Α΄ Σύλλογος Αθηνών: ΟΛΟΙ-ΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ, 16 ΜΑΡΤΗ 11π.μ., Κλαυθμώνος, στο πανό του Συλλόγου

ΜΟΝΟ Ο ΛΑΟΣ ΣΩΖΕΙ ΤΟΝ ΛΑΟ: ΝΑ ΣΑΡΩΣΟΥΜΕ ΤΟ ΠΑΛΙΟ, ΝΑ ΑΝΟΙΞΟΥΜΕ ΝΕΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

Το πολιτικό και κοινωνικό κατεστημένο είναι ένοχο για το έγκλημα στα Τέμπη. Οι πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων που ακολούθησαν όλες ανεξαιρέτως οι κυβερνήσεις της μνημονιακής 14ετίας οδήγησαν στο έγκλημα στα Τέμπη. Το μαγικό χέρι της αγοράς, που θα έλυνε τα προβλήματα της παιδείας με την αξιολόγηση και την εμπορευματοποίηση, της υγείας, των μεταφορών, της ενέργειας, αποδείχτηκε ότι οδηγεί στη λεηλασία των λαϊκών δικαιωμάτων και αναγκών προς όφελος των ολιγαρχών του πλούτου. Οι ζωές μας γι’ αυτούς αξίζουν όσο ένα εισιτήριο για τρένα-σιδερένια φέρετρα.

Και τώρα που όλα αποκαλύφθηκαν με τον πιο τραγικό τρόπο, τώρα που ο λαϊκός παράγοντας βγαίνει με θόρυβο στο προσκήνιο, τώρα που ο θρήνος για τον ανθό της νεολαίας που χάθηκε άδικα έγινε λαϊκή οργή που σαρώνει τα πάντα, τώρα που ο ταξικός συσχετισμός άλλαξε, το πολιτικό σύστημα κλυδωνίζεται, τα επιτελεία σχεδιάζουν τη διαχείριση της πολιτικής κρίσης, οι κομματάρχες τρέχουν να συγκαλύψουν τις ευθύνες τους, οι εκλογές αναβάλλονται μέχρι να συγκαλύψουν το έγκλημα και να μας κάνουν να ξεχάσουμε, οι μεγαλοδημοσιογράφοι υλοποιούν τη νέα τακτική συγκατάνευσης με το οργισμένο πόπολο, όλοι μαζί ζητούν σύνεση, υπομονή και σιωπή, ζητούν να επιστρέψουμε στο σπίτι μας και να αδειάσουν οι δρόμοι και οι πλατείες. Κι όμως, τώρα είναι που πρέπει να ξεσηκωθούμε σε έναν εξεγερτικό αγώνα διαρκείας, ενάντια στο πολιτικό κατεστημένο, στην κυβέρνηση, σε όλους όσους κυβέρνησαν ή φιλοδοξούν να κυβερνήσουν. Καμιά αναμονή, καμιά εκλογική αυταπάτη. Δεν θα λογαριαστούμε αργότερα, τώρα θα λογαριαστούμε, τώρα θα πληρώσουν όλοι τους. Γιατί οι ζωές μας αξίζουν, οι ζωές των παιδιών μας δεν είναι για πέταμα, γιατί έχουμε δικαιώματα, στη δουλειά, στη μόρφωση, για σταθερή και μόνιμη εργασία, για δημόσια υγεία, για δημόσιες υποδομές που θα εξασφαλίζουν ότι δεν ζούμε από τύχη.

Γενικευμένος, Πανεκπαιδευτικός Πολύμορφος Αγώνας διαρκείας για την ανατροπή των αντιλαϊκών πολιτικών τους, για τις ζωές μας με γενικές απεργίες, συλλαλητήρια κεντρικά και τοπικά, πολύμορφες δράσεις: η αξιολόγηση δεν θα περάσει!

Επιβεβαιώνουμε την ομόφωνη απόφαση της προηγούμενης Γενικής μας Συνέλευσης και τη συμπληρώνουμε με βάση και τη συγκυρία με τα παρακάτω:

 

Παιδεία-Υγεία-Μέσα Μεταφοράς, ρεύμα και νερό

δεν είναι εμπορεύματα ανήκουν στον λαό

 

  1. Όχι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ – όχι στην ιδιωτικοποίηση του Ογκολογικού στα νοσοκομεία Παίδων. Ικανοποίηση των αιτημάτων των υγειονομικών.
  2. Μέσα Μαζικής Μεταφοράς αποκλειστικά δημόσια, με φθηνά εισιτήρια και μόνιμο προσωπικό. Προσλήψεις και σταθερές σχέσεις εργασίας για έμπειρο και ξεκούραστο προσωπικό. Να υπάρξει γενναία χρηματοδότηση και πλήρης ηλεκτρονική εγκατάσταση. Να αναδειχθεί, μέσω της τιμολογιακής πολιτικής ο λαϊκός χαρακτήρας του μέσου.
  3. Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για την ιδιωτικοποίηση του νερού.
  4. Καταγγέλλουμε την εισβολή των ΜΑΤ στην κατάληψη της πρυτανείας του ΕΚΠΑ από φοιτητικούς συλλόγους μετά την απεργιακή συγκέντρωση της 8ης Μάρτη. Στηρίζουμε τους αγωνιζόμενους φοιτητές. Καταγγέλλουμε τον τραυματισμό συναδέλφου εκπαιδευτικού από τα ΜΑΤ στο ίδιο συλλαλητήριο Για συμβολικούς λόγους, αλλά και για αποκατάσταση της ηθικής τάξης, να περικοπεί το έκτακτο επίδομα των 600 ευρώ από τις δυνάμεις καταστολής και να καταβληθεί άμεσα στους υγειονομικούς.

 

Για τα σχολεία μας:

Σύγχρονες και ασφαλείς σχολικές υποδομές για μας και τα παιδιά μας.

  • Επαρκής χρηματοδότηση των σχολείων από τον κρατικό προϋπολογισμό ώστε να καλυφθούν οι πραγματικές ανάγκες, να διαμορφωθούν οι στοιχειώδεις προϋποθέσεις ασφάλειας και υγιεινής, να πραγματοποιηθούν έλεγχοι σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους και στελέχωση των αρμόδιων υπηρεσιών.
  • Κυβέρνηση, αρμόδια υπουργεία και τοπική διοίκηση να πάρουν τις ευθύνες τους για όλα τα ζητήματα λειτουργίας και ασφάλειας των σχολείων, να σταματήσει η μετάθεση ευθυνών και το «μπαλάκι» ανάμεσα σε υπεύθυνο – ανεύθυνο κάθε φορά που προκύπτει ζήτημα.
  • Να πραγματοποιηθούν εδώ και τώρα αντισεισμικοί έλεγχοι (σε βάθος και όχι μόνο οπτικοί) σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.
  • Να εκδοθούν πιστοποιητικά πυρασφάλειας και ελέγχου του ηλεκτομηχανολογικού εξοπλισμού σε όλα τα σχολεία με ευθύνη του κράτους.
  • Να εκδοθούν σαφή πρωτόκολλα ενεργειών για όλα τα ζητήματα που αφορούν την ασφάλεια και την υγιεινή στα σχολεία π.χ. ώρα και προϋποθέσεις πραγματοποίησης εργασιών στα σχολεία με ευθύνη των αρμόδιων υπηρεσιών.
  • Πρόσληψη του απαραίτητου προσωπικού για να λειτουργήσουν εύρυθμα τα ΚΕΔΑΣΥ.

 

ΓΝΗΣΙΕΣ ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

 

Οι διαπραγματεύσεις να αφορούν Γνήσια Συλλογική Σύμβαση Εργασίας εφ’ όλης της ύλης γιατί το βασικό ζήτημα που διεκδικούμε είναι η κατοχύρωση του δικαιώματος των Γνήσιων Συλλογικών Διαπραγματεύσεων εφ’ όλης της ύλης σε αντίθεση με το υπάρχον νομοθετικό πλαίσιο. Ο νόμος 2738/99 που αφορά τις διαπραγματεύσεις στο δημόσιο δεν επιτρέπει συλλογικές διαπραγματεύσεις για τα κρίσιμα ζητήματα των μισθών, των συντάξεων, του συστήματος προσλήψεων, των οργανικών θέσεων. Έτσι, αυτό που μένει τελικά είναι τα θέματα υγιεινής και ασφάλειας, της επιμόρφωσης, των αδειών, των υπηρεσιακών μεταβολών (μεταθέσεις κ.ά.). Ως συνδικάτο διεκδικούμε τα τριτοβάθμια (ΑΔΕΔΥ) να κατοχυρώνει το κατώτερο μισθό κ.λπ. και οι δευτεροβάθμιες οργανώσεις (ΔΟΕ/ΟΛΜΕ) με βάση και την ανάπτυξη της ταξικής πάλης να μπορούν να διεκδικούν, να διαπραγματεύονται και να κερδίζουν καλύτερες προϋποθέσεις στα μισθολογικά, εργασιακά κι εκπαιδευτικά ζητήματα. Με βάση αυτά προχωράμε σε διαμόρφωση πρότασης προς τη ΔΟΕ για συγκεκριμένη γνήσια ΣΣΕ με το σύνολο των αιτημάτων μας.

O πρόεδρος                             Ο Γ. Γραμματέας
Δημήτρης Μαριόλης              Σπύρος Ντελέζος