Απόφαση της Τακτικής Γενικής Συνέλευσης (Αμπελόκηποι, 10 – 11 – 2011)

Η φετινή Γενική Συνέλευση σφραγίζεται από την ολομέτωπη αντιλαϊκή – αντιεκπαιδευτική επέλαση κυβέρνησης, ΕΕ και ΔΝΤ, με αποτέλεσμα οι εκπαιδευτικοί και οι εργαζόμενοι στη χώρα μας να βρίσκονται αντιμέτωποι με μια πρωτοφανή  ισοπέδωση των εργασιακών και κοινωνικών τους δικαιωμάτων. Η κυβέρνηση, σε πλήρη συμφωνία και συνεννόηση με την Ευρωπαϊκή Ένωση και το Δ.Ν.Τ. αποφάσισαν την επιβολή στη χώρα ενός καθεστώτος σύγχρονης οικονομικής «χούντας» επ’ ωφελεία αποκλειστικά των δανειστών της χώρας και των αγορών!

Βιώνοντας αυτή την πραγματικότητα, οι εκπαιδευτικοί που συμμετέχουμε στη Γενική Συνέλευση του Α΄ Συλλόγου Αθηνών Εκπαιδευτικών Π.Ε. μέσα από τη συμμετοχή μας στους αγώνες, τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις, συνειδητοποιούμε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε ως εργαζόμενοι και ως εκπαιδευτικοί δεν λύνονται χωρίς κοινωνικούς και πολιτικούς αγώνες.

Συγκεκριμένα :

Πρωταρχική προϋπόθεση για την επίλυση όλων των λαϊκών προβλημάτων αλλά και των προβλημάτων του δημόσιου δωρεάν σχολείου, θεωρούμε την αντιπαράθεση με μαζικούς κοινωνικούς δημοκρατικούς αγώνες του λαού μας με κάθε επίδοξο διαχειριστή της ίδιας αντιδραστικής νεοφιλελεύθερης πολιτικής. Σε μια τέτοια ιστορική στιγμή, είναι ανάγκη να διαμορφωθεί ένα μεγάλο, μαχητικό, πανεκπαιδευτικό, λαϊκό, κοινωνικό μέτωπο που θα προβάλλει στόχους και αιτήματα που θα απαντούν στην κρίση από τη σκοπιά των εκπαιδευτικών, ευρύτερα των εργαζομένων και των συλλογικών τους συμφερόντων.

Εμείς οι εργαζόμενοι δεν χρωστάμε τίποτα και δεν πληρώνουμε τίποτα. Να πληρώσει η οικονομική ολιγαρχία που προκάλεσε την κρίση και οι πολιτικοί της εκπρόσωποι. Να φύγουν τρόικα – Δ.Ν.Τ. – Ε.Ε. από τη χώρα. Είμαστε αντίθετοι στους σχεδιασμούς των δανειστών, της κυβέρνησης και της Ε.Ε. να χειριστούν το χρέος με το περιβόητο «κούρεμα» και την επιβολή ενός «αέναου» Μνημόνιου (βλ. Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, Μνημόνιο 4, νέο μισθολόγιο, Δανειακή Σύμβαση κλπ.) που θα οδηγεί στη διαχρονική μείωση μισθών και συντάξεων, στη φτώχεια, την ανεργία, την κατάρρευση και πλήρη εμπορευματοποίηση των δημόσιων κοινωνικών αγαθών της παιδείας και της υγείας, στην πώληση της δημόσιας περιουσίας, στην πρόκληση εν τέλει μιας τεράστιας κοινωνικής καταστροφής. Προβάλλουμε το αίτημα για παύση πληρωμών του χρέους, γενναία φορολόγηση του κεφαλαίου, των τραπεζών και της εκκλησιαστικής περιουσίας, εθνικοποίηση των τραπεζών και  των κοινωφελών οργανισμών, κρατική φαρμακοβιομηχανία, μείωση των στρατιωτικών δαπανών, έλεγχος των τιμών των προϊόντων λαϊκής κατανάλωσης και των φαρμάκων. Κατάργηση – απόσυρση όλων των αντιλαϊκών νόμων και μέτρων για : τις περικοπές στους μισθούς την εκπαίδευση και την υγεία, τη φορολογία, την κοινωνική ασφάλιση, την εργατική νομοθεσία.  Εγγυημένος κατώτατος μισθός για όλο το λαό.  Όχι στη φτώχεια και στην εξαθλίωση – δουλειά, στέγη, τροφή, δημόσια και δωρεάν παιδεία και  υγεία για όλους. 

ΟΧΙ ΣΤΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗΣ ΤΟΥ ΛΑΟΥ ΜΑΣ 

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΜΕΤΩΠΟΥ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ «ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ» ΠΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΝΕΟ – ΑΠΟΙΚΙΟΚΡΑΤΙΚΗ ΔΑΝΕΙΑΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ

  • Κατάργηση του νόμου για το μισθολόγιο και την εφεδρεία στο δημόσιο. Αντίσταση στην εφαρμογή του. Όχι στην αξιολόγηση – ακώλυτη μισθολογική, βαθμολογική εξέλιξη. Καμία έκπτωση βαθμών – καμία μείωση μισθών
  • Κάτω τα χέρια από τη μονιμότητα και τις σταθερές εργασιακές σχέσεις– καμία εφεδρεία ούτε στην εκπαίδευση ούτε στο δημόσιο τομέα
  • Όχι στο «κούρεμα» των ασφαλιστικών ταμείων – άμεση οικονομική ενίσχυσή τους
  • Όχι στο νομοσχέδιο για τη διοικητική αναδιάρθρωση στην εκπαίδευση – δημοκρατία στο σχολείο
  • Καμία συγχώνευση σχολείου – μαζικοί διορισμοί εκπαιδευτικών – κάτω τα χέρια από τα σχολεία μας και τους μαθητές μας
  • Άμεση χρηματοδότηση των σχολικών μονάδων – κανένα σχολείο χωρίς πετρέλαιο
  • Άμεση, έγκαιρη και δωρεάν χορήγηση των βιβλίων στους μαθητές. Ούτε δεκάρα από τις τσέπες των γονιών για πετρέλαιο, βιβλία, θέρμανση, λειτουργικά έξοδα
  • Κρατικό πιστοποιητικό γλωσσομάθειας χωρίς εξετάσεις με την αποφοίτηση του Λυκείου
  • Στήριξη της λειτουργίας του ΚΕΔΥ. Ενίσχυση της ειδικής αγωγής
  • Παραμονή της λειτουργίας του Ειδικού Σχολείου ΜΔΔΕ – δημιουργία οργανικών θέσεων

 

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΠΙΟ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

  1. Μαζική συμμετοχή στην πορεία του Πολυτεχνείου με το πανό του Συλλόγου
  2. Γενική Πολιτική Απεργία με αφετηρία τις ημέρες ψήφισης της νέας δανειακής σύμβασης και στόχο τη μη ψήφισή της και την ανατροπή των κυβερνήσεων «συνεργασίας» που την προωθούν. Αγώνας διαρκείας με απεργίες, πολύμορφες κινητοποιήσεις, συλλαλητήρια, απογευματινές κινητοποιήσεις, τοπικές ή κεντρικές κινητοποιήσεις τα Σαββατοκύριακα κλπ.
  3. Δίκτυο αλληλεγγύης σε κάθε σχολείο με επιτροπές αγώνα του Συλλόγου και των Συλλόγων Γονέων ή με πρωτοβουλία των Συλλόγων Διδασκόντων. Δικτύωση και κοινή δράση με τους τοπικούς φορείς. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες για σχολεία αλληλεγγύης μαζί με τη Β΄ ΕΛΜΕ και το Σύλλογο Γονέων του 8ου Δημοτικού Σχολείου. Δεν πληρώνουμε τα χαράτσια και τον κεφαλικό φόρο. Κανένα σπίτι να μη μείνει χωρίς ρεύμα – καμιά οικογένεια να μην πεινάσει.
  4. Τοπικός συντονισμός δράσης με προτάσεις για κοινή δράση για χαράτσια, αλληλεγγύη, εκδηλώσεις, ζητήματα παιδείας. Στηρίζουμε τις πρωτοβουλίες για Ανοιχτές Λαϊκές Συνελεύσεις στους Αμπελόκηπους και στου Ζωγράφου.
  5. Συμμετοχή και ενίσχυση των διαδικασιών συντονισμού Συλλόγων – ΕΛΜΕ και Σωματείων, τόσο σε τοπικό, όσο και σε κεντρικό επίπεδο

 

Ψήφισμα για τη λειτουργία του Ειδικού Σχολείου Μαρασλείου 

Αμφισβητούμε τον τρόπο και τα κριτήρια επιλογής των Πρότυπων Πειραματικών Σχολείων (Π.Π.Σ.) γιατί η αξιολόγηση ήταν καθαρά ποσοτική, χωρίς εμβάθυνση στο παρεχόμενο εκπαιδευτικό έργο και γι’ αυτό ανούσια και ανώφελη.

Ζητάμε τη συνέχιση της λειτουργίας όλων των πειραματικών σχολείων, επιλεγέντων και μη. Ειδικά για το Ειδικό Δημοτικό Σχολείο ΠΤΔΕ ΠΑ (Μαρασλείου) ζητάμε τη συνέχεια της λειτουργίας του, ως σχολείο του Α΄ ΠΥΣΠΕ Αθηνών, εμ ετη δημιουργία, προκήρυξη και κάλυψη των οργανικών θέσεων που αυτή τη στιγμή κατέχει.

 

Ψήφισμα για την απεργία της 19ης και 20ης Οκτώβρη και τις παρελάσεις

Χαιρετίζουμε τις εκατοντάδες χιλιάδες απεργών που διαδήλωσαν μαζικά και αποφασιστικά στις  19 και 20 Οκτώβρη σε όλη τη χώρα. Η 48ωρη απεργία στις 19 και 20 Οκτώβρη 2011, αποτέλεσε την πιο ιστορική, μαζική και αποφασιστική πολιτική και κοινωνική μάχη που έδωσε η εργατική τάξη τις τελευταίες δεκαετίες αλλά και τη δυνατότητα ανατροπής που θα είχε η συνέχιση αυτής της απεργίας με τη μορφή της διάρκειας μέχρι τη νίκη. Οι εκατοντάδες χιλιάδες απεργοί διαδηλωτές, μπορούσαν και έπρεπε, να επιβάλλουν τη συνέχιση του αγώνα και της γενικής απεργίας. Χαιρετίζουμε επίσης, τη μαζική εκδήλωση της λαϊκής οργής, το σύγχρονο ΟΧΙ που ορθώθηκε σε όλες τις πόλεις και τις γωνιές της χώρας στις παρελάσεις της 28ης Οκτώβρη.

 

Εκφράζουμε τη θλίψη και την οδύνη μας για το θάνατο του εργάτη συνδικαλιστή, μέλους του ΠΑΜΕ, Δημήτρη Κοτσαρίδη. Η εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων, ο χημικός πόλεμος που εξαπολύουν οι αστυνομικές δυνάμεις απέναντι στους διαδηλωτές δυστυχώς αποδεικνύεται ότι μπορεί να έχει θανατηφόρα αποτελέσματα. Η κυβέρνηση φέρει ακέραια την ευθύνη για το θάνατο του εργάτη Δημήτρη Κοτσαρίδη.

 

Καταδικάζουμε με αποφασιστικό τρόπο κάθε βίαιη ενέργεια απέναντι σε οργανωμένα μπλοκ απεργών, απέναντι σε διαδηλωτές, εργαζόμενους και νεολαίους και απορρίπτουμε κατηγορηματικά οποιοδήποτε πρόσχημα και εάν χρησιμοποιείται για τη δικαιολόγησή τους. Αποδέκτες τέτοιας βίαιης επίθεσης έγιναν και τα οργανωμένα μπλοκ των χιλιάδων εκπαιδευτικών που διαδήλωσαν την Τετάρτη 19 Οκτώβρη.

 

Μοναδικός μας αντίπαλος είναι το μπλοκ κυβέρνησης – κεφαλαίου – Ε.Ε. – Δ.Ν.Τ. και τα πολιτικά του στηρίγματα. Απέναντι σε αυτούς καλούμαστε σήμερα να κλιμακώσουμε τον αγώνα μας. Απέναντι σε αυτούς τους αντιπάλους απαιτείται σήμερα ένα ευρύ κοινωνικό – πολιτικό μέτωπο δυνάμεων για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων του κόσμου της εργασίας.

 

ΨΗΦΙΣΜΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΣΤΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ ΠΟΥ ΑΠΕΡΓΟΥΝ ΓΙΑ 11η ΜΕΡΑ

 

            Η Γ.Σ. του Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αθηνών εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στο δίκαιο αγώνα των εργατών της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε., ενάντια στις απολύσεις και στην προσπάθεια κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων. Η εργοδοσία της επιχείρησης, αφού ξεζούμισε για χρόνια τους εργαζόμενους, σακάτεψε δεκάδες, έβγαλε κέρδη εκατομμυρίων ευρώ, τώρα τους στέλνει στην πείνα και στην εξαθλίωση. Οι εργάτες της Ελληνικής Χαλυβουργίας Α.Ε. δεν έσκυψαν το κεφάλι, εδώ και 10 ημέρες βρίσκονται σε απεργιακή κινητοποίηση.

            Οι απολύσεις εργαζόμενων σε όλους τους χώρους δουλειάς του ιδιωτικού τομέα είναι σε καθημερινή βάση. Ετοιμάζονται χιλιάδες απολύσεις και στο Δημόσιο Τομέα.

            Ο λαός της χώρας μας δέχεται μια ανελέητη επίθεση για να σωθούν τα κέρδη των μονοπωλίων, για να σωθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και το καπιταλιστικό σύστημα..

   Τώρα πρέπει οι εργαζόμενοι, δημόσιου και ιδιωτικού τομέα να παλέψουν για να μην περάσουν τα αντεργατικά σχέδια της νέας κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ-ΝΔ, των μονοπωλίων και της Ε.Ε.

Η πάλη για να παρθούν πίσω οι απολύσεις, για να ανατραπεί η πολιτική ΠΑΣΟΚ-ΝΔ-Ευρωπαϊκής Ένωσης-πλουτοκρατίας είναι μονόδρομος. Όλοι στον αγώνα. Ένας για όλους και όλοι για έναν!

                       

Ψήφισμα για την ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΛΗΣ

 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΦΕΔΡΕΙΑ–ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ,

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

 

Η βαρβαρότητα δεν έχει τέλος. Δεν διστάζουν να γυρίζουν το λαό της χώρας μας στο νέο, εργασιακό μεσαίωνα, προκειμένου να στηρίξουν τα κέρδη της πλουτοκρατίας, να σώσουν την Ευρωπαϊκή Ένωση, το καπιταλιστικό σύστημα. Πετσοκόβουν μισθούς και συντάξεις, φορολογούν ακόμα και όσους έχουν εισόδημα 400 ευρώ το μήνα, ξεπουλάνε γη και ουρανό στο μεγάλο κεφάλαιο. Μετατρέπουν τη ζωή χιλιάδων οικογενειών σε κόλαση!!!.

Σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης, ο θεσμός της εργασιακής εφεδρείας αφορά αυτονόητα και τους εκπαιδευτικούς. Πρόκειται στην ουσία για απολύσεις χιλιάδων εκπαιδευτικών, χιλιάδων δημοσίων υπαλλήλων. Επίσης, είναι δηλωμένη η απόφαση της κυβέρνησης να ενεργοποιήσει το άρθρο του νόμου 3848/2010, που προβλέπει μετακινήσεις εκπαιδευτικών από περιφέρεια σε περιφέρεια, από νομό σε νομό (υφυπουργός Παιδείας 15/6/2010).

Την ίδια ώρα: με έγγραφά τους  Περιφερειακές Διευθύνσεις Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευση ζητούν να αποστείλουν τα σχολεία τα στοιχεία των εκπαιδευτικών που «αδυνατούν να προσφέρουν έργο», επικαιροποιώντας τους από χρόνια συντεταγμένους σχετικούς πίνακες των ΠΥΣΔΕ, ενώ εκπαιδευτικοί διατίθενται για συμπλήρωση ωραρίου στα ΙΕΚ.

Τα μέτρα αυτά εντάσσονται στην εγκύκλιο που απέστειλε 20/9/2011 το πρώην υπουργείο Εσωτερικών για απολύσεις και μετατάξεις δημοσίων υπαλλήλων και φυσικά στο νέο πολυνόμου που ψηφίστηκε πρόσφατα.

Η αγριότητα της επίθεσης, επιβάλλει ανάλογη απάντηση. Η απάντηση σε κάθε τέτοια προσπάθεια πρέπει να άμεση, αποφασιστική, μαζική, με ΑΠΕΡΓΙΑ, που θα κλείσει όλα τα σχολεία.

Δεν θα επιτρέψουμε καμιά απόλυση, καμιά μετακίνηση εκπαιδευτικού. Η Απεργία αυτή πρέπει να περιφρουρηθεί μαζικά σε όλα τα σχολεία στην Ελλάδα από εκπαιδευτικούς, από ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ κι ΕΛΜΕ. Να εκφραστεί αλληλεγγύη και από άλλους κλάδους, κάνοντας πράξη το σύνθημα «ένας για όλους και όλοι για έναν». Από την στάση που θα κρατήσει ο καθένας απέναντι σε αυτή την Απεργία κρίνεται! Όταν απολύονται συνάδελφοί μας κανένας δεν δικαιούται να μείνει με σταυρωμένα τα χέρια!!!

Η Γενική Συνέλευση του Α΄ Συλλόγου Εκπαιδευτικών Π.Ε. Αθηνών αποφασίζει την κήρυξη 24ωρης Απεργίας αμέσως, με το που θα ανακοινωθούν απολύσεις ή μετακινήσεις εκπαιδευτικών σύμφωνα με το ν.3848/2010, με το που θα ξεκινήσει η εφαρμογή του θεσμού της εργασιακής εφεδρείας.

Ούτε μια απόλυση, ούτε μια μετακίνηση εκπαιδευτικού.

Καμιά θυσία-την κρίση να πληρώσει η πλουτοκρατία.

 

 

Ψήφισμα

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

 

Σε χορωδία κυβερνητικά στελέχη, “μάνατζερ” των ταμείων και μεγαλοδημιοσιογράφοι προσπαθούν να ξεγελάσουν το λαό ότι το κούρεμα που ετοιμάζεται δε θα επηρεάσει τα ταμεία.

Καμία εμπιστοσύνη.. Όλες οι κυβερνήσεις και οι διορισμένοι διοικητές μέχρι σήμερα χρησιμοποίησαν τα λεφτά των ταμείων για να χρηματοδοτούν τους επιχειρηματίες άτοκα, να παίζουν στο χρηματιστήριο, να στηρίζουν τις τράπεζες αγοράζοντας ομόλογα στο όνομα της ανάπτυξης.

Ήδη τα ταμεία έχουν χάσει πολλά δισεκατομμύρια από το προηγούμενο κούρεμα και θα φορτωθούν και τη νέα ζημιά στο όνομα της “σωτηρίας της πατρίδας”.

Θα εκβιάσουν πάλι τους εργαζόμενους ότι αν δε μπούμε στην νέα αγορά θα χάσουμε περισσότερα, και με “λύπη” θα ανακοινώσουν ότι λόγω του κουρέματος δεν υπάρχουν λεφτά και πρέπει να μειωθούν και άλλο οι συντάξεις.

Δίνουν τα πάντα για να σωθεί το κεφάλαιο. Το κούρεμα που ετοιμάζεται , οι ανταγωνισμοί για το ποιος καπιταλιστής θα χάσει λιγότερα δείχνουν ότι ο καπιταλισμός δεν παίρνει από μερεμέτια, γίνεται ολοένα πιο αντιδραστικός επιτίθεται με λύσσα. Οι αντιθέσεις και τα παζάρια στην ΕΕ και παγκόσμια καμία σχέση δεν έχουν με τα συμφέροντα του λαού.

Οι εργαζόμενοι οι συνταξιούχοι δεν είναι διατεθειμένοι να κάνουν καμία θυσία για να σωθούν αυτοί που τους εκμεταλλεύονται. Στα ταμεία συγκεντρώνεται ο κόπος των ανθρώπων του καθημερινού μόχθου. Αυτοί που τους κλέβουν στο μισθό χρωστάνε στα ταμεία, αυτοί να πληρώσουν.

ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

1. Να καλυφθούν στο 100% από το κράτος οι απώλειες των Ασφαλιστικών Ταμείων από το “κούρεμα” του χρέους.

2. Να διασφαλιστεί η κάλυψη των μέχρι τώρα απωλειών στο ακέραιο με βάση την αρχική τιμή των ομολόγων.

3. Να επιστραφούν στα Ταμεία οι οφειλές κράτους κι εργοδοσίας και τα λεηλατηθέντα αποθεματικά από το 1950.

4. Να αποσυρθούν όλα τα αποθεματικά των Ταμείων από ομόλογα, μετοχές, αμοιβαία κεφάλαια και άλλα χρηματοπιστωτικά προϊόντα και να κατατεθούν με το τρέχον επιτόκιο στην Τράπεζα της Ελλάδας

 

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΤΑΜΕΙΑ

ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ

 

Ψήφισμα

«ΑΡΝΟΥΜΑΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΜΕ ΤΑ ΒΑΡΒΑΡΑ ΧΑΡΑΤΣΙΑ ΓΙΑΤΙ ΠΛΕΟΝ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ»!!!

 

Η καπιταλιστική βαρβαρότητα και τα αντιλαϊκά μέτρα δεν έχουν τέλος. Για να σωθούν τα κέρδη των τραπεζιτών, των βιομηχάνων, των δανειστών δεν θα αφήσουν τίποτα όρθιο.

 

Όλοι στον οργανωμένο αγώνα: για να αντισταθούμε στη λεηλασία του εισοδήματος μας, για να προστατεύσουμε τη ζωή μας και τη ζωή των παιδιών μας, για να εμποδίσουμε τα βάρβαρα μέτρα, για να μην πληρώσουμε την κρίση της πλουτοκρατίας!

 

Το χρέος είναι όλο παράνομο και είναι της πλουτοκρατίας. Δεν το αναγνωρίζουμε. Να διαγραφεί όλο. Καμιά θυσία για την σωτηρία της πλουτοκρατίας και της Ευρωπαϊκής Ένωσης! Παλλαϊκός ξεσηκωμός!

 

Τώρα οργανώνουμε την πάλη μας:

Παίρνουμε απόφαση από τη Γενική Συνέλευση να αρνηθούμε συλλογικά και οργανωμένα την πληρωμή των χαρατσιών.

Καλούμε τους συναδέλφους κάθε σχολείου σε «επί τόπου γενικές συνελεύσεις», ώστε να υιοθετήσουν μαζικά την απόφαση αυτή. Καλούμε όλους τους συναδέλφους να καταθέσουν τα χαράτσια στο προεδρείο της Γενικής Συνέλευσης, το οποίο σε συντονισμό με άλλα σωματεία, συνδικάτα, επιτροπές αγώνα θα επιστρέψει τα εντάλματα της φοροληστείας ή θα προβεί σε άλλες ενέργειες που θα σηματοδοτούν την άρνηση πληρωμών (π.χ. κάψιμο κ.α.).

Παίρνουμε την απόφαση αυτή, δεδομένου ότι ένας εκπαιδευτικός, με τα μέχρι τώρα μέτρα της κυβέρνησης και το επερχόμενο, νέο μισθολόγιο χάνει πάνω από 5 μισθούς και αντικειμενικά δεν μπορεί να ανταποκριθεί σε τέτοιου είδους χαράτσια.

Δεν μπορούμε πλέον να πληρώνουμε άλλο τέτοια χαράτσια.

Ταυτόχρονα, ως Γενική Συνέλευση αποφασίζουμε:

Σε συντονισμό και με άλλα σωματεία εργαζομένων μαζικές παραστάσεις, διαμαρτυρίες, καταλήψεις στις κατά τόπου εφορίες.

Δεν χωράνε ταλαντεύσεις, δεν χωράνε αυταπάτες. Καμιά συναίνεση-καμιά ανοχή. Παραμερίζουμε κάθε συνδικαλιστική ηγεσία, κάθε διοικητικό συμβούλιο ΕΛΜΕ ή Συλλόγου, που δεν θα μπει μπροστά να οργανώσει αυτή την πάλη. Είναι ζήτημα ζωής, ζήτημα επιβίωσης. Από την στάση που θα κρατήσει ο καθένας σε αυτό το ζήτημα κρίνεται.

Καταδικάζουμε τις πλειοψηφικές ηγεσίες των ΔΟΕ κι ΟΛΜΕ που αρνήθηκαν να πάρουν μια τέτοια απόφαση !

Ατομική λύση δεν υπάρχει.

Η ενότητα όλων των εργαζομένων, η κοινωνική συμμαχία και αλληλεγγύη είναι το πιο δυνατό όπλο στα χέρια των εργαζομένων.

 Σύνθημά μας «ένας για όλους και όλοι για έναν»  

 

Αμπελόκηποι, 10 – 11 – 2011