Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Άμεση ανάγκη για την αναπλήρωση των κενών στο 9ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών και σε άλλα σχολεία του Συλλόγου μας. Απαραίτητη η αναβάθμιση των όρων λειτουργίας των ειδικών σχολείων.

Όπως είναι γνωστό στην Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας εδώ και αρκετές ημέρες, στο 9ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Αθηνών υπήρξε ατύχημα συναδέλφισσας δασκάλας η οποία υπέστη κάταγμα στο πόδι κατά τη διάρκεια διδασκαλίας. Στο ίδιο σχολείο, ήδη βρίσκεται σε άδεια μία συνάδελφος ακόμη, ενώ από σήμερα νοσούν δύο ακόμη εκπαιδευτικοί. Επίσης, με βάση την εικόνα που έχουμε, έχουν προκύψει κενά και σε άλλα σχολεία, π.χ. άδεια κύησης σε δασκάλα τάξης στο 104ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών τα οποία δεν έχουν καλυφθεί ακόμη.

Με βάση τα παραπάνω:

  1. Διεκδικούμε από την Α΄ Διεύθυνση Π.Ε. Αθήνας την άμεση κάλυψη όλων των κενών σε όλες τις σχολικές μονάδες του Συλλόγου μας.
  2. Θεωρούμε αδιανόητο η μεγαλύτερη Διεύθυνση Εκπαίδευσης της χώρας να μην διαθέτει ανά πάσα στιγμή προσωπικό για να καλύψει τις έκτακτες άδειες συναδέλφων που νοσούν, άδειες κύησης κλπ. Το αποτέλεσμα είναι να διαταράσσεται η ομαλή λειτουργία των σχολείων για την οποία κατά τα άλλα κόπτεται δήθεν το Υπουργείο Παιδείας. Επιπλέον, επιδιώκει μέσω της αξιολόγησης να ενοχοποιήσει τους εκπαιδευτικούς για τις παθογένειες που προκαλεί η δική του πολιτική.
  3. Θεωρούμε αίτημα αιχμής την αναβάθμιση των χώρων και της υλικοτεχνικής υποδομής αλλά και των όρων λειτουργίας των ειδικών σχολείων.
  4. Διεκδικούμε ασφαλή και λειτουργικά σχολικά κτίρια για το σύνολο των σχολικών μας μονάδων. Ασφαλή για τα παιδιά μας και τους/τις εκπαιδευτικούς.
  5. Απαιτούμε την επαναφορά του επιδόματος ειδικής αγωγής στους συναδέλφους των ειδικών σχολείων.

O πρόεδρος                          H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου