Ενημερωτικό δελτίο των αιρετών Μιλτσακάκη/Δίπλα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

Των αιρετών εκπροσώπων των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

Μιλτσακάκη Μιχάλη (τακτικός),                                                                                                                        

 τηλ: 6974513866 mmilts1@gmail.com

Νατάσα Δίπλα,  (αναπληρωματική)

τηλ: 6972339679 diplanat@gmail.com

 

Εκλεγμένων με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

 

 

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥΣ!

ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΣΧΟΛΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΜΕ ΥΠΟΣΤΕΛΕΧΩΣΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΗΝ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

400 KENA,  ΕΛΛΕΙΨΕΙΣ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΣΤΗΝ ΕΙΔΙΚΗ ΑΓΩΓΗ, ΤΑ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΛΟΗΜΕΡΑ

 

11/9/2018

 

Πρώτη μέρα των μαθημάτων κι ένας πολύ μεγάλος αριθμός ολοημέρων τμημάτων των Δημοτικών της Α΄ Δ/νσης Αθήνας φαίνεται ότι δε θα λειτουργήσει λόγω ελλείψεων σε διδακτικό προσωπικό κυρίως εκπαιδευτικών ειδικοτήτων. Πολλά ολοήμερα τμήματα Νηπιαγωγείων θα παραμείνουν κλειστά και ακόμα περισσότερα Τμήματα Ένταξης αστελέχωτα.

 

Όσο για προσλήψεις εκπ/κών παράλληλης στήριξης για τα παιδιά με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες αυτό αποτελεί ουτοπική πολυτέλεια στο σχολείο των μνημονιακών περικοπών και των συμπτύξεων, όταν μάλιστα ο αριθμός των περιπτώσεων παρουσιάζει κάθε χρόνο ανοδική αύξηση σε συνάρτηση με την παρατεταμένη οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η ελληνική οικογένεια.

 

Είναι ΝΤΡΟΠΗ το Υπουργείο και η Κυβέρνηση να πανηγυρίζουν για την κάλυψη των χιλιάδων χρόνιων και πάγιων αναγκών στην εκπαίδευση με αναπληρωτές. Είναι αληθινός ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ γιατί οι συνάδελφοί μας εδώ και 10-15 χρόνια παραμένουν στην αδιοριστία, καταδικασμένοι να ζουν σε ένα καθεστώς συνεχούς εργασιακής ομηρίας και ανασφάλειας.

 

Η σημερινή Κυβέρνηση (ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ) ακριβώς όπως και οι προηγούμενες Κυβερνήσεις (ΝΔ –ΠΑΣΟΚ) τήρησαν με θρησκευτική ευλάβεια ΟΛΟΥΣ τους μνημονιακούς νόμους για πάγωμα των διορισμών στην εκπαίδευση, περικοπές, συγχωνεύσεις κλπ. Είναι ΠΡΟΚΛΗΤΙΚΟ  η Κυβέρνηση να μιλά για τέλος των Μνημονίων και επαναφορά στην κανονικότητα όταν οι μόνιμοι διορισμοί είναι μηδενικοί και οι αποχωρήσεις των εκπαιδευτικών είναι περίπου 30.000 τα τελευταία χρόνια.

 

Μέχρι τώρα έχουν τοποθετηθεί οι υπεράριθμοι ΠΕ70 και ΠΕ60, οι αποσπασμένοι εντός και εκτός ΠΥΣΠΕ ΠΕ70-60- ΣΜΕΑΕ και οι αναπληρωτές σε ειδικά δημοτικά και νηπιαγωγεία και τμήματα ένταξης καθώς και οι αναπληρωτές στα τμήματα υποδοχής.

 

Τις επόμενες ημέρες αναμένεται να τοποθετηθούν οι αποσπασμένοι των άλλων ΠΕ καθώς και οι τοποθετήσεις αναπληρωτών ΠΕ70-60-07-08-11-32-79-86-91 και παράλληλη στήριξη καθώς και να ολοκληρωθεί η συμπλήρωση ωραρίου των ΠΕ05-06-11.

Να αναφέρουμε εδώ ότι στο αίτημα των αιρετών να δοθούν τα κενά προκειμένου να ενημερώσουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και τη ΔΟΕ, η διοίκηση απάντησε ότι δεν έχει να δώσει ενημέρωση γιατί αυτά είναι ….. μηδενικά !

 

Συγκεκριμένα, τα κενά που υπάρχουν μέχρι σήμερα  διαμορφώνονται ως εξής:

 

Α Διεύθυνση Αθήνας ΚΕΝΑ
Παράλληλη στήριξη Δημοτικών 275
Παράλληλη στήριξη Νηπιαγωγείων 15
Τμήματα ένταξης και ειδικά Νηπιαγωγεία 5
ΠΕ70 Τμήματα και τμήματα υποδοχής 45
ΠΕ60 10
ΠΕ07 5
ΠΕ08 20
ΠΕ32 15
ΠΕ79 5
ΠΕ11 5
ΣΥΝΟΛΟ 400

 

Για τις ανάγκες της υπηρεσίας στην αρχή της σχολικής χρονιάς κρίθηκαν υπεράριθμοι 95 δάσκαλοι και 23 νηπιαγωγοί.

Η περιορισμένη στελέχωση των ολοημέρων των Δημοτικών με δασκάλους ειδικοτήτων και μη επαρκή αριθμό δασκάλων ΠΕ70 (1 ανά δύο τμήματα), θα μετατρέψει το σχολείο σε φύλαξη, ωθώντας τους γονείς σε κέντρα μελέτης και αποδομώντας τη δημόσια και δωρεάν παιδεία. Ακόμα περισσότερο, η απουσία δασκάλων ειδικής αγωγής από το ολοήμερο ακυρώνει τον αντισταθμιστικό ρόλο του θεσμού του ολοημέρου για τον οποίο ιδρύθηκε.

 

Από την άλλη, οι επισφαλείς συνθήκες εργασίας των αναπληρωτών οι οποίοι καλύπτουν πάγιες ανάγκες με μετακινήσεις από χρονιά σε χρονιά, καθώς και οι συνεχείς μετακινήσεις των δασκάλων ειδικοτήτων από σχολείο σε σχολείο για την κάλυψη του ωραρίου τους αναιρούν την καλλιέργεια ουσιασιαστικής παιδαγωγικής σχέσης μεταξύ μαθητή και εκπ/κού και δημιουργούν τα χαρακτηριστικά ενός πρωτόγνωρου αστικοποιημένου σχολείου που ομοιάζει περισσότερο με εμπόρευμα παρά με χώρο μορφωτικής και πολιτισμικής αξίας.

 

Επίσης, υπάρχουν πολυπληθή τμήματα ένταξης σε Νηπ/γεία (μέχρι 9 παιδιά και με βαριές διαγνώσεις αυτισμού) τα οποία στεγάζονται εντός μικρών τμημάτων Νηπιαγωγείων, με αποτέλεσμα να δημιουργούνται ακατάλληλες συνθήκες φοίτησης.

 

Να επισημάνουμε ότι οι μαχητικές κινητοποιήσεις των Εκπαιδευτικών Σωματείων της Α’ Διεύθυνσης σε όλες τις συνεδριάσεις του Υπηρεσιακού Συμβουλίου από την έναρξη της σχολικής χρονιάς, εξασφάλισαν να μην υπάρξουν πλασματικές υπεραριθμίες και περικοπή/απόκρυψη των κενών, να μη γίνει καμία μετακίνηση εκπαιδευτικού. Ο μαζικός Συλλογικός Αγώνας θα διασφαλίσει την κάλυψη όλων των κενών  εξασφαλίζοντας τα μορφωτικά και εργασιακά δικαιώματα μαθητών και εκπαιδευτικών!  

Απαιτούμε:

Μόνιμους και μαζικούς διορισμούς για την κάλυψη όλων των κενών

Ένα δάσκαλο ΠΕ70 ανά δύο τμήματα ολοημέρου σστα Δημοτικά

Μετακίνηση μέχρι δύο σχολεία για τους δάσκαλους ειδικοτήτων για την κάλυψη του ωραρίου τους

Σπάσιμο των πολυπληθών τμημάτων ένταξης

Παράλληλη στήριξη για κάθε παιδί με ειδικές μαθησιακές δυσκολίες

 

Καλούμε τα εκπαιδευτικά σωματεία της Α’ Διεύθυνσης, τη ΔΟΕ, τις ενώσεις και τους συλλόγους γονέων, την ΑΣΓΜΕ, να μην ανεχτούν την λογική των περικοπών των μορφωτικών δικαιωμάτων των μαθητών και των κοινωνικών αναγκών της λαϊκής οικογένειας (λόγω του κλεισίματος των ολοημέρων) καθώς και των εργασιακών δικαιωμάτων μονίμων και των αναπληρωτών εκπαιδευτικών.

 Καλούμε στην κινητοποίηση των Σωματείων της Α Αθήνας για την  ειδική αγωγή  στην Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας την Τετάρτη 12 Σεπτέμβρη στις 14.00

 

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης, Ανεξάρτητη  Παρέμβαση/Αθηνά, Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας,

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Μακρυγιάννης