρίου, αλλά αντιμετώπισε τη σαφή άρνηση των εκπαιδευτικών να συμμετέχουν σε αυτά και την αποφασιστική αντίδραση των Συλλόγων Π.Ε. (δείτε προηγούμενη σχετική μας ανακοίνωση στο : http://www.a-athinon.gr/?p=186)

 

Το Υπουργείο επανέρχεται, διοργανώνοντας την Παρασκευή 30/3 και το Σάββατο 31/3 σεμινάρια για τους εκπαιδευτικούς που εργάζονται στα επιλεγέντα σχολεία για το «νέο σχολείο-σχολείο του 21ου αιώνα». 

 

Καλούμε τους συναδέλφους να αγνοήσουν και πάλι τις απαράδεκτες και αυθαίρετες εντολές, από όπου και αν προέρχονται και να μη συμμετέχουν σε καμιά «επιμορφωτική συνάντηση» εκτός ωραρίου, ούτε τώρα ούτε στο μέλλον, γιατί δεν έχουν καμιά τέτοια υποχρέωση !

 

Οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν έτσι κι αλλιώς καμιά απολύτως υποχρέωση να συμμετέχουν σε σεμινάριο ή οποιαδήποτε δραστηριότητα πέραν του εργασιακού τους ωραρίου που λήγει στις 2 μ.μ. των εργάσιμων ημερών.

 

Το Δ.Σ. του Συλλόγου :

Καλεί τους εκπαιδευτικούς να μη συμμετέχουν σε όσα από τα σεμινάρια πραγματοποιούνται σε ώρες εκτός εργασιακού ωραρίου δεδομένης και της απόφασης του Δ.Σ. της Δ.Ο.Ε. (Αρ. Πρωτ. 295/ 14/10/2011) όπου τονίζεται ότι «οι εκπαιδευτικοί δεν είναι υποχρεωμένοι σε καμία περίπτωση να παρακολουθούν σεμινάρια που πραγματοποιούνται, εκτός του εργασιακού τους ωραρίου».

 

Ο τρόπος, ο χρόνος και η πρακτική που ακολουθείται από το Υπουργείο Παιδείας και τις υπηρεσίες του για την προώθηση της λογικής του «νέου σχολείου» είναι προκλητικός. Την ώρα που όλα τα σχολεία βυθίζονται στη φτώχεια και την εγκατάλειψη, την ώρα που τα εκκαθαριστικά μισθοδοσίας αποτυπώνουν με τραγικό τρόπο τη μισθολογική μας σφαγή και την κοινωνική μας καταρράκωση, στήνονται φιέστες απορρόφησης κονδυλίων και στους χειμαζόμενους από τη φτώχεια εκπαιδευτικούς, ανακοινώνονται κλήσεις συμμετοχής τους, κατά παράβαση κάθε νόμιμου εργασιακού δικαιώματός τους.

Καλούμε τους συναδέλφους των συγκεκριμένων σχολείων :

  • Να μην ρίξουμε με την παρουσία μας νερό στο μύλο της πολιτικής που μας οδηγεί στην οικονομική και κοινωνική εξαθλίωση.
  • Να μη νομιμοποιήσουμε με την παρουσία και τη συμμετοχή μας σε σεμινάρια εκτός ωραρίου ένα προηγούμενο, που θα αξιοποιήσει η συγκυβέρνηση και το υπουργείο για να εμπεδώσει την καταστρατήγηση των εργασιακών μας δικαιωμάτων. Η διοργάνωση σεμιναρίων εκτός ωραρίου, προοιωνίζει άλλωστε και τις εργασιακές σχέσεις που επιδιώκεται να εμπεδωθούν στο «νέο σχολείο».
  • Να συνδέσουν τη δράση τους και τους προβληματισμούς τους με το Συντονιστικό των πιλοτικών σχολείων, τόσο για τη διαδικασία όσο και για το περιεχόμενο του «νέου σχολείου».