ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ του αιρετού Δημήτρη Σκλάβου

Δημήτρης Σκλάβος                                                

Αιρετός ΠΥΣΠΕ Α΄ ΑΘΗΝΑΣ

με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

www.paremvasis.gr

Τηλ: 6977466198

Ε-mail: disklav12@gmail.com          ΠΡΟΣ: ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔ. Π. Ε. Α΄ΑΘΗΝΑΣ

                                            ΚΟΙΝ: ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ Π. Ε. Α΄ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΘΗΝΑΣ

 

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ

 

Συνάδελφοι και συναδέλφισσες σας στέλνω το ενημερωτικό από  την τελευταία συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ, αφού όμως αναφερθώ προηγουμένως στο ζήτημα των οργανικών θέσεων που αφορά συνολικά τους εργαζόμενους στην πρωτοβάθμια  εκπαίδευση.

Είναι πάγια θέση του συνδικαλιστικού κινήματος και της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης ειδικότερα, η δημιουργία οργανικών θέσεων εκεί όπου απαιτείται στα σχολεία . Το Υπουργείο σε αυτό το αυτονόητο αίτημα κωφεύει συστηματικά, επιτρέποντας στη διαιώνιση της ανασφάλειας των εκπαιδευτικών και διατηρώντας έτσι το απαράδεκτο καθεστώς των αναπληρωτών, των ωρομίσθιων και των λοιπών σχέσεων ελαστικής εργασίας στο δημόσιο σχολείο.

Συγκεκριμένα παρά την συνεχή μας πίεση εξακολουθεί  να μην ανακοινώνεται η ίδρυση 2 οργανικών θέσεων Αγγλικής γλώσσας (ΠΕ06), 2 οργανικών θέσεων Φυσικής Αγωγής (ΠΕ11) και 1 οργανικής θέσης Μουσικής (ΠΕ16) στο κάθε σχολείο ΕΑΕΠ της Α΄ Αθήνας αλλά και όλης της χώρας, μολονότι το ωράριο των μαθημάτων  σε αυτά τα σχολεία επιβάλλει τέτοια δημιουργία οργανικών θέσεων. Κατά την ίδια «λογική» (του παραλόγου) δεν δημιουργούνται οργανικές θέσεις εικαστικών, πληροφορικής και θεατρικής αγωγής στα σχολεία και εξακολουθούν οι νηπιαγωγοί να πηγαίνουν ακόμα και άρρωστες στα νηπιαγωγεία αφού δεν υπάρχουν  στη διάθεση άλλες να τις αντικαταστήσουν.

Αντί της μείωσης της αναλογίας μαθητών-εκπαιδευτικών σε 1/20 και 1/15 στις μικρές τάξεις και στα νηπιαγωγεία που ουσιαστικά ανοίγει νέες οργανικές θέσεις αλλά και χιλιάδες προσλήψεις αδιόριστων εκπαιδευτικών η κυβέρνηση και η διοίκηση μιλάει για μηδενικές μεταθέσεις στην Α Αθήνας αλλά και σε πολλές περιοχές και κυρίως αστικά κέντρα της χώρας.

Ταυτόχρονα ασκείται πίεση σε εκπαιδευτικούς εκ μέρους των συμβούλων να αναληφθούν προγράμματα ή να παρουσιαστούν σενάρια δράσεων. Είναι αναγκαίο να επαναληφθεί  για άλλη μια φορά πως η ανάληψη προγραμμάτων και η κατάθεση σεναρίων είναι εντελώς προαιρετική. Συνεπώς σε κάθε περίπτωση πίεσης ή απόπειρας αξιολόγησης πρέπει άμεσα να ειδοποιείται ο αντίστοιχος Σύλλογος Εκπαιδευτικών προκειμένου να παρεμβαίνει.

Στη συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ την Τρίτη 27/3 συζητήθηκαν τα παρακάτω θέματα:

  1. 1.    ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΚΗΣΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΕΡΓΟΥ ΜΕ ΑΜΟΙΒΗ

Εγκρίθηκε μια αίτηση συναδέλφισσας

2.ΧΟΡΗΓΗΣΗ ΣΥΝΑΦΕΙΑΣ ΜΕΤΑΠΤΥΧΙΑΚΟΥ και ΔΙΔΑΚΤΟΡΙΚΟΥ  ΤΙΤΛΟΥ  ΣΠΟΥΔΩΝ

Εγκρίθηκαν οι τέσσερις από τις πέντε αιτήσεις συναδέλφων που ζητούσαν τη χορήγηση συνάφειας και που πληρούσαν τις απαραίτητες προϋποθέσεις.

 

  1. 3.    ΑΠΟΣΠΑΣΗ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥ ΣΕ ΑΛΛΟ   ΣΧΟΛΕΙΟ

Έγιναν δυο αποσπάσεις.

                                                                                ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΣΚΛΑΒΟΣ

                                           αιρετός εκπρόσωπος στο ΠΥΣΠΕ Α΄Αθήνας

(τηλ. 6977466198)

αναπληρωματικός ΜΠΕΡΜΠΑΤΙΩΤΗ ΔΗΜΗΤΡΑ

 (τηλ. 6972091673)

με το ψηφοδέλτιο της ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

www.paremvasis.gr