Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας – Πέμπτη 28 Μάρτη

ΠΛΗΡΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΗΣ ΜΗΤΡΟΤΗΤΑΣ

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ -ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ- ΔΕ ΣΥΜΒΙΒΑΖΟΜΑΣΤΕ

 

 Κάλεσμα σε παράσταση Διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Εργασίας (Σταδίου 29)

 Πέμπτη 28 Μάρτη του 2019 στις 2 μ.μ.

 

 

Στο τόσο ζωτικό και δίκαιο αίτημα χιλιάδων αναπληρωτών/τριών, συλλογικοτήτων και σωματείων   για πλήρη εξίσωση των αδειών  που αφορούν τη μητρότητα το Υπουργείο Παιδείας απάντησε με 3,5 μήνες  άδεια ανατροφής. Ωστόσο, οι μητέρες που έκαναν έστω και μία φορά χρήση του μειωμένου ωραρίου τους πριν την έκδοση της Υπουργικής απόφασης αποκλείονται από την άδεια αυτή. Επίσης, η εν λόγω άδεια χορηγείται αποκλειστικά μετά τη λήξη της άδεια μητρότητας και ο χρόνος λήψης της δεν μπορεί να μετατεθεί ούτε να παραταθεί, λήγει δηλαδή με τη λήξη της εργασιακής σχέσης της αναπληρώτριας εκπαιδευτικού.

Άρα , οι 3,5 μήνες ανατροφής τέκνου για τους οποίους τόσο υπερηφανεύτηκε ο Υπουργός, όχι μόνο δεν δικαιώνουν τα αιτήματα  των ελαστικά εργαζόμενων εκπαιδευτικών αλλά δεν μπορούν καν να χορηγηθούν σε όλες τις νέες μητέρες, εφόσον η άδεια δεν μπορεί να ισχύσει ή να μεταφερθεί στη νέα σύμβαση εργασίας. Σε κάθε περίπτωση δε πρόκειται να συμβιβαστούμε με την εργασιακή βαρβαρότητα  ούτε να αποδεχτούμε τα προεκλογικά κόλπα της κυβέρνησης που εμπαίζουν ακόμα περισσότερο τις αναπληρώτριες μητέρες,  ειδικά όταν πρόκειται για ένα τόσο ευαίσθητο κοινωνικό ζήτημα όπως η μητρότητα. Οι αγώνες μας  για πλήρη εξίσωση και πλήρη προστασία της κύησης-λοχείας-ανατροφής θα συνεχίσουν ώστε καμία έγκυος αναπληρώτρια να μην αναγκαστεί ξανά σε άδεια άνευ αποδοχών ή παραίτηση. Δε θα συμφιλιωθούμε  με τις ευέλικτες εργασιακές σχέσεις ούτε με τα “ευέλικτα δικαιώματα” και την αδιαλλαξία της εργοδοσίας  που επιτίθεται στη μητρότητα και τρομοκρατεί τους/τις ελαστικά εργαζόμενους/μενες.

 Δηλώνουμε την στήριξη μας σε κάθε εργαζόμενο που διεκδικεί τη βελτίωση των συνθηκών εργασίας του, που παλεύει ενάντια στην εργοδοτική τρομοκρατία. Εκφράζουμε την αλληλεγγύη μας και καλούμε  σε παράσταση διαμαρτυρίας στο       Υπουργείο Εργασίας την Πέμπτη 28 Μάρτη του 2019 στις 2 μ.μ. με την Οµοσπανδία Γυναικών Ελλάδας (ΟΓΕ) , με συλλογικότητες και εκπαιδευτικά σωματεία Π.Ε. και Δ.Ε.

 

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

 

  • ΠΛΗΡΗ εξίσωση των αδειών – 9μηνη άδεια ανατροφής για όλες και όλους τους συναδέλφους με πλήρεις αποδοχές, ένσημα και προϋπηρεσία

 

  • Χορήγηση άδειας επαπειλούμενης κύησης και άδειας ασθένειας τέκνου

 

  • Αναδρομική προσμέτρηση της προϋπηρεσίας και ενσήμων για όσες/όσους εξαναγκάστηκαν σε άδειες άνευ αποδοχών

 

  • Σε κάθε περίπτωση απαιτούμε όλες οι αναπληρώτριες εργαζόμενες μητέρεςνα πάρουν και φέτος την θεσμοθετημένη άδεια των 3,5 μηνών, την οποία αναγκάστηκε να νομοθετήσει η κυβέρνηση κάτω από την πίεση των αγώνων μας.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος