Α΄ Σύλλογος Αθηνών: Συντριπτική η συμμετοχή στην απεργία-αποχή Το Υπουργείο στα δικαστήρια – εμείς στους αγώνες

Ο φόβος άλλαξε στρατόπεδο!

Τα στοιχεία που έσπευσε να συλλέξει το Υπουργείο Παιδείας τις προηγούμενες ημέρες για τη συμμετοχή των εκπαιδευτικών στην αξιολόγηση ήταν τόσο αποκαρδιωτικά που έσπειραν τον πανικό στα κυβερνητικά επιτελεία. Η αξιολόγηση έχει αποτύχει γιατί πολύ απλά της έχει γυρίσει την πλάτη η συντριπτική πλειοψηφία των εκπαιδευτικών. Έτσι, το τελευταίο όπλο στο οποίο καταφεύγει η κυβέρνηση είναι για μια ακόμα φορά ο αυταρχισμός. Στα δικαστήρια πάει ο υπουργός παιδείας την ομόφωνη απόφαση της ΔΟΕ για Απεργία Αποχή από την ατομική αξιολόγηση!

Η αυταρχική αυτή ενέργεια πρόκληση απέναντι σε όλο τον κλάδο που μαζικά αγωνίζεται ενάντια στην αξιολόγηση και την αντιεκπαιδευτική πολιτική είναι τεράστια παραδοχή της ήττας του υπουργείου. Ούτε οι δίκες, ούτε ο αυταρχικός κατήφορος της κυβέρνησης μπορούν να κάμψουν το αγωνιστικό φρόνημα των εκπαιδευτικών.

  • Προσπάθησαν με τους εκβιασμούς στους νεδιόριστους,
  • Επιστράτευσαν το Α2 στάδιο της αξιολόγησης.
  • Ενεργοποίησαν την αξιολόγηση σε όλους τους συναδέλφους ανεξάρτητα από τα χρόνια υπηρεσίας σε κάποιες περιοχές
  • Είδαν ότι υπάρχουν αντιδράσεις και συμμετοχή στην απεργία αποχή στη μεγάλη πλειοψηφία των προϊσταμένων νηπιαγωγείων αλλά ακόμα και σε σημαντικό αριθμό διευθυντών σε όλη τη χώρα

Δεν κατάφεραν να σπάσουν το μέτωπο αγώνα.

Τώρα προχωράνε στην απελπισμένη κίνηση να βγάλουν την απεργία παράνομη για να κάμψουν τη μαζική μας αντίδραση.

 

Δεν θα τους περάσει!

Καταγγέλλουμε το γεγονός ότι οι αξιολογικοί μηχανισμοί έστειλαν προσκλήσεις για αξιολόγηση ακόμα και σε συναδέλφισσες που βρίσκονται σε άδεια κύησης, στον τελευταίο μήνα εγκυμοσύνης ή σε άδεια ανατροφής! Αλήθεια, μπορούν να μας απαντήσουν οι «άριστοι» πιστοί της αξιολόγησης με ποιες διαδικασίες ακριβώς θα αξιολογούσαν τις συναδέλφους;

Στο σύνολο των 84 νεοδιόριστων των σχολικών μονάδων μας, οι 59 έχουν απαντήσει με τη δήλωσή τους ότι συμμετέχουν στην απεργία-αποχή της ΔΟΕ, στις προσκλήσεις που έλαβαν τόσο από τους σχολικούς συμβούλους-αξιολογητές, όσο και από τους διευθυντές τους. Το ποσοστό συμμετοχής ξεπερνά το 70% και αφορά στο σύνολο των σχολικών μονάδων μας. Επίσης, ένας μεγάλος αριθμός προϊσταμένων νηπιαγωγείων έχει δηλώσει συμμετοχή στην απεργία-αποχή. Με βάση τις δηλώσεις που από πέρσι είχαν καταθέσει στις σχολικές τους μονάδες, 495 συνάδελφοι στους 580, δηλαδή ποσοστό 85,34% έχουν καταθέσει απεργία-αποχή στα σχολεία μας.

Συνεχίζουμε ενωτικά, απεργιακά, αγωνιστικά, στο πλευρό των φοιτητών και των μαθητών, για το καθολικό δικαίωμα στη μόρφωση και την εργασία. Θα νικήσουμε!

Καλούμε σε μαζική συμμετοχή στην έκτακτη Γενική μας Συνέλευση, την Παρασκευή 9/2, στις 18:30, στην αίθουσα εκδηλώσεων των 8ου και 106ου Δ.Σχ. Αθηνών.

O πρόεδρος                          H Γ. Γραμματέας

Δημήτρης Μαριόλης                                  Άντα Παραφόρου