Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ είναι η απάντηση των εκπαιδευτικών στη νέα εγκύκλιο του Υπ. παιδείας για το ωράριο.

Η κυβέρνηση και το Υπ. Παιδείας επιχειρούν με κάθε τρόπο να υλοποιήσουν όλα τα προαπαιτούμενα της 3ης αξιολόγησης για το χώρο της εκπαίδευσης τα οποία συμπεριλαμβάνονται στο τελευταίο πολυνομοσχέδιο που ψήφισαν με την αντιπολίτευση πριν δύο εβδομάδες.

 

Με την υπ’αριθμ. πρωτ. 14181/ΓΔ4 -26-01-18 εγκύκλιο, η οποία με πολλή βιασύνη στάλθηκε στα σχολεία, το Υπουργείο εντείνει τις προσπάθειές του για την επιβολή του υποχρεωτικού 30ωρου, το οποίο θα ανοίξει διάπλατα το δρόμο για την αύξηση του διδακτικού ωραρίου με ότι σημαίνει αυτό για τα εργασιακά μας δικαιώματα, αλλά και το εργασιακό μέλλον χιλιάδων συναδέλφων μας αναπληρωτών.

Θα πρέπει να τονίσουμε ότι η σπουδή και η ένταση με την οποία επιχειρεί το Υπουργείο να πετύχει την υποχρεωτική παραμονή  των  εκπαιδευτικών αποδεικνύει περίτρανα ότι θέλουν να την χρησιμοποιήσουν  ως μέσο  για την επιβολή όλων των αντιεκπαιδευτικών μέτρων (αξιολόγηση, αυτοαξιολόγηση σχολικής μονάδας, κατάργηση της ώρας σίτισης ως διδακτικής, υλοποίηση σχεδίων για τις νέες δομές κλπ.) που μέχρι σήμερα το εκπαιδευτικό κίνημα  δεν έχει επιτρέψει να εφαρμοστούν.

Ο Σύλλογός μας οργανώνοντας τον αγώνα απέναντι στις νέες επιθέσεις Κυβέρνησης – ΔΝΤ-ΕΕ –ΟΟΣΑ που στοχεύουν στην διάλυση του δημόσιου σχολείου, καλεί τους συναδέλφους να διαφυλάξουν  μέσα στους Συλλόγους Διδασκόντων τα εργασιακά μας δικαιώματα, με πνεύμα συλλογικότητας και δημοκρατίας τονίζοντας τα εξής:

 

  • Η απόφαση της ΔΟΕ σχετικά με τα εργασιακά μας δικαιώματα καθώς και η πρόσφατη – μετά το σχετικό νόμο 4512/18 απόφασή της για το 30ωρο, είναι σε πλήρη ισχύ και τίποτα δεν έχει αλλάξει.
  • Καμία εγκύκλιος δεν μπορεί να ανατρέψει νόμο. Σε κάθε περίπτωση σημειώνουμε ότι, όλες οι μέχρι τώρα σχετικές διατάξεις του νόμου και της εγκυκλίου, αναφέρουν τη διατύπωση «όχι όμως πέρα από έξι (6) ώρες την ημέρα ή τριάντα (30) ώρες την εβδομάδα», διατύπωση που σαφέστατα ορίζει το μέγιστο και όχι το ελάχιστο ή το υποχρεωτικό όριο παραμονής.
  • Καλούμε τους συναδέλφους και τους Συλλόγους διδασκόντων να συνεχίσουν να εργάζονται όπως μέχρι σήμερα και να μην εφαρμόσουν καμία εντολή προς την κατεύθυνση παραμονής τους στο σχολείο για 30 ώρες την εβδομάδα.
  • Καλούμε όλους τους Συναδέλφους να συσπειρωθούν στους Συλλόγους τους και να καταγγείλουν κάθε προσπάθεια αυθαιρεσίας από πλευράς Διοίκησης.
  • Καλούμε τους Διευθυντές, υποδιευθυντές σχολικών μονάδων, προϊσταμένες νηπιαγωγείων και τους Διευθυντές Εκπαίδευσης να μην μπουν καν στη σκέψη επιβολής υποχρεωτικής παραμονής των εκπαιδευτικών στο σχολείο διότι θα βρουν το σύνολο του κλάδου απέναντί τους.
  • Η εμπειρία από τις πρόσφατες νικηφόρες μάχες για την αξιολόγηση μάς είναι χρήσιμη για τον δρόμο που πρέπει να ακολουθήσουμε ενώ παράλληλα ξυπνά μνήμες οργανωμένης αντίστασης του κλάδου σε πολλά στελέχη της εκπαίδευσης
  • Καλούμε τους Συλλόγους της Α΄ Διεύθυνσης Αθήνας σε κοινή παράσταση διαμαρτυρίας στη Διεύθυνση Εκπαίδευσης.
  • Καλούμε το ΔΣ της ΔΟΕ να ενημερώσει άμεσα τους συναδέλφους για τα νέα δεδομένα καθώς και τον αγωνιστικό σχεδιασμό του επόμενου διαστήματος.

 

Όλοι στην έκτακτη Γεν. Συνέλευση  του Συλλόγου μας :

Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου 2018,

αίθ. εκδηλώσεων 106ου Δημ. Σχολείου, ώρα 18.30.

Ιδιαίτερη σημασία θα έχει η παρουσία των Δ/ντών των Δημ. Σχολείων στη Συνέλευση.

 

       Δε θα τους αφήσουμε να καταστρέψουν τις ζωές μας.

Η πρόεδρος                                                         Ο Γ. Γραμματέας

 

Σπηλιοπούλου Κατερίνα                                    Αθανασόπουλος Νίκος