Ενημερωτικό της αιρετού Ντίνας Ρέππα

ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ 5o

Της εκπροσώπου των εκπαιδευτικών στο ΠΥΣΠΕ της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας

Εκλεγμένης με το Ψηφοδέλτιο της

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗΣ

ΠΑΡΕΜΒΑΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΙΣ

 

 

 

Ρέππα Ντίνα (τακτική),                                                                                                                              

τηλ: 6977003052 paremvasisntina@gmail.com

 

 

Το ΠΥΣΠΕ και τα υπηρεσιακά συμβούλια δεν είναι «άβατο». Οι αιρετοί εκπρόσωποί έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν τα Εκπαιδευτικά Σωματεία και όλους τους συναδέλφους για το ότι συμβαίνει σε αυτά. Υπερασπίζονται τα εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα με όρους κινήματος και όχι προσωπικών εξυπηρετήσεων. Φως στα σκοτεινά δωμάτια, άμμος στα γρανάζια της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής!

21/2/2019

ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

 

  1. Σχετικά με τις επιλογές υποδιευθυντών σχολικών μονάδων

 

Όπως έχουμε δηλώσει ως Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση/Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις υποστηρίζουμε αποκλειστικά τις αποφάσεις των συλλόγων διδασκόντων και δεν συμμετέχουμε σε αξιολογικές διαδικασίες προσόντων. Το ίδιο καλούμε και τους συλλόγους διδασκόντων να μην προβούν σε κανενός είδους διαδικασία «αξιολόγησης» των προσόντων των υποψηφίων υποδιευθυντών/-τριών, αλλά με μυστική ψηφοφορία (όπου υπάρχουν περισσότεροι τους ενός υποψήφιοι/-ες) να προχωρήσουν στη διαμόρφωση της πρότασης του συλλόγου των διδασκόντων προς το ΠΥΣΠΕ, διασφαλίζοντας τόσο τις συναδελφικές σχέσεις μεταξύ των μελών των συλλόγων διδασκόντων όσο και τη μη εφαρμογή των σχεδίων για πέρασμα των διαδικασιών της «αξιολόγησης» μεταξύ των εκπαιδευτικών. Θεωρούμε απαράδεκτη τη ρύθμιση του ισχύοντος νόμου 4547/2018 με την οποία αποκλείονται οι αναπληρωτές/τριες συνάδελφοί μας από τη διαδικασία λήψης απόφασης που έχει καταθέσει ο Σύλλογος Διδασκόντων για τους υποψηφίους υποδιευθυντές/ντριες. Οι αναπληρωτές/τριες αποτελούν οργανικό και συστατικό κομμάτι του σώματος του συλλόγου διδασκόντων και επιβάλλεται να έχουν λόγο στις αποφάσεις του. Η παραπάνω ρύθμιση είναι παράνομη και αντιβαίνει σε ό,τι ορίζει το άρθρο 11 στοιχείο ΣΤ΄ του Ν1566/1985.

Σημειώνουμε ότι κατά την επιλογή υποδιευθυντών/τριών  τον Νοέμβριο του 2018 η πλειοψηφία του Συμβουλίου επιλογής αυθαιρέτησε γιατί σε άλλες περιπτώσεις χρησιμοποίησε ως αιτιολόγηση της επιλογής της τα προσόντα (χωρίς να τα μοριοδοτήσει) και σε άλλες όχι! Είναι φανερό ότι με τον τρόπο αυτό δεν ακολούθησε ενιαίο κριτήριο στις επιλογές της αλλά έκρινε και επέλεξε «κατά το δοκούν», χρησιμοποιώντας ως επιχείρημα την ασάφεια του νόμου, με ότι σημαίνει αυτό για επιλογές αδιαφάνειας και εξυπηρετήσεων! Μόνος τρόπος για να ακυρώνονται οι αυθαιρεσίες είναι η συλλογική λειτουργία και η απόφαση με μυστική ψηφοφορία των συλλόγων διδασκόντων.

 

  1. Σχετικά με τις διαδικασίες επιλογής για θέσεις υπεύθυνων διαφόρων τομέων της Α’ Διεύθυνσης Αθήνας (Υπεύθυνοι Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών, Φυσικής Αγωγής κ.λπ.)

 

Ως αιρετοί εκπρόσωποι εκλεγμένοι με το ψηφοδέλτιο της Ανεξάρτητης Ριζοσπαστικής Παρέμβασης/Παρεμβάσεις Κινήσεις Συσπειρώσεις δηλώνουμε ότι και στις επιλογές για τις θέσεις υπευθύνων διαφόρων τομέων της διεύθυνσης που εμπεριέχει συνεντεύξεις και βαθμολόγηση υποψηφίων, δε θα μπούμε στη διαδικασία αξιολόγησης-βαθμολόγησης. Θα παραβρισκόμαστε βάζοντας παύλα (–). Θεωρούμε ότι είναι έξω από κάθε συνδικαλιστική δεοντολογία ο αιρετός εκπρόσωπος να βαθμολογεί με κλίμακα, να αξιολογεί δηλαδή τον κάθε υποψήφιο και να θέτει ερωτήσεις στους υποψηφίους με σκοπό να τους αξιολογήσει τελικά. Θεωρούμε ότι η αξιολόγηση με διαβαθμισμένη αριθμητική κλίμακα εμπλέκει το συνδικαλισμό και το συνδικάτο σε αδιαφανείς διαδικασίες, υπονομεύει κατάφορα την ενότητά του και συκοφαντεί τον συνδικαλισμό που υπηρετεί ενιαία συμφέροντα και όχι παραταξιακές σκοπιμότητες, διευκολύνσεις ημετέρων και κυβερνητικές και κρατικές επιδιώξεις.  Τον αφήνει έκθετο σε συναλλαγές με τη διοίκηση και όλους τους μυστικούς και υπόγειους μηχανισμούς.  Για την υπεράσπιση των εργασιακών, συνδικαλιστικών δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών  θα μεταφέρουμε στα όργανα διοίκησης και στη διαδικασία επιλογής των στελεχών, χρησιμοποιώντας την αρνητική αριθμητική βαθμολογία ως μέσο υπεράσπισης των εκπαιδευτικών και των δικαιωμάτων τους, τη θέση και τις αποφάσεις – καταγγελίες Συλλόγων Εκπαιδευτικών ή Συλλόγων Διδασκόντων που κοινοποιήθηκαν στο σύλλογο Π.Ε. που ανήκουν, για υποψήφιους που έχουν παίξει αντιδραστικό ρόλο, με αυταρχικές, αντιδημοκρατικές, αντισυναδελφικές συμπεριφορές,  συμπεριφορές που χρησιμοποιούν τις θέσεις εξουσίας για να υποτάσσουν, εκφοβίζουν, εκβιάζουν τους εκπαιδευτικούς και που αντίκειται στα συλλογικά συνδικαλιστικά δικαιώματα. Επειδή θωρούμε ότι εκπροσωπούμε το εκπαιδευτικό κίνημα και τους συλλόγους και δε δρούμε προσωπικά, καλούμε τους Συλλόγους εκπαιδευτικών ΠΕ της Α’ Αθήνας (Α’ Αθηνών, Αθηνά, Αριστοτέλης, Μακρυγιάννης, Παρθενώνας, Ρ. Ιμβριώτη, Μ. Παπαμαύρος) να μας ενημερώνουν για τα παραπάνω.

 

Α. 8η Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας

 

Πραγματοποιήθηκε η 8η συνεδρίαση στις 20-02-2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 08:30, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

Θέμα 1ο: Ορισμός αναπλ. Προϊσταμένων 2/θ Νηπιαγωγείων Δ/νσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Τοποθετήθηκαν προϊσταμένες 2/θ Νηπ/γείων, οι οποίες δεν είχαν καλυφθεί στην προηγούμενη διαδικασία, ως εξής:

14ο Αθ.: Παπαδάκη Μαγδαληνή, 20ο Αθ.: Ντόγκα Χαϊδούλα, 22ο Αθ.: Βοϊδη Μαρία, 26ο Αθ.: Μερεντίτη Παρασκευή, 32ο Αθ.: Ακριδέλη Νεκταρία, 49ο Αθ.: Αργυρή Όλγα, 75ο Αθ.: Μανωλά Αλίκη Μαρία, 87ο Αθ.: Βραχιώτη Ιωάννα, 98ο Αθ.: Βαλλιανού Ειρήνη, 108ο Αθ.: Μήτσιου Αναστασία, 119ο Αθ.: Ανεστίδη Χριστίνα, 133ο Αθ.: Ασπρουλάκη Ιωάννα, 139ο Αθ.: Ζορμπαλά Ελπίδα, 3ο Ζωγρ.: Εξάρχου Μαρία, 6ο Ηλιούπ.: Μαυραγάνη Σταυρούλα, 13ο Ηλιούπ.: Μαρη Ουρανία, 4ο Ν.Φιλαδ.: Κυριαζοπούλου Παναγιώτα, 2ο ειδικό ΕΛΕΠΑΠ: Αντουράκη Ελένη

Η τοποθέτηση, έγινε με βάση τον νόμο 1566/85, όπως τροποποιήθηκε από τον 4547/2018, ο οποίος, ορίζει την τοποθέτηση υποχρεωτικά (και χωρίς θετική δήλωση) με βάση την αρχαιότητα των οργανικά τοποθετημένων κι αν δεν υπάρχουν, τότε όσων βρίσκονται με απόσπαση κι αν δεν υπάρχουν ούτε αυτοί, των αναπληρωτών/τριών. Το συμβούλιο εξαίρεσε εκπαιδευτικό που ενώ ήταν η αρχαιότερη, έκανε αρνητική δήλωση προσκομίζοντας πιστοποιητικό αναπηρίας από ΚΕΠΑ. Οι προϊσταμένες που ορίστηκαν, θα λαμβάνουν το επίδομα θέσης ως τις 31/8/2019 και η προϊσταμένη του 2ου ειδικού ΕΛΕΠΑΠ ως τις 21/6/2019 λόγω του γεγονότος ότι είναι αναπληρώτρια.

 

 

Θέμα 2ο: Ορισμός Αναπληρωτή Υποδ/ντή Α΄ του 33ου Δ.Σ. Αθηνών

Αναπληρώτρια Υποδ/ντρια Α΄ του 33ου Δ.Σ. Αθηνών ορίστηκε με βάση την αρχαιότητα όπως ορίζει ο νόμος, η Σκαρμούτσου Γεωργία.

 

Θέμα 3ο: Εκδίκηση ενστάσεων κατά του Προσωρινού Πίνακα Κατάταξης δεκτών υποψηφίων για τις θέσεις Υπευθύνων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών

 

Δεν υπήρξαν ενστάσεις και ο Πίνακας Κατάταξης δεκτών υποψηφίων για τις θέσεις Υπευθύνων Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών οριστικοποιήθηκε με μοναδικό υποψήφιο τον Τανισλάβ Φλωρίν-Ντανιέλ. Την Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου θα πραγματοποιηθεί η 9η συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ για να ορίσει το πρόγραμμα συνέντευξης του υποψηφίου. Σχετικά με τη στάση μας στη συνέντευξη ισχύει η παραπάνω δήλωσή μας.

 

Θέμα 4ο: Χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή

Χορηγήθηκαν 6 άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε ΠΕ70 από το 5ο ΔΣ Ηλιούπολης προκειμένου να απασχοληθεί ως διδάσκουσα στο Παιδαγωγικό Τμήμα Ειδικής Αγωγής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, από το 7ο ΔΣ Δάφνης προκειμένου να συνεργαστεί ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό με το Πανεπιστήμιο FREDERICK της Κύπρου  για την επίβλεψη των φοιτητών  του μαθήματος “DLSPE503: Μεθοδολογία της Έρευνας”, από το 3θέσιο Πειραματικό του πανεπιστημίου Αθηνών προκειμένου να διδάξει στην  ΑΣΠΑΙΤΕ το μάθημα ΠΑΔ ΙΙ (Πρακτική Άσκηση Διδασκαλίας, από το 4ο ειδικό Αθηνών προκειμένου να απασχοληθεί ως Προσωπικός Σύμβουλος Πρακτικής Άσκησης για το κοινό Π.Μ.Σ  των Πανεπιστημίου Πατρών – Πανεπιστημίου Λευκωσίας, σε ΠΕ60 από το 35ο Νηπ/γείο προκειμένου να απασχοληθεί ως υπάλληλος γραφείου στην επιχείρηση “SCHOOL CLUB – ΖΑΧΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑ, σε ΠΕ60.50 από το 142 Νηπ/γείο προκειμένου να απασχοληθεί ως καθηγήτρια  στο “Mediterranean College” για τη διδασκαλία των μαθημάτων.

 

Θέμα 5ο: Απόσπαση εκπ/κού εντός ΠΥΣΠΕ

Αποσπάσθηκε η εκπαιδευτικός Σπυριούνη Αικατερίνη ΠΕ70, με οργανική στο 51ο ΔΣ Αθηνών, μετά από αίτησή της στο 49ο ΔΣ Αθηνών για την κάλυψη κενού. Στην εκπαιδευτικό δόθηκαν τα κενά 81ο, 49ο, 141ο, 144ο, που υπήρχαν εκείνη την ώρα και επέλεξε.

 

Β.  7η Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε η 7η συνεδρίαση στις 18-02-2019, ημέρα Δευτέρα και ώρα 09:00, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

Θέμα 1ο: Αποσπάσεις εκπ/κών εντός ΠΥΣΠΕ Α΄ Αθήνας

Αποσπάσθηκαν οι εκπαιδευτικοί Χρήστου Λαμπρινή, ΠΕ70 από το 10ο ΔΣ Αθηνών στο 15ο ΔΣ Αθηνών και η Κωνσταντοπούλου Γεωργία, ΠΕ70 από το 15ο ΔΣ Αθηνών στο 33ο ΔΣ Αθηνών για την κάλυψη κενών.

 

Γ. 6η Συνεδρίαση του ΠΥΣΠΕ Α’ Αθήνας

Πραγματοποιήθηκε η 6η συνεδρίαση στις 13-02-2019, ημέρα Τετάρτη και ώρα 09:00, με τα παρακάτω θέματα ημερήσιας διάταξης:

 

Θέμα 1ο: Ορισμός αναπληρωτή/ριας υποδιευθυντή/ριας στο 81ο Δ.Σ. Αθηνών

Ορίσθηκε αναπληρώτρια υποδιευθύντρια η Μαράσογλου Φωτεινή

Θέμα 2ο:  Μοριοδότηση υποψήφιου εκπ/κού για τη θέση του Υπευθύνου Πληροφορικής

Καταρτίστηκε ο προσωρινός πίνακας και καθορίστηκε προθεσμία υποβολής ενστάσεων ως 19/2/2019.

Θέμα 3ο: Ανάθεση υπερωριακής απασχόλησης σε εκπ/κό για κατ’ οίκον διδασκαλία μαθητή

 

Ανατέθηκε στον Κικίδη Παναγιώτη, που υπηρετεί στο 10ο ειδικό Αθηνών ως μόνιμος. Για τη συγκεκριμένη προκήρυξη υπήρξαν τέσσερις αιτήσεις εκπαιδευτικών ΠΕ70.50

 

Θέμα 4ο: Απόσπαση εκπαιδευτικού εντός ΠΥΣΠΕ

 

Το θέμα αυτό δεν συζητήθηκε ύστερα από την ανάκληση της αίτησης απόσπασης από την εκπαιδευτικό

 

Θέμα 5ο: Αναγνώριση συνάφειας μεταπτυχιακών τίτλων σπουδών

 

Δόθηκαν 4 συνάφειες μεταπτυχιακών τίτλων σε εκπαιδευτικούς ΠΕ70 από το 26ο ΔΣ Αθηνών Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης “Master of Science in Education” που απονεμήθηκε από το The City University of New York, από το 59ο ΔΣ Αθηνών Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης εξ αποστάσεως εκπαίδευσης “Μεταπτυχιακός Τίτλος στην Εκπαιδευτική Ψυχολογία” που απονεμήθηκε από το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας στην Κύπρο, από το 132ο ΔΣ Αθηνών Μεταπτυχιακού Διπλώματος Ειδίκευσης “Επιστήμες της Αγωγής: Ειδική Αγωγή και Εκπαίδευση Ατόμων με Προβλήματα Προφορικού Λόγου” του Κοινού Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών του Ελληνικού Ανοιχτού Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και από το 93ο ΔΣ Αθηνών Μεταπτυχιακών Σπουδών “Επιστήμες της Αγωγής” του Παιδαγωγικού Τμήματος  Δημοτικής Εκπαίδευσης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών

 

Θέμα 6ο: Χορήγηση αδειών άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή

 

Χορηγήκαν 9 άδειες άσκησης ιδιωτικού έργου με αμοιβή σε ΠΕ70 από το 4ο ΔΣ Καισαριανής προκειμένου να απασχοληθεί ως Συνεργαζόμενο Εκπαιδευτικό Προσωπικό στο Διαπανεπιστημιακό  Εξ Αποστάσεως Μεταπτυχιακό Πρόγραμμα “Ειδική Αγωγἠ και Εκπαίδευση” του Πανεπιστημίου Λευκωσίας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Πατρών, από το 8ο ΔΣ Ζωγράφου προκειμένου να απασχοληθεί ως μουσικός, από το 70ο ΔΣ Αθηνών προκειμένου να απασχοληθεί σε επιχείρηση προσφέροντας γραμματειακή υποστήριξη, σε ΠΕ16.01 από το 8ο ΔΣ Ζωγράφου αμοιβή προκειμένου να απασχοληθεί ως μουσικός, σε ΠΕ71 από το 96ο ΔΣ Αθηνών προκειμένου να απασχοληθεί σε επιχείρηση, σε ΠΕ79 από το 2ο ειδικό ΕΛΕΠΑΠ προκειμένου να απασχοληθεί ως μουσικοθεραπεύτρια, σε ΠΕ86 από το 12/θέσιο ΠΔΣΠΑ (Μαράσλειο) προκειμένου να απασχοληθεί ως ωρομίσθιος εκπαιδευτής σε Δημόσιο ΙΕΚ, σε ΠΕ60.50 από το 78ο Νηπ/γείο Αθηνών προκειμένου να απασχοληθεί ως διδάσκουσα στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης σε συνεργασία με το Ε.Κ.Ε.Φ.Ε. Δημόκριτος και σε ΠΕ61 από το 138ο Νηπ/γείο Αθηνών προκειμένου να απασχοληθεί ως ταμίας

Θέμα 7ο: Ορισμός αναπληρώτριας προϊσταμένης στο 104ο Νηπ/γείο Αθηνών

Ορίστηκε η Μπραντίτσα Μαρία ως αναπληρώτρια προϊσταμένη με βάση την αρχαιότητα και θα λαμβάνει το επίδομα μέχρι την επιστροφή της προϊσταμένης στα καθήκοντά της.

 

Δ. 2η Συνεδρίαση Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Στελεχών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας

Την Τετάρτη 13/2, πραγματοποιήθηκε η 2η συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Επιλογής Στελεχών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Π.Υ.Σ.Π.Ε. Α΄ Αθήνας, με θέμα: Πρόταση τοποθέτησης Υποδιευθυντών των 87ου, 105ου, 129ου Δημ. Σχολείων Αθηνών και Ειδικού Δ.Σ. ΕΛΕΠΑΠ της Διεύθυνσης Π.Ε. Α΄ Αθήνας.

Ως υποδιευθυντές/ντριες τοποθετήθηκαν στο 105ο ΔΣ η Ελευθέρου Μαριλένα ΠΕ70, στο 129ο ΔΣ ο Καρκανίδης Παναγιώτης ΠΕ70, και στο 12/θέσιο Ειδικό ΔΣ ΕΛΕΠΑΠ η Αμαραντίδου Αικατερίνη ΠΕ70, και οι τρεις περιπτώσεις ύστερα από  απόφαση-πρόταση του Συλλόγου Διδασκόντων. Στο 87ο Διαπολιτισμικό ΔΣ η θέση παραμένει κενή λόγω έλλειψης υποψηφιοτήτων. Για τη στάση μας στις επιλογές υποδιευθυντών ισχύει η παραπάνω δήλωσή μας.

 

Στην Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική Παρέμβαση συμμετέχουν:

 

Ανεξάρτητη Αγωνιστική Κίνηση/Αριστοτέλης, Ανεξάρτητη  Παρέμβαση/Αθηνά,

Δάσκαλοι σε Kίνηση/Παρθενώνας,

Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Ρόζα Ιμβριώτη, Εκπαιδευτικοί σε δράση/Μ. Παπαμαύρος, Ανεξάρτητη Ριζοσπαστική  Παρέμβαση/Μακρυγιάννης