Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΝΕΩΘΕΙ, ΝΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΘΕΙ Η ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ – ΗΠΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ

Η πρόσφατη επίσκεψη Πομπέο είχε ως στόχο την ανανέωση και επέκταση της “Συμφωνίας Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας” μεταξύ Ελλάδας – ΗΠΑ, αναβαθμίζοντας τη βάση της Σούδας, προσθέτοντας τις βάσεις της Λάρισας, του Στεφανοβίκειου και το λιμάνι της Αλεξανδρούπολης, που δημιούργησε η προηγούμενη κυβέρνηση. Το αποτέλεσμα θα είναι νέες αμερικανονατοικές βάσεις στη χώρα και ακόμη πιο βαθιά πρόσδεση της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς πολεμικούς σχεδιασμούς. Θυμίζουμε ότι η βάση στη Σούδα, έχει διαδραματίσει βασικό ρόλο στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους ΗΠΑ, ΝΑΤΟ, Ε.Ε κατά των λαών της Γιουγκοσλαβίας, του Αφγανιστάν, του Ιράκ, της Λιβύης και της Συρίας.

Ταυτόχρονα, το ελληνικό κεφάλαιο  και όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων ετών οικοδομούν την επικίνδυνη συμμαχία με τις ΗΠΑ θέλοντας να αναβαθμίσουν τη θέση τους μέσω των ΑΟΖ και των εξορύξεων και σε συμμαχία με τις  πολυεθνικές της ενέργειας. Πρόκειται για μια πολύ επικίνδυνη εξέλιξη που για τους εργαζόμενους στην Ελλάδα και όλους τους λαούς της περιοχής θα σημάνει απειλή πολέμου, υπερεκμετάλλευση, περιβαλλοντική καταστροφή και νέα κύματα προσφύγων.

Οι λαοί δεν έχουν τίποτα να κερδίσουν εντός αυτών των ανταγωνισμών και των φιλοπόλεμων σχεδιασμών. Μόνη εγγύηση για την ασφάλεια και την ειρήνη στην περιοχή μας και συνολικά στον πλανήτη είναι η ανεξαρτησία από τους δολοφονικούς ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τους μηχανισμούς που τους προωθούν όπως το ΝΑΤΟ.

Απαιτούμε την εξόδο από το ΝΑΤΟ, τον τερματισμό της συμμετοχής της χώρας στον άξονα Ελλάδας – Κύπρου – Αιγύπτου – Ισραήλ. Διατρανώνουμε τη θέλησή μας για συνέχιση της πάλης ενάντια στις ΒΑΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΠΥΡΗΝΙΚΑ. Να μην ανανεωθεί, να καταγγελθεί η ΕλληνοΑμερικανική “Συμφωνία Αμοιβαίας Αμυντικής Συνεργασίας”. Να κλείσει η βάση της Σούδας και οι άλλες ΑμερικανοΝΑΤΟϊκές βάσεις. Καμιά συμμετοχή των ελληνικών ενόπλων δυνάμεων σε ιμπεριαλιστικές αποστολές στο εξωτερικό.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Νίκος Αθανασόπουλος