Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Ημέρα αντιφασιστικής δράσης 7 Οκτώβρη σε όλα τα σχολεία και συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στο Εφετείο

Δεν εφησυχάζουμε! Επαγρυπνούμε-προστατεύουμε τη νέα γενιά!

Ημέρα αντιφασιστικής δράσης 7 Οκτώβρη σε όλα τα σχολεία και συγκέντρωση στις 6.30 το απόγευμα στο Εφετείο

«Να καταπολεμάτε το πρωτόγονο!

Ξέρω πως ποτέ δε σημαδεύουνε στα πόδια.

Στο μυαλό είναι ο στόχος.

Το νου σου ε;»

Πριν ένα χρόνο τέτοιες μέρες ο λαός και η νεολαία βροντοφώναζαν σε όλη τη χώρα: «ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΘΩΟΙ, ΕΙΝΑΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ ΚΑΙ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΕΣ, ΟΙ ΝΑΖΙ ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ». Ένα χρόνο μετά την καταδίκη Χρυσής Αυγής, αποδεικνύεται ότι το αυγό του φιδιού, το δηλητήριο του φασισμού είναι εδώ. Τα τελευταία γεγονότα που εκτυλίχθηκαν σε σχολεία της Θεσσαλονίκης, με επιθέσεις απέναντι σε αγωνιζόμενους μαθητές, φοιτητές και εργαζόμενους από ναζιστικές, φασιστικές συμμορίες αποδεικνύουν το ρόλο τους ως μακρύ χέρι του συστήματος για το τσάκισμα των κινητοποιήσεων της νεολαίας και του λαού.

Η ανιστόρητη «θεωρία των δυο άκρων» που αναπαράγουν κυβερνητικά στελέχη, οι απαράδεκτοι συμψηφισμοί που επιχειρεί να εξισώσει τους θύτες με τα θύματα, είναι «βούτυρο στο ψωμί» των φασιστοειδών. Είναι αυτή που οπλίζει το δολοφονικό χέρι των φασιστικών ομάδων.

Ένα χρόνο μετά την καταδίκη της εγκληματικής Χ.Α, αποδεικνύεται ότι ο φασισμός είναι και παραμένει χρήσιμο όπλο και πολυεργαλείο του συστήματος, που δε διστάζει να το αξιοποιήσει σε βάρος του κινήματος που πρωτοστατούν για την οργάνωση κι ενίσχυση της λαϊκής πάλης.

Οι φασιστικές ιδέες και πρακτικές επιχειρούν να μολύνουν και σήμερα την κοινωνία. Με εγκληματική θρασύτητα προσπαθούν να βρουν πεδίο δράσης και καταφύγιο μέσα στα σχολεία! Επιτακτικό καθήκον για την εκπαιδευτική κοινότητα αποτελεί να βάλει φραγμό στο δηλητήριο του φασισμού.

Είναι καθήκον μας η διαπαιδαγώγηση της νέας γενιάς με της αξίες της αλληλεγγύης, της συλλογικότητας και του αγώνα, η διαπαιδαγώγηση μαθητ(ρι)ών μας ώστε μέσα και έξω από το σχολείο να αντιπαλεύουν τον φασισμό και όσους τον ανέχονται. Δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε ενάντια στη μισαλλοδοξία, τη βία του ρατσισμού και την ξενοφοβία. Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα όλων των παιδιών στη μόρφωση, ανεξάρτητα από φύλο, χρώμα, φυλή, θρησκεία.

Συμμετέχουμε στις αντιφασιστικές δράσεις της περιόδου, συμμετέχουμε στην αντιφασιστική ημέρα δράσης στα σχολεία στις 7/10 και στηρίζουμε τις αντιφασιστικές συγκεντρώσεις που οργανώνονται την ίδια ημέρα. Ημέρα δράσης και πράξης μέσα σε κάθε σχολική τάξη, κοινότητα και γειτονιά. Οργανώνουμε μέσα στις τάξεις μας συζητήσεις, προβολές, ενημερώσεις υπερασπίζοντας την αξία του ανθρώπου, τη δημοκρατία, την ελευθερία και τη ζωή, απέναντι στο τέρας του φασισμού και του ναζισμού.

Εκπαιδευτικό υλικό μπορείτε να βρείτε στην ιστοσελίδα του Συλλόγου μας

(όποιοι/ες συνάδελφοι επιθυμούν, μπορούν να στείλουν σχετικό υλικό στην ιστοσελίδα του Συλλόγου)

O πρόεδρος                             H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης              Σοφία Μπογιατζή