Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Όλοι στις κινητοποιήσεις: Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, Κλαυθμώνος 11 π.μ. – Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, Υπουργείο Παιδείας, 1 μ.μ.

Να μην περάσει το σχέδιο της κυβέρνησης της Ν.Δ. να βάλει τη συνδικαλιστική δράση στο γύψο!

Να αγωνιστούμε για μαζικούς διορισμούς/διορισμό όλων των αναπληρωτών

 

Το εκπαιδευτικό κίνημα βρίσκεται μπροστά σε μια πολύ κρίσιμη περίοδο. Η κυβέρνηση της ΝΔ συνεχίζει επιταχύνοντας την αντιεκπαιδευτική πολιτική όλων των προηγούμενων κυβερνήσεων και προωθεί μια σειρά βαθιά συντηρητικών/νεοφιλελεύθερων αναδιαρθρώσεων στην εκπαίδευση, την εργασία, τα κοινωνικά και δημοκρατικά δικαιώματα:

 

  • Με την προώθηση της αξιολόγησης σε όλο το φάσμα της εκπαίδευσης. Η εξαγγελία νέου νομοσχεδίου για την αξιολόγηση από την κυβέρνηση αποτελεί αιτία πολέμου για το εκπαιδευτικό κίνημα που έχει ακυρώσει στην πράξη ψηφισμένους νόμους για την αξιολόγηση εδώ και 22 χρόνια.
  • Με την πολιτική της αδιοριστίας και της κάλυψης των αναγκών για δεκάδες χιλιάδες μόνιμους διορισμούς με προσλήψεις αναπληρωτών, με την πολιτική του προσοντολόγιου και του διαγωνισμού του ΑΣΕΠ, την απαξίωση του πτυχίου, της προϋπηρεσίας και των εργασιακών δικαιωμάτων που προκύπτουν από αυτά και την εργασιακή ομηρία δεκάδων χιλιάδων αναπληρωτών συναδέλφων. Απέναντι σε αυτές τις πολιτικές επιβάλλεται να συνεχιστεί ο αγώνας δυναμικά, να ξαναπιάσουμε το νήμα από τις μεγάλες κινητοποιήσεις του Μάρτη του ’18 και του Γενάρη του ’19 στοχεύοντας στην ανατροπή-κατάργηση του προσοντολογίου, διεκδικώντας μαζικούς μόνιμους διορισμούς και διορισμό όλων των αναπληρωτών αποκλειστικά με το πτυχίο και όλη την προϋπηρεσία.
  • Με το πάγωμα της υλοποίησης της δίχρονης υποχρεωτικής προσχολικής αγωγής και εκπαίδευσης και την εξαίρεση 13 Δήμων από την άμεση εφαρμογή της. Με μια σειρά Δήμους να υπονομεύουν ανοιχτά τη δίχρονη και την πλήρη ανυπαρξία οποιουδήποτε σχεδίου επίλυσης του κτιριακού προβλήματος.
  • Mε τα ιδεολογήματα της δήθεν αριστείας και της παιδείας για λίγους και εκλεκτούς, τη βαθιά συντηρητική στροφή στο περιεχόμενο της γνώσης (δηλώσεις Κεραμέως για σχολική ιστορία, ιεροδιδάσκαλους, σημαία κλπ.)
  • Με το «Αναπτυξιακό πολυνομοσχέδιο» επιχειρείται εργοδοτικός – κυβερνητικός έλεγχος και φακέλωμα των Σωματείων και των συνδικαλιστών με το Γενικό Μητρώο Συνδικαλιστικών Οργανώσεων Εργαζομένων, υπονόμευση στο δικαίωμα στην απεργία με την ηλεκτρονική ψηφοφορία, υπονόμευση των ΣΣΕ και κυρίως των κλαδικών, ενίσχυση των ελαστικών σχέσεων εργασίας, υπονόμευση της πληρωμής της υπερωριακής απασχόλησης, γενίκευση της καθυστέρησης καταβολής μισθών χωρίς δικαιολογία, απειλή πειθαρχικών ποινών και παύσης των αρμόδιων δημοσίων υπαλλήλων, εάν δεν διεκπεραιώνουν διαδικασίες αδειοδότησης και έγκρισης των επενδυτικών σχεδίων σε ασφυκτικές προθεσμίες.
  • Με τη συνεχιζόμενη λιτότητα, τη μεγάλη αύξηση των τιμών της ΔΕΗ, τις εξαγγελίες για μείωση του αφορολόγητου και πλήρη ιδιωτικοποίηση του ασφαλιστικού συστήματος, αρχίζοντας από την επικουρική ασφάλιση.
  • Με το πρόγραμμα του σχολείου και την κατάρτισή του να παράγει αντιπαιδαγωγικά αποτελέσματα και συγκρούσεις εντός του εκπαιδευτικού σώματος.
  • Με χιλιάδες κενά να καταγράφονται ακόμη στα σχολεία όλων των εκπαιδευτικών βαθμίδων (4000 στην πρωτοβάθμια και 3000 στη δευτεροβάθμια).
  • Με χιλιάδες παιδιά προσφύγων που διαμένουν στα καμπς σε όλη την Ελλάδα να μην μπορούν να πάνε σχολείο. Επιπλέον, οι βίαιες και κατασταλτικές εκκενώσεις των καταλήψεων έχουν μία ακόμη σημαντική συνέπεια. Επί της ουσίας αποκλείουν τα παιδιά των προσφύγων από την εκπαίδευση, παίρνοντάς τους μακριά από τις γειτονιές που έμεναν και τα σχολεία που φοιτούσαν, χωρίς να υπάρχει καμία πρόβλεψη για να φοιτήσουν σε κάποιο άλλο σχολείο.

 

Η επίθεση αυτή της ΝΔ βρίσκει το δημόσιο σχολείο σε κατάσταση κρίσης και υποβάθμισης, λόγω και της αντιεκπαιδευτικής πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ και της επιβολής του εκπαιδευτικού Μνημόνιου κυβερνήσεων – ΕΕ – ΟΟΣΑ.

 

Απέναντι σε αυτή την επίθεση απαντάμε αγωνιστικά:

  • Την Τετάρτη 2 Οκτωβρίου, κινητοποίηση στην πλ. Κλαυθμώνος, στις 11 πμ. Η ΑΔΕΔΥ έχει κηρύξει στάση εργασίας από τις 11πμ έως τη λήξη της βάρδιας. Ο Σύλλογός μας κηρύσσει μία επιπλέον ώρα διευκολυντική στάση εργασίας (από τις 10πμ έως τις 11πμ) που μπορούν να τη χρησιμοποιήσουν οι συνάδελφοι ώστε να συμμετέχουν στην κινητοποίηση.
  • Την Παρασκευή 4 Οκτωβρίου, κινητοποίηση στο Υπουργείο Παιδείας, στη 1 μμ. Η ΔΟΕ έχει κηρύξει 3ωρη διευκολυντική στάση εργασίας τις τρεις τελευταίες ώρες του πρωινού κύκλου – τρεις πρώτες του απογευματινού.
  • Την Πέμπτη 10 Οκτωβρίου καλούμε σε έκτακτη Γενική Συνέλευση, στις 7μ.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων του 8ου-106ου Δημ. Σχ. Αθηνών.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος