Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Νέο εργατικό ατύχημα συναδέλφισσας νεοδιόριστης σε νηπιαγωγείο του Ζωγράφου

Μετά το εργατικό ατύχημα της αναπληρώτριας νηπιαγωγού στο χώρο εργασίας της και την επιστροφή της στο νηπιαγωγείο της με πατερίτσες (!!), δυστυχώς, μια ακόμα συνάδελφος έπεσε θύμα των κακοτεχνιών σε άλλο νηπιαγωγείο του Ζωγράφου, με αποτέλεσμα να νοσηλεύεται με τρίτου βαθμού διάστρεμμα και ρήξη συνδέσμου αστραγάλου.

Οι πρόχειρες κατασκευές προκάτ, το πλήθος από σκαλοπατάκια που λειτουργούν ως παγίδες για τα παιδιά και τις νηπιαγωγούς, η επικινδυνότητα και ακαταλληλότητα των χώρων είναι η βασική αιτία αυτών των ατυχημάτων που σαφέστατα ορίζονται ως εργατικά και ως τέτοια θα αντιμετωπιστούν με κάθε μέσο (και ένδικα) και προς κάθε υπεύθυνο φορέα.

Τι άλλο πρέπει να συμβεί πια για να παρθούν ριζικά μέτρα για αυτά τα άθλια κτίρια που αποκαλούνται νηπιαγωγεία στου Ζωγράφου; Κινδυνεύουν τα παιδιά, κινδυνεύουν οι συναδέλφισσες!

Για μια ακόμα φορά αποδεικνύεται, δυστυχώς, ότι τα χειρότερα είναι μπροστά μας, εκτός αν εμείς οι ίδιοι/ες πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας:

  1. Καλούμε το Δήμο Ζωγράφου, άμεσα να προβεί σε έλεγχο καταλληλόλητας των χώρων, επισήμανση όλων των κακοτεχνιών και επισκευή τους. Επίσης, να εκπονήσει και να παρουσιάσει σχέδιο για τη ριζική αλλαγή της κτιριακής κατάστασης των νηπιαγωγείων.
  2. Καλούμε τις συναδέλφους από τα νηπιαγωγεία Ζωγράφου που ακόμα δεν έχουν στείλει στοιχεία για τη σύνταξη του νέου υπομνήματος του Συλλόγου, να το πράξουν τις επόμενες ημέρες.
  3. Καλούμε σε μαζική παράσταση διαμαρτυρίας σε συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου όπου θα ζητήσουμε να συζητηθεί το συγκεκριμένο θέμα.
  4. Καλούμε την Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας να αναλάβει τις ευθύνες που της αναλογούν ως εργοδότης για τους χώρους εργασίας στους οποίους μας καλεί να εργαστούμε.
  5. Καλούμε το Δ.Σ. της ΔΟΕ καθώς και την ΑΔΕΔΥ να συνεισφέρουν οικονομικά για τις δύο αγωγές των συναδελφισσών στις οποίες θα προχωρήσουμε άμεσα.

O πρόεδρος                          H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου